Reklama

Reklama

Jeptišky

  • USA The Little Hours (více)
Trailer 1

V jeden krásny letný deň v Toskánsku roku 1347 nastal ráno rozruch. Mladý sluha Massetto musel utiecť do bezpečia lesa, aby sa ukryl pred pomstou svojho rozhnevaného pána Bruna (Nick Offerman), ktorého ponížil nocou lásky s jeho manželkou. Pri náhodnom stretnutí s pátrom Tommassom (John C. Reilly) sa mu hriešnik prizná a láskavý mních sa mu rozhodne sa mu pomôcť. Ponúkne mu útočisko vo svätyni svojho kláštora, kde môže pracovať ako údržbár a záhradník, ale pod jednou podmienkou - musí predstierať, že je nemý a hluchý. Lákavá prítomnosť atraktívneho mladíka však nevyhnutne naruší už aj tak krehkú rovnováhu v čisto ženskej ríši, domove mladých mníšok, ktoré musia potláčať svoje sexuálne túžby. Všetky mníšky sa zúfalo snažia uniknúť zo svojho zdĺhavého a nudného spôsobu života za múrmi kláštora a vymýšľajú rôzne zámienky, aby mohli mladíka obťažovať. Podarí sa sestrám nakoniec získať to, po čom tak veľmi túžili celé tie roky? (TV JOJ)

(více)

Recenze (33)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Žánrově těžko zařaditelné. Není to komedie z ranku Princ a pruďas, kde si postavy jakoby uvědomují, v jakém jsou žánru, hláškují a vůbec se chovají jako ze současnosti. The Little Hours je daleko umírněnější a svázanější s prostředím a dobou, ve které se odehrává. Jeptišky jsou znuděné a sexuálně frustrované, ale namísto Prciček čekejte spíš něco ve stylu Swanbergových filmů, v nichž na více než jednorázových fórcích záleží na vztazích, sexuálním pnutí a vzpírání se tomu, jakým předvídatelným směrem se život ubírá. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Určitě ne třeskutě vtipná, ale rozhodně dobrá komedie, která naštěstí netěží jen z toho, že se postavy ve středověku chovají velmi současně, ale na těch postavách jí také záleží. Závěrečná crazy konfrontace je neodolatelná a závěr stejně jako vyznění celého filmu - až nečekaně - krásný. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Na to, že tu hraje dost známých herců, tak příběhově to je dost chabé. Žádnou velkou komedii nečekejte. Sprosté jeptišky, které jsou nadržené není úplně to pravé. Navíc se děj odehrává v období středověku a tka má film ještě méně možností oslovit. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola komédia, ktorá mi skutočne zapasovala. "The Little Hours" sa mi postaralo o solídnu dávku dobrej zábavy s pohodovou satirou, na ktorú som sa nemal v najmenšom problém naladiť. Postavy sú vtipné, herecké výkony sú funkčné, s látkou to praucje dostatočne dobre a nemal som pocit, že by sa to niekedy snažilo zakrývať, že to človek nemá brať až moc vážne. Kresťanské pokrytectvo očividne fungovalo vždy a myslím si, že tento film tak nejako na to solídne vie poukázať. Pri sledovaní som si hovoril, že je vždy super vidieť Alison Brie, pretože svojou komickou naivitou dokáže pridať filmom celkom dobrú dávku komédie. No myslím si, že aj Kate Micucci a Aubrey Plaza jej celkom solídne sekundujú. Dave Franco si však túto rolu musel skutočne užívať. A keď má byť hluchý a nemý, je to často o to komickejšie. Pretože niekedy humor plynie aj z toho, že my vieme aká je scénka v realite, no postavy to nevedia. A z toho plynie solídna zábava. Takže za mňa hovorím áno, čeknite si to a zabavte sa. Pokiaľ nie ste puritáni. Hodnotenie: B+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Strategie autorů funguje dobře. Nevyslovené, skryté za sociálními normami a stereotypy se náhle dostává na povrch což je zábavné. Není to zapamatovatelný film, ba až hloupý, ale zasmál jsem se. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Samo se to příliš zbytečně tlačí do explicitních rovin, které někdy jsou vtipné, ale někdy prostě nejsou vůbec nutné. Co se týče humoru, chytlo mě až tak finále v posledních 20 minutách, jinak to byla taková slátanina gagů, ale není to vyloženě špatné, postavy jsou celkem povedeně napsané a těch 90 minut pohodově uteče. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No ty vole, Aubrey Plaza jeptiškou... No to mi ho požehnej svěcenou vodou. Uf, jestli tam byl nějaký humor, tak mě teda minul širokým obloukem. Asi byl natolik sofistikovaný, že jej má čidla nezaregistrovala. Fakt slabé (navzdory obsazení, to jsem fakt nečekal). Ten film mi přijde neskutečně prázdný, někde od půlky jsem přemýšlel, proč vůbec měl někdo nutkání něco takového natočit. Zjištění, že láska vítězí mi přijde poměrně málo jako důvod točit něco takového. V podstatě docela zklamání (nazvdory obsazení), fakt jsem čekal mnohem více (kvůli obsazení). 2.5* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jak by se na to koukal Boccaccio nevím, ale trojka jeptišek ve složení Brie-Micucci-Plaza byla k sežrání. To, jak terorizovaly ubohýho nádeníka, mi způsobilo několik záchvatů smíchu. Do toho šlechtic trpící guelfskou fóbií, jeho nadržená manželka, která ja určitě taky guelfka, něco čarodějnic či kněz mající nevyřešený vztah s matkou představenou. A v tom všem se motá chudák Dave Franco snažící se z toho všeho nějak vybruslit. Asi to není pro každého, ale já se bavil parádně. 85% ()

