Reklama

Reklama

Dobrodružství Viléma Tella

  • Česko Vilém Tell (více)

Obsahy(1)

Vilém Tell je bývalý žoldnéř, který by se teď rád v míru věnoval kovářskému řemeslu a také svému dospívajícímu synovi Matyášovi. To však platí jen do chvíle, kdy správce císařské provincie Gessler nařídí všem poddaným, aby se klaněli vladařskému symbolu, kterým je obyčejný klobouk. Matyáš se nařízení vzepře a Gesslerovi strážci jej surově zbijí a zajmou. Vilém Tell nakonec nemá na vybranou: musí přistoupit na Gesslerovu podmínku a prokázat své střelecké dovednosti tím, že šípem z kuše sestřelí z Matyášovy hlavy jablko. Jenže Gessler je schopen všeho, včetně porušení slibu. Vilém Tell bude muset udělat pro synovu záchranu mnohem víc. Jeho první cesta vede za bývalými přáteli z bojiště... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

DocBrown odpad!

všechny recenze uživatele

Vazeni uzivatele, obavam se, ze zde hodnotite uplne neco jineho, nez mate na mysli. Toto neni serial, ale sestrih z nej. O tento sestrih jsem jednou zavadil na TV Prima a byl jsem zhrozen jako malokdy. Nejaky genius totiz prisel na to, ze sestrihanim dobreho serialu ziska dobry film. Jenze bylo vystrihano dost dulezitych scen, takze ze z tohoto "filmu" stava naprosta zvrhlost s uplne uchylnym dejem. Mozna je to dobre pro oziveni zajimavych scen ze serialu, ale jako samostatny film je toto proste nesmysl. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Některé filmy rychle stárnou a tohle je jeden z nich. Pokud nemáte sentimentální vztah z doby blízké vzniku, obávám se, že už je to dnes nekoukatelné. Kvůli způsobu hraní, ději, kvalitě kamery a bizarního střihu. Neříkám to často, ale tenhle film si zaslouží remake! Jen prosím prosím, jen ať se toho neujme současný Hollywood, tam už umí jen filmy vracející se dějem do první půlky století filmu a z Viléma Tella by udělali prostoduchého akčního hrdinu.. ()

Reklama

Castrator 

všechny recenze uživatele

Film pospojovaný z 1. a 2. dílu seriálu (dohromady 30 minut) a 18. až 20. dílu seriálu (hodina). První půlhodina je o Tellovi a synovi, začátku nenávisti mezi ním a Gesslerem, pak děj pokračuje osvobozením syna. V seriálu jsou díly č. 3 až 17 bez jakékoliv zmínky, která by s dějem v dílech 18 až 20 souvisela, není pravda, jak tu někdo tvrdí, že jsou vystříhány důležité scény nebo se postavy chovají nelogicky, film sám o sobě smysl dává. Je to taková chutná jednohubka pro ty, kteří nemají náladu sledovat seriál, v tomto filmu je vlastně vše podstatné, co se v prvních 20 dílech seriálu událo (zbylé díly jsou nijak na sebe nenavazující příběhy) a po zhlédnutí může divák klidně najet na díl 21 a seriál dosledovat. ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Tento film není ničím jiným než sestřihem stejnojmenného seriálu. A jako takový dopadl uboze. Děj skáče prostorem i časem, postavy se chovají nelogicky a nesmyslně, občas ani není poznat kdo je kdo, kde nebo proč. A to vše proto, že jednoduše chybí scény a návaznosti, které vše drží v původním seriálu pohromadě. (UPOZORNĚNÍ PRO OSTATNÍ RECENZENTY: Toto NENÍ seriál, který tu hodnotíte.) ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama