Reklama

Reklama

Skandinávské mlčení

(festivalový název)
  • Estonsko Skandinaavia vaikus (více)
Trailer
Estonsko / Francie / Belgie, 2019, 75 min

Obsahy(1)

V pořadí druhý celovečerní snímek Marttia Heldeho nás zavádí do tiché zimní krajiny, kde se po letech setkává z vězení čerstvě propuštěný bratr se sestrou. Společně se vydávají na cestu, těžce však hledají způsob, jak spolu komunikovat. Zda si jeden druhého pustí k tělu, bude záležet na tom, postaví-li se oba k traumatům z minulosti čelem. Minimalistická studie nelehkého sourozeneckého vztahu předkládá tři variace příběhu a nabízí divákovi rozdílné perspektivy, jak lze na dění pohlížet. Výsledkem je soustředěný ponor do vnitřního světa postav, jehož intenzitu podtrhuje výtvarná černobílá kamera a ambientní hudební doprovod. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Reif 

všechny recenze uživatele

Muž a žena jedou spolu autem. Ona neřekne ani slovo, on mluví o zážitcích z vězení, o tom, jak se změnila, o společných vzpomínkách. Muž a žena jedou spolu autem. On neřekne ani slovo, ona mluví o něm, o tom, jak se změnil, o společných vzpomínkách. Muž a žena jedou spolu autem. Neřeknou ani slovo. 3 scény, které postupně gradují až k nádhernému finále. Film o sourozenecké lásce a o komunikaci beze slov. Černobílé závěje v parnu karlovarského festivalu pochladí duši. ()

Reklama

vyhnalek 

všechny recenze uživatele

Výborně vybudovaná atmosféra díky kameře a černobílému filmu. Dobré herecké výkony a napínavý scénář. Film by mohl být velmi zajímavou divadelní hrou, ale na filmové zpracování je to málo. Naštěstí vše zachraňuje krátká stopáž. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama