Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller (Elyas M'Barek) byl jako učitel-samouk vždy zastáncem drsných a nezvyklých metod. Přiměřené násilí na žácích mu nikdy nebylo cizí. Ať už po nich střílel, nasazoval jim pouta, využíval elektrošoky nebo je dokonce nutil se něco ve škole naučit. Ale teď, v třetím díle filmové série Fakjů pane učiteli, přichází okamžik pravdy. Goethovu gymnáziu ubývají studenti a od dalšího školního roku mu hrozí zavření. Poradce pro volbu povolání oznámil Zekiho třídě, že po škole nemají nikde žádnou šanci a navíc je teď čekají testy, které mají prověřit jejich schopnost vůbec dojít k maturitě. Mezi učiteli i studenty zavládne děsivá deprese. Pedagogové se bojí, že přijdou o práci. Studenti propadají zoufalství z toho, že dveře k lepší budoucnosti jsou pro ně definitivně zavřené. Ředitelka Gudrun Gerster (Katja Riemann) všechny tyto starosti s radostí hodí na krk hlavně Zekimu a nové školní posile Biggi Enzbergerové (Sandra Hueller). Mají se postarat o několik rychlých, výrazných studentských úspěchů, aby zabránili zavření školy. A tak jsou na řadě soutěže o nejlepší studentský hudební a výtvarný výkon, o nejlepší školní noviny. Na programu se musí objevit i veledůležitá kampaň proti šikaně na škole. Je tedy na Zekim, aby své svěřence konečně donutil vzít osud do vlastních rukou. Jenže jedna věc je někoho přesvědčit a druhá, aby to pak dotyční i udělali. Na řadu přichází další Zekiho novátorské pedagogické postupy zahrnující i nelegální podkožní čipování studentů, aby se mu netoulali za školou. Protože studenti Chantal, Danger, Zeynep i Burak mají vedle obtížné vzdělatelnosti i jiné, hodně odlišné problémy. Je vůbec nějaká naděje, že Zeki k maturitě protlačí celou 11. B? (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (191)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Fakjů série začala naprosto geniálním prvním dílem, který ale druhý díl poslal do kopru. Třetí díl pak naštěstí nešel ještě hlouběji do kopru, ale v podstatě se drží na fajnovém průměru, který pobaví několika famozními scénami, a pak kope hlušinu. Většina dementů zůstává, přibírá k sobě postavu autisty Rubiho a Elyas zase drží pověst nejlepšího německého komika. Tohle by šlo. Na sobotní zábavný večer, kdy nechcete o ničem zvlášť extra přemýšlet, vystačí. Pro lepší a sofistikovanější zábavu ale volte jiné komedie. 70% ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Ano, přepálila jsem to. Pět hvězdiček si Fack ju Göhte 3 asi nezaslouží, ale já si prostě nemůžu pomoct. Kdyby toto byl druhý film a třetí by pokračoval s novou třídou, bylo by to asi úplně ideální. Dvojka byla úplně mimo, ale tento film vrátil sérii Fack ju Göhte do svých kolejí. Bylo tam plno scén, které byly až neuvěřitelně trapné a které bych nejraději příště přeskočila, ve finále jsem se ale nakonec pobavila úplně stejně jako u prvního filmu. Elyas mi v roli učitele bude opravdu chybět. Ze začátku jsem se nemohla smířit s absencí Lisi Schnabelstedt, nakonec jsem ale zjistila, že mi tam vlastně ani k uzavření děje nechyběla. Film měl svoje mouchy, ale jako závěr této trilogie byl naprosto geniální. ()

Reklama

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Díl, který má v divácích upokojit chtivost vědět, jak to vlastně se všemi dopadne. Jednoduše taková tečka za celou sérií, která zničehonic vyletěla úspěchem vzhůru a dá se říct, že s tímhle dílem i pěkně klesla a díkybohu, že je snad už konec. O vtip se vážně snaží, ale některý momenty jsou tak neuvěřitelně bizarní, že tohle se může snad dít jen na škole v Německu. Naštěstí moje očekávání, nebyla nijak velká, takže se nekonalo ani příliš velké zklamání. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Očividně to udělalo velkej boom i po druhým díle, tak proč nenatočit trojku. Bohužel už to ale nedokázalo jet v zajetých kolejích. Jasně, člověk se celkem zasmál, ale přitom spousta těch joků bylo strašně na sílu. Příběh se točil čistě kolem příprav na maturitu a dalšího zavření školy, ale to nebylo to podstatný. Oni se snažej každou scénou trumfovat tu předchozí, a ne vždycky se to holt povede. Bral bych to jako konec německý trilogie, která se jim mimořádně povedla a dál bych to nepokoušel. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednička byla naprosté zjevení. Zeki hláškoval jako ďábel, všude byl brutální černý humor, film narvaný rasistickejma kecama, nebral si servítky a všechno to parádní, nekorektní fakování okořenil dobrý příběh, sympatické herecké obsazení a povedený soundtrack. V německé žumpě totálně svěží vítr. Proto byla dvojka podpásovka k zblití. Nekorektní politický humor nahradilo naprosto nábožensky, rasisticky korektní infantilní a odporné podlézání všemu a všem s příběhem o zachraňování nějakých sirotků někde v Thajsku. Tvůrci sebrali svoje varlata a narvali je do kabelky paní Merkelové a celé té naší korektní společnosti, kde se bojíte plácnou holku po prdeli, abyste neskončili v poutech a se zničenou kariérou a pověstí. Vykastrovaná sračka prostě. Proto je trojka mírným napravením té hodně pochroumané reputace. Sice se pořád tvůrci drží zkrátka, moc se film netrefuje do citlivých témat a když, tak spíš korektně a s morálním poselstvím. Ale děj má konečně trochu smysl, občas je to docela sranda a pár těch školních vtipů zafunguje vždycky. Zakončení slušné, že tahle série měla po skvělé jedničce mnohem, mnohem navíc, netřeba asi moc zmiňovat. 55%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Když přijedou naštvaní studenti za Zekim (Elyas M'Barek) na hřiště, omylem pustí z reproduktoru písničku „Bibi & Tina“, proti čemuž se hned hlasitě ohrazují. Jde přitom o titulní píseň filmu Bibi & Tina (2014), ve kterém hrál představitel Dangera Max von der Groeben. (TaNya_)
  • Ve filmu se na krátký okamžik objevili hráči fotbalového klubu FC Bayern Mnichov, David Alaba a Mats Hummels. (tb_23)
  • Po závěrečných titulcích můžeme sledovat nepovedené scény z natáčení filmu. (ČSFD)

Reklama

Reklama