Reklama

Reklama

C.B. Strike - Hedvábník

(série)
TV spot

VOD (1)

Epizody(2)

Videa (1)

TV spot

Recenze (17)

DwayneJohnson

všechny recenze uživatele

Jestli bude i poslední třetí dvojdíl téhle minisérie perfektní, jak ty dvě předchozí, máme možná zaděláno na seriálovou událost dekády. Úplně nenápadnou, normální a hlavně naprosto uvěřitelnou. Oba dva, zatím odvisílané případy mají uvěřitelný děj, ale tím největším plusem a pro mě i hnacím motorem do té třetí je herecká chemie mezi Strikem a jeho půvabnou, sympatickou a neskonale okouzlující asistentkou v podání Holiday Grainger. Zatím lehce nadhodnocuji, ale vzhledem k výše uvedeným faktům snad ani nemůžu jinak. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hedvábník je lepší než Kukakčka (i knižně), jen by mu ale ještě o něco víc prospěl stejný počet dílů (tedy tři, ale spíš čtyři). Jinak ale nemám co vytknout, hudebně je tenhle případ zajímavější, herecké výkony (zejména manželka a dcera Quinea) naprosto famózní, prohloubení vztahu mezi Strikem a Robin je výtečné, chemie mezi nimi neskutečná, Holliday je okouzlující, Robinin snoubenec přesně tak nesnesitelný, jak má být, Tom Burke výtečný, atmosféra úžasná, tempo perfektní, scénář výtečný... já prostě opravdu nemám co vytknout. Až na ten počet epizod. A na to dlouhé čekání na další adaptaci. 100%. ()

Reklama

AndyMars 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak toto už bolo oveľa lepšie, paradoxne o jeden diel kratšie ako prvá detektívka. Myslím, že keby to s týmto prístupom malo tri diely, už by to aj mohlo byť také, aké si to zaslúži byť. Oceňujem, že tvorcovia zaradili do deja mnoho detailov napriek tomu, že scény s nimi boli naozaj veľmi krátke. A keď niečo zmenili, spravili to šikovne. Keby do príbehu zaradili aj Pippu (postava, ktorá v knihe sledovala a napadla Strikea), bolo by to ešte o niečo napínavejšie. Na druhú stranu Matthew aj Liz sa chovali dosť odlišne ako v predlohe. Podľa mňa je základom detektívky práve komplexnosť, a preto si myslím, že dva diely jednoducho nestačia. Napriek tomu z toho príbehu naozaj vyťažili veľa. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když je to lepší než první díl (rozuměj série), pořád si tak nějak říkám, že to není ono, že mě to ještě nedostalo tak, aby mě postavy naprosto uhranuly, i když je pravda, že Robin a Cormoran jsou dobrý tým. Chvílemi mi ale přijde, že ty finální rozuzlení jsou taková nucená, že to sice zapadne, ale není to tak ladné jako u starých detektivek. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/ DNES BEZ SPOILEROV / | Hodvábnik je viacej prepracované pokračovanie knihy Volanie Kukučky ,ktoré sa rovnako dočkalo svojej filmovej adaptácie ( i keď by sa dalo namietať ,že je to seriál ). | | Ako knižný nadšenec diela J.K Rowlingovej alias Roberta Galbraitha som si pozrel aj tento prípad s nadšením. Prekvapením pre mňa ostalo ,že ako knižne tak aj filmovo je to lepšie rozvrhnutý prípad. Miesto nejakého zbytočného naťahovania ,pridlhého prológu a nikdy nekončiacim zoznamom hlavných a vedľajších postáv ako tomu bolo v prvom prípade. Tu si vystačíme len s tým najdôležitejším vďaka čomu sa mohli tvorcovia venovať hlavne tomu čomu majú a nie tomu ,aby sa to dalo pochopiť. Niekto by síce mohol namietať ,že je to vlastne generická detektívka ,kde hľadáte vraha a potom ho dolapíte ,ale o tom viac-menej detektívky sú. Možno budem znieť ako veľký pokrytec ,ale knižného Hodvábnika som nebol schopný dočítať ( skončil som približne sto strán od konca ) ,pretože sa v knihe prejavuje obrovský písateľský faul ,ktorým Rowlingová neskutočne oplýva - naťahovaním príbehu a jeho nadmerným vypisovaním zbytočných detailov ,ktoré niekoľkonásobne zväčšia objem knihy. Našťastie sa tomuto neduhu tvorcovia vyhli a i keď som to vlastne nedočítal tak bolo pre mňa nových len posledných 8 minút filmu ( z dvoch hodín). Čiže mám stále právo seď....porovnávať. Ten zbytok si ide v zabehnutých cestách a na môj vkus to bolo až prirýchlo useknuté a vyriešené ( ten jeden diel navyše by tomu bohato postačil. | | VERDIKT: The Silkworm je vernou adaptáciu svojho románu ,ktorý ako knižne tak aj na televíznych obrazovkách opravuje chyby autorky. Ak máte voľný čas a ste fanatikom do detektívok možno toto bude pre vás zrovna Svätý grál. Preto udeľujem tomuto rozpoltenému filmu do seriálu Známku: A a tiež bonusové body za nedobytnosť Rowlingovej byť prítomná ako producentka pri každej prerábke svojho diela...A ,že autori po svojich bestselleroch nevedia napísať nič ,čo by nejak vynikalo. Harry Potter nech sa ide strčiť! :) ... | ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama