Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žárlivost může být někdy roztomilá, nesmí se však brát tak vážně... Čeněk (L. Lipský) se svěřuje příteli Mojmírovi (J. Větrovec) s podezřením, že je mu jeho žena Eliška nevěrná. Usuzuje tak z řady „klasických příznaků". Když dorazí domů Mojmírova žena Lidka (M. Dvorská), pozoruje tytéž „příznaky" i na ní. Společně pak oba pánové sledují Lidku, jak tajně odchází z domu a nasedá do taxíku s neznámým mužem. Z žalu se uchylují k lahvi alkoholu a v opojení se rozhodnou zařídit si společný život bez žen. Uprostřed jejich „plánování" se však Lidka nečekaně vrací domů... (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch mnoha televizních povídek, které staví na jednoduché a snadno prokouknutelné pointě a musí se tedy spoléhat hlavně na herce. Lubomír Lipský a Josef Větrovec jsou (trochu kupodivu) velmi dobrá dvojice, bohužel scénář je natahovaný a jim proto všechno TAK trvá... Krátil bych, pak by to mohlo být lepší. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Jenom muži mají jeden pro druhého pochopení! Queer topic za socialismu aneb jak Větrovec s Lipským plánovali společnou domácnost. Škoda, že to nedopadlo, mohlo to bejt docela zajímavý. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Náhodou zhlédnutý film u oběda, taková jednoaktovka a velké sólo pro pány Lipského a Větrovce. Ačkoliv se nejedná o nic zásadního v televizní tvorbě, zejména Větrovec podal uvěřeníhodný výkon (Lipský mi v tomhle přišel moc mechanický, rutinní). Tam budou pruty... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi milá černobílá televizní komedie s tradičně roztomilým Lipským, o to však nečekaně ještě milejším Větrovcem. Tito herci si tento malý televizní příběh o předvídané nevěře manželek doslova ukradli pro sebe. Komedie baví od začátku až do konce a lze ji jen vřele doporučit. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Rozjuchaný Větrovec v obtáhlé košilce a paruce? Tak to bylo opravdu nečekané, člověk je zvyklý vídat ho tak akorát v rolích protivně bodrých soudruhů... Jen škoda, že tohle sólo snění pánů kluků bohužel nekorunovala žádná slušná pointa... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Inscenační komedie satiristickým pohledem pojednávající stav žárlení u muže. a dalo by se říci, že od žen se ti ničím nevymyká. Vznikají tak nejrůznější bláznivé teorie a s tím spojené i bláznivě rafinované chování. Samozřejmě se v této povídce jedná o stav nevěry domnělé, tedy neexistující, proto ten dovětek, že takové žárlení. obzvlášť v takové prezentaci, se nemá brát vážně. V opačném případě by to byla už jiná. Každopádně je to příběh úsměvný, ve kterém se do sytosti vyřádil Lubomír Lipský a především Josef Vinklář. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Já absolutně nenávidím spořádané domácnosti!" Že bych tuto krátkou televizní komedii nenáviděl, to rozhodně ne, ale jednou stačí. ()

Reklama

Reklama