Reklama

Reklama

Tři Kristové

  • USA Three Christs (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh ambiciózního psychologa z 50. let minulého století, který zkoumá hranice lidské mysli na případech tří lidí, co se všichni považují za Ježíše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerná, nekoukatelně nudná, cukrkandlová slátanina o nejhodnějším panu doktorovi a jeho hloupých a krutých kolezích, založená na tom, že na Richarda Gerea se dá i v jeho sedmdesáti letech dívat, byť mu ten věk nikdo neodpáře. Takže do léčebny Ypsilanty přijíždí v roce 1959 tenhle dědeček léčit schizofrenní pacienty a vypadá to, že aby třem z nich pomohl, musel se po tu dobu zastavit americký zbrojní program, jakou jim věnoval péči. Ale nedosti na tom: 1959 je 20 let od začátku 2. světové války a z děje vyplyne, že doktor Stone, dříve Stein, byl v té době malým dítětem. Stárnul tedy minimálně dvakrát rychleji, než běžní smrtelníci. A ačkoliv mu bylo 70 let, kdykoliv se potkal se svou 20-ti letou asistentkou, tak to mezi nimi neskutečně jiskřilo, což beru jako důkaz, že sexualita z nás nemizí ani v pokročilém věku, což se tady vlastně objevilo i v obraze, protože tenhle starej doktor tu těžkým způsobem naložil své MILF manželce. Pro někoho neskutečně citlivý film, pro mě shit shitů. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký jednoduchý Hallmarkovský film z psychiatrickej liečebni hrajúci hlavne na city. Mínusom je obsadenie Gereho u ktorého som bol zmätený jak stará tá jeho postava má byť. Celý čas som mal pocit, že tá postava má byť o desiatky rokov mladšia od staručkého Gereho. Z trojice schizofrenikov bol najzaujímavejší a najlepšie zahraný príbeh Waltona Gogginsa, ktorý znova dokazuje, že zahrá čokoľvek. Whitford mi tam pripadal len do počtu a Dinklage holt vychytal nutnú líniu, ktorá musí mať nejaký tragický koniec. Trochu ma sklamalo, že sa tam viac nepracovalo s dôvodmi, ktoré viedli k schizofrénii. Boli tam naznačené, aby to divák pochopil, ale doktor sa im vlastne vôbec nevenoval. Asi by sme ako diváci mali považovať za úspech, že Gereho postava presadila viac terapie a menej šokov a sedatív. To sa mi zdalo trochu málo. Ale film ako celok je pohodová žánrová jednohubka. 6/10. ()

albionlady 

všechny recenze uživatele

Zaujala ma premisa: psychiatrická liečebňa s troma Ježišmi. Bohužiaľ, samotné prevedenie už pokrivkávalo. Bola som zvedavá, ako budú traja Ježišovia komunikovať v jednej miestnosti, ale ich komunikácia bola prakticky nulová a vlastne svoju diagnózu ani neriešili. Zaujímavo bola naznačená myšlienka, že Ježišovia boli vlastne štyria - dr. Stone tiež trpel spasiteľským komplexom, keď chcel pacientov svojím experimentátorským a inovatívnym prístupom "zachrániť". Dej plynul pomaly, čo by mi neprekážalo, keby nebol repetitívny a nekazili ho ploché postavy. Správanie ostatných psychiatrov mi pripadalo naivné, miestami až pritiahnuté za vlasy. Ale možno to tak v psychiatrických liečebniach v 50. rokoch naozaj tak fungovalo a aspoň vidíme, ako sa posunula doba. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Co si z toho odnést? Že když se budete k pacientům se schizofrenií (konkrétně třem případům, co si o sobě myslí, že jsou Ježíš Kristus) chovat slušně a lidsky – namísto izolace, dopování a elektrošoků – tak se jejich stav zlepší? Ano, v 50. létech to mohl být novátorský přístup, ovšem na 110minutový film poněkud řídký – a samozřejmě vymačkaný do hollywoodské limonády slazené slzičkami přátelství a důvěry. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama