Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller (Elyas M'Barek) byl jako učitel-samouk vždy zastáncem drsných a nezvyklých metod. Přiměřené násilí na žácích mu nikdy nebylo cizí. Ať už po nich střílel, nasazoval jim pouta, využíval elektrošoky nebo je dokonce nutil se něco ve škole naučit. Ale teď, v třetím díle filmové série Fakjů pane učiteli, přichází okamžik pravdy. Goethovu gymnáziu ubývají studenti a od dalšího školního roku mu hrozí zavření. Poradce pro volbu povolání oznámil Zekiho třídě, že po škole nemají nikde žádnou šanci a navíc je teď čekají testy, které mají prověřit jejich schopnost vůbec dojít k maturitě. Mezi učiteli i studenty zavládne děsivá deprese. Pedagogové se bojí, že přijdou o práci. Studenti propadají zoufalství z toho, že dveře k lepší budoucnosti jsou pro ně definitivně zavřené. Ředitelka Gudrun Gerster (Katja Riemann) všechny tyto starosti s radostí hodí na krk hlavně Zekimu a nové školní posile Biggi Enzbergerové (Sandra Hueller). Mají se postarat o několik rychlých, výrazných studentských úspěchů, aby zabránili zavření školy. A tak jsou na řadě soutěže o nejlepší studentský hudební a výtvarný výkon, o nejlepší školní noviny. Na programu se musí objevit i veledůležitá kampaň proti šikaně na škole. Je tedy na Zekim, aby své svěřence konečně donutil vzít osud do vlastních rukou. Jenže jedna věc je někoho přesvědčit a druhá, aby to pak dotyční i udělali. Na řadu přichází další Zekiho novátorské pedagogické postupy zahrnující i nelegální podkožní čipování studentů, aby se mu netoulali za školou. Protože studenti Chantal, Danger, Zeynep i Burak mají vedle obtížné vzdělatelnosti i jiné, hodně odlišné problémy. Je vůbec nějaká naděje, že Zeki k maturitě protlačí celou 11. B? (CinemArt)

(více)

Recenze (191)

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Rozesmálo mě to až k slzám. Ale i tak to má do kouzla předchozích dílů (hlavn prvního) daleko a co se dějově týče, tak je tu stará omletá písnička- jsou blbí, nejsou blbí, mají na to, nemají na to, chce učit, chce se na ně vysrat... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Třetí Fakjů je naštěstí o trochu málo lepší než zoufalé druhé pokračování, a to především díky návratu do školy, nicméně k poměrně svěží a zábavné jedničce si to už stejně ani nečichne a spíš jí to také již dělá jen ostudu. Tvůrci se prostě a jednoduše se všemi dobrými a vtipnými nápady vyčerpali už v prvním díle a zde se už jen opakují, respektive spíše většinu scén vyšponují až do absurdna, kdy se pak ale z těch vtipných situací stávají situace spíše více, či méně trapné, a veškerá zábavnost se tak nekompromisně metamorfózuje do nesoudné triviálnosti, infantilnosti, neboli hezky, česky šílené blbosti a naivnosti. Tvůrci tu navíc především ze žáků dělají už opravdu neskutečný idioty, takhle by se nechovaly a nemyslely ani děti z prvního stupně základní školy, i když možná tedy nevím na jaké úrovni se nyní pohybuje školství v Německu, ale tohle bylo už vážně přes čáru. Zápletka je jinak tupá stejně jako zmiňovaní žáci a happyendové zakončení celé série je pak už jen třešničkou na dortu, samozřejmě myšleno v negativním slova smyslu, no zkrátka pokud to má prostě cokoliv společného s realitou, tak no nazdar budoucnosti 8D. Takže alespoň že nám ten M´Barek zůstal pořád takový sympaťák, jinak by to bylo snad ještě méně než za 2*. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Opäť slabšie, ale stále minimálne na úrovni, že to človek neľutuje ako zabitý čas. Pekné ukončenie série. V podstate to pekne úspechmi kopíruje sériu Prci prci, minimálne prvé tri oficiálne časti a nie ďalšie pseudopokračovania. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Třetí díl bohužel zklamání. Karoline Herfurth to asi tušila a tak radši šla točit Malou čarodějku. Děj je nuda, všichni se chovaj úplně dementně a už to postrádá humor z předchozích dílů. Nejlepší je asi scéna jak chlapec skáče ze střechy a přitom hraje píseň I Believe I Can Fly, ale to už bylo v traileru, takže nic nového. Robota a tu erotickou virtuální realitu radši ani neřeším. Zbytečný díl. 55% ()

