Reklama

Reklama

C.B. Strike - Volání kukačky

(série)
  • Velká Británie The Cuckoo's Calling (více)
TV spot

VOD (1)

Epizody(3)

Recenze (37)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednonohé očko ze Soho a jeho diskrétní Watson bez vyhlídky na růst platu. Dobrá chemie mezi ústřední dvojicí, spíš než na napětí sázka na postavy, hodně promenád po londýnských ulicích a rozuzlení ve stylu konfrontací Poirota (akorát v riskantnějším formátu jeden na jednoho). Ten Clooney s rozštěpem, co si každý večer dává šest pint v pubu, se zdá být na pozici Cormorana Blue správnou volbou.. Vypadá to, že Doylea práce pod Cowleyem poměrně ztrhala, vůbec jsem jej nepoznal.. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Angličani mají Luthera a Holmese... Američani mají Ryana a Reachera.... Tohle mohlo být spojení dvou světů.  Ale nepovedl se. Až mc vágně napsané postavy, casting rozhodně né dokonalý. Scénář napsaný s minimem napětí po celu dobu seriálu. Koukatelné, ale pouze průměr 3* 60% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Od začátku až do konce jsem se nedokázal rozhodnout, jestli mi Tom Burke sedí nebo ne. Naopak zcela jasno jsem měl od prvního záběru o Holliday Grainger - je to nejvíc sexy kočka poslední televizní dekády. Přesně tyhle typy baštím. A k seriálu - nebylo to tak napínavé, jak jsem čekal, ale způsob a tv zpracováni vyhovovaly. Dobrá hudba, pěkná kamera. Prostředí smažek mě nikdy moc nebere. Doyla jsem nepoznal! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První případ jednonohého detektiva a zatím velice dobré. Na hlavní postavu jsem si chvíli zvykal, protože je stereotypní až hanba (trauma, chlast, problémy s penězi) ale nakonec mi sednul, stejně jako propracovaný případ, který sice nemá šokující zvrat, ale chytře vystavěné vyústění. Navíc 3 díly tak akorát. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem měla pocit, že tu knihu před sebou vidím natočenou. To je asi nejvyšší pochvala, kterou můžu udělit a že to nepíšu často. Seznámení Cormorana a Robin na výbornou, topmodelka a její byt, spousta scén i jednotlivých střípků, všechno skvělé (proč? Když máte tak dobrou předlohu, musel by to fakt někdo hodně zvrzat). Samozřejmě jsem doufala, že Toma Burka nechají do role ještě víc zarůst (do fáze 'medvěd'), pošlou na chvilku na vykrmení do amerických mekáčů a ještě ho v maskérně lehce postaří, ale tak člověk nemůže zhmotnit všechny představy, že jo... Stačilo, že mezi hlavní dvojicí je ta správná chemie a že se to celé odehrává v milovaném Londýně. Pojďme do Hedvábníka!!! ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Rutinní britská kriminálka, v níž se objevují snad všechny detektivní a vyšetřovací klišé, včetně závěrečného „zvratu“. Nudná učebnice. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že se filmují knížky. které jsou kriminálními bestsellery ( Adler Olsen, bo ,,Rowling - Gailbraight ), v případě prvního zmiňovaného jsem přelouskal tři první knihy, než jsem přesedlal na filmové zpracování. Volání kukačky měl několikrát v ruce a zároveň obrovský problém se do knihy začíst. Za to necelé tři hodinky, produkce BBC a Tom Burke s Holiday Grainger mě přesvědčili, že po žádné další knížce s touto tématikou již sahat nemusím, nebudu se trápit a zároveň nepřijdu o zajímavé případy. Budu zkrátka pozorovat tyhle dva ufouny v jízdě a pátrání v dalších zamotaných příbězích. Moc mě to baví. Jen tak dál. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektivní rutina bez správné britské atmosféry s obrovským počtem postav, kvůli nímž je to celé roztahané na tři epizody s nijak šokujícím finále. (nejlepší epizoda - 1x03) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem něco vyloženě skvělého, ale zatím mě první série nepřesvědčila o tom, že se jedná o něco výjimečného. Z hlediska budování postav je to velmi dobré, ale z hlediska detektivního mi to přišlo takové celkem průměrné s tím, že to rozuzlení má svoje mouchy. Ale přesto jsem zvědavý na pokračování. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Ako divak nedotknuty Rowlingovej predlohou, som v zasade nevedel, co mam cakat. Dostal som priemernu detektivku v podpriemernom spracovani, ktore viac ubijalo a nudilo, akoby ma drzalo v napeti z dalsieho vyvoja...A nesympaticky "hrdina" tomu tiez velmi nepomohol. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátku mě okouzlila kamera, potom příběh a na konci dlouze přemýšlím, proč byl vlastně C.B. Strike najat k vyšetřování tohoto případu. OK, nakonec jsem na to snad přišla. :-) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