Laxik

všechny recenze uživatele

WHAT THE ACTUAL FUCK!? Nechápu, jak něco může být tak hrozná, nevkusná a nudná sračka a zároveň (zcela úmyslně) tak geniální. Na škále od odpadu po 4* si fakt nedokážu vybrat. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to ani tak moc vtipné, jako je to zvláštně ujeté. Tohle je film, na který se chcete kouknout díky zajímavým mladým herečkám, které si svoje role užívají a jsou docela dobře prdlé, stejně jako dovedou být vážné tam, kde je to potřeba. Vede to k tomu, že sledujete film, který skutečně jen tak neuvidíte. Jen to není vyloženě absurdně skvělé. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Najlepšie na tom celom je herecké obsadenie, ale inak na moje prekvapenie obrovská bieda. A pritom to malo fakt po všetkých stránkach potenciál na kvalitnú satiru z kláštorného prostredia, aká tu doteraz ešte nebola (resp. o tom nemám žiadnu vedomosť). Mať takýto výborný základ a celé to zahrabať tak trápnym scenárom, toho je podľa mňa poriadna škoda! Miestami sa to pomaly zvrhávalo k nejakému nevkusnému light pornu... Popravde, jediné, na čo sa napokon dobre pozeralo, bola akurát tak Alison Brie a Aubrey Plaza. A to je asi dosť málo na to, aby mohol mať film úspech :( Totálne zahodený potenciál, škoda! ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film rozpráva príbeh mladého muža, ktorý musí utiecť z dediny pre cudzoložstvo. Útočisko hľadá v kláštore, kde nechtiac narobí skazu. Každopádne je to sexuálna fraška, ktorá vtipné zobrazuje život v kláštore v neskorom stredoveku. 6/10 ()

kristianzen 

všechny recenze uživatele

Hodně hodně hodně jsem se nasmál, často velmi překvapivé momenty, mimořádně dobrý výběr herců, měli by vidět všichni náruživí křesťané. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Asi největší problém filmu je ten, že neví čím má ve výsledku být. A je to velká škoda, kvůli opravdu sympatickému obsazení, a taky z důvodu, že hlavní část příběhu se inspiruje jednou povídkou z Dekameronu, jenž tvůrci nedokázali naplno prodat a využít. Režisér a scénárista Jeff Baena má řemeslo v ruce a umí udělat, několik zajímavých scén a navodit tu správnou atmosféru, jen to prostě není, tak zábavné jak by to zábavné mělo být. Ještě, že je tam fakt sympatické obsazení v čele s Alison Brie(zamiloval jsem se do ní při sledování Community), Aubrey Plaza(mám pro ní slabost), Davem Franco nebo Johnem C. Reilly. Nakonec plusové body získává film, za ten čarodějnický sabat a pak následné scény v klášteře, jelikož ty byly opravdu vtipné. Objektivně to není dobrý film, ale vyložená blbost taky ne, přesto to víckrát neuvidím. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

JE to zábavné, pokiaľ divák prijme fakt, že to rozpráva zvrátený príbeh o zvrátených časoch a základe zvrátenej predlohy. Obsadenie je len čerešničkou na torte. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

65% ... Veľmi voľná adaptácia Bocacciovho Dekameronu. Bláznivá Fernanda a Ginevra, eye candy Massetto. Renesančná komédia, ktorá netlačí na pílu, ale humor je tak špecifický, že určite sa nebude páčiť každému. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Paradoxně jedna z nejzapomenutějších, ale zároveň i nejvtipnějších komedií roku, která ovšem kromě humoru nemá moc co nabídnout. Příběh o zvrácených sestrách z kláštera založený na Decameronu Giovanni Boccaccia, je plný suchého humoru a to jestli si vás film získá zjistíte hned na začátku. Prvních 20 minut je rozhodujících a film se buď vydá cestou povedeně zvrácené komedie nebo naprosté kraviny, to vše záleží na ochotě diváka přistoupit na zvláštní humor snímku. Schází se zde klasická skvadra americké komedie od Johna C. Reillyho až po Alison Brie, to zvedá komediální kvality ještě o kousek výš. Je vidět, že svoje role si všichni užívají a především z kvalitních hereckých výkonů a z exekuce komediálních scén, v kterých si herci slušně navzájem přihrávají pramení úspěch filmu. The Little Hours je asi všechno co by se dalo čekat od komedie založené na Decameronu, ale ani o kousek víc. Hledat tady nějakou větší komediální hloubku nemá moc smysl, ale jako jednorázový film k pobavení jsou The Little Hours dostačující. Film rozhodně dokáže pobavit, ale je zároveň i velmi lehko zapomenutelný. 62% ()

Reklama

Reklama