BBC opět nezklamala a dodala další parádní detektivní minisérii, tentokrát adaptaci Rowlingové, jejíž předloha je mimochodem skvostná... a taky docela tlustá. A jelikož jde o seriál, adaptace naštěstí dopadla skvěle, sice s několika drobnými změnami, ale co na tom (obzvlášť, když jsem to poprvé a zatím naposledy četl v době, kdy kniha vyšla). Atmosféra fajn, režie skvělá, hudba skvělá, scénář propracovaný, Holliday Grainger je nádherná a naprosto okouzlující a Tom Burke naštěstí nezklamal. Strika jsem si sice představoval o něco staršího (což nejspíš i je), ale tendlecten mušketýr ho zahrál naprosto parádně A jak už to tak u britských seriálů chodí, dokonalé herectví tady předvádějí naprosto všichni. A jak je dobrým britským zvykem, seriál je propracovaný v každém detailu a skvěle se na něj dívá. A fakt to utíká, u Rowlingové prostě nuda nehrozí. Vynikající adaptace, těším se na Hedvábníka a doufám, že se natočí všechno, protože Strike se skutečně povedl po všech stránkách. A podobně jako v případě Luthera nebo Wallandera má i Cormoran vizuálně zajímavou znělku s nádherným hudebním podkresem. 95% - něco mi totiž říká, že případ č.2 bude ještě o něco lepší. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Za mě osobně nezajímavý přínos. Robert Rowlingová možná dokáže napsat dobrou detektivku, o tom se časem asi přesvědčím třeba i sám, ale v rámci zpracování do televize už je to trochu bída. Chápu, že si to najde své fanoušky, pro mě to spíše byla necharakterní směsice příběhu, který mě nedokázal nijak zaujmout. Což je takový ta důležitá věc proto, aby to člověk dokoukal. U mě se toto přesně nestalo. Možná moje škoda. Nevím. Nicméně do budoucna pro mě zbytečně ztracený čas s dalšími sériemi. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knížka bavila hodně, tahle minisérie si jí v pohodě vyrovná. Rowling si to dobře pohlídala, obsazení přesné (ikdyž Burke je na můj vkus až moc velký sympaťák) a chemie mezi Cormoranem a Robin funguje na výbornou. ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Pekný úvod. Aj bez toho, aby som prečítala predlohu. Čítať detektívky ma nebaví, ale kvalitne natočenú si pozriem vždy. Toto je z tej lepšej sorty. Pre mňa dokonca príjemnejšie ako Sherlock. Postavy sú prirodzenejšie a celé to nesie na sebe taký upokojujúci Londýnsky smog. 5* ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi podareny britsky kusok. Tom Burke je v roli uveritelny i so svojim "hendykepom" ;) Cim to je, ze prakticky kazdy jeden serialovy, knizny, ci filmovy detektiv ma jedneho zo svojich demonov vzdy alkohol? Divacka atraktivnost, ci jednoducha statistika v ramci tohoto povolania? ;) Kazdopadne najviac mi imponovala podarena a herecky presvedciva Holliday Grainger. Dnes si asi pozriem dalsie dva diely noveho pripadu. Odporucam. Prijemna a inteligentna jednohubka. ()

Reklama

Reklama