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

Trapné gagy,nepřirozené postavy.Ta vražená propiska hluboko do nosu to mělo být vtipné?Myslím že v některých scénách ani neměly být přítomné děti. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Němci konečně vymysleli nějakou komedii, která není trapná. Asi by za to měli dostat zvláštní ocenění. Mě se celkově trilogie líbí a vždycky je tam nějaká scénka, která mě rozesměje. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Ja se opět nasmál, že se mi vůbec nechtělo z kina odcházet! Vtipná rutina a sázka na jistotu. Po perfektní jedničce a pro mě osobně nejslabší dvojce přišla víc než důstojná rozlučka! Kdo se rád příjemně zasměje, je pro něj poslední díl Fakjů pane učiteli jako dělaný.65% ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Od třetího dílu populární německé komediální série jsem dostal zhruba to, co jsem očekával. Popravdě, moc toho nebylo, ale schéma, jak by mohl film vypadat, se vyplnilo podle předpokladů. Trojika Fakjů už viditelně vaří z vody a oproti průměrné komedii nepředvádí nic navíc. Daří se jí ovšem využívat vlastností postav, které již známe a přidáním několika nových postav se jí alespoň trochu daří zamaskovat absence scénáristické kreativity. Některé vtipy jsou vydařené a nejednou jsem se u filmu zasmál, bohužel jsou ale prokládány těmi nevhodnými (fekálními nebo hloupými). Co se týče příběhu, první půlka filmu postrádá stabilní dějovou linii a tak sledujeme jen spleť náhodných gagů, využívající právě postavy z předchozích dílů. Zeki sice trochu měkne a už se stává tím klasickým nudným učitelem, ale ústřední čtveřice studentů dokazuje, že lidská tupost nezná hranice. Primitivní gagy ale celý film zachránit nemohou, obzvlášť když se rozhodnete natočit dvouhodinovou komedii. Naštěstí druhá polovina přináší zajímavé zvraty, trochu toho dramatu a celkově dokázala zbytek filmu postavit na nohy. Hlavně aby už holky nekoukaly na Netflix. Milý a lehce dojímavý "všehovšudy konec" se vryje do paměti, 4 hvězdičky ale kvůli němu udělit nehodlám. Trojika u mě lehce překonala první díl, ale když si vzpomenu na opakování vtipů se smradem a neustálých narážek na uprchlíky (to se sem fakt nehodilo), zůstanu na skoupých třech hvězdách. A to i přesto, že mě některé části motivovaly k mé nadcházející maturitě. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Bohužel někam se vytratil humor, který je nahrazen ryzí idiocií. Je potřeba říci této sérii "fakjů", a žádná čtyřka už snad nevznikne (už i ta trojka je zbytečně navíc). ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Už to není, co to bývalo. Spíš trapné než vtipné...Pár vtipů (třeba dinosaurus, a nebo pochopitelně abstraktní umění), se povedlo, ale celkově už to není ono...30% ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ ? miliónov dolárov // Tržby_ 64.2 milióna dolárov // Tržby v ČR_ 19 670 291 Kč // Diváci v ČR_ 142 948 // Tržby v Nemecku_ 62.5 milióna dolárov ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Přijde mi docela nefér, dávat tomuhle filmu tak špatné hodnocení. Ale, když ono to ani jinak nejde. Banda žáků s jedním učitelem, jak je známe už od prvního dílu. Ale k tomu má tenhle setsakramensky daleko. Už to není o tom vtipu, kterým hýřily předešlé díly, není to o nápadech a nic moc se neděje. Celý děj mi připadal ohraný, nenápaditý a bez života. Pravdou je, že se scény někdy až nesmyslně táhly, jindy to prostě jenom nebylo ono. Kdyby měl film takovou energii, jako v posledních minutách nebo, chcete-li třetině, určitě by si zasloužil lepší hodnocení. Ale i přesto všechno, když to shrnu, nebyl až tak špatný. Rozhodně se na něj dalo dívat. Doporučení si však tenhle film nezaslouží, kdo jej vidět chce, ten se na něj také podívá. Musí však počítat s tím, že díra do světa to v žádném případě není. ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Už to nebolo také podarené a vtipné ako predchádzajúce diely, ale stále ešte sympatickejšie ako mnoho iného. Dúfam, že Elyas sa ešte niekde ukáže. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Stylem návrat k prvnímu filmu, ale už to není taková překvapivá pecka. Přesto je to svižné, zábavné, poutající pozornost celé dvě hodiny. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Trochu to je jako samostatný film, protože se vracíme prostředím i nápady k jedničce, ale samozřejmě se snahou o jiné uchopení. Vtipy jsou pořád dobré, téma a krize hlavních představitelů pořád stejné (no co, že měli původně maturovat už v jedničce :-D ). Svěží, vtipné a humorem nabité více než dvojka (jedničku to nepřekoná, ale to se dalo čekat). Ve dvojce zase ale byly vidět lépe vývoje postav. Sem tam se tu vyskytne trapná klišovitá scéna, ale je hned vzápětí rozbitá humorem a nadsázkou, takže to není rušivé. Pro mě velká škoda, že tu chybí postava Lisi Schnabelstedt, (trochu to za ní povahově supluje postava její mladší sestry, ale je to trochu násilné). Ale ten náboj mezi Zekim a Lisou, škoda že tomuhle filmu chybí. Nová postava učielky Bigi, je v mnoha ohledech velmi podobná Caře z jedničky a dvojky, která na rozdíl od Lisi zmizela z děje bez vysvětlení, což je taky škoda. Elyas M´Barek se do téhle role snad narodil. Velmi zábavné zakončení učitelské trilogie. 80% ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že tohle bylo skoro nejlepší vyvrcholení 3dílného filmu, který nepostrádá na hláškách, vtipných scénách a hlavně originalitě v rámci školy! Pecka, umíral jsem smíchy... co víc si přát ? ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Ano, přepálila jsem to. Pět hvězdiček si Fack ju Göhte 3 asi nezaslouží, ale já si prostě nemůžu pomoct. Kdyby toto byl druhý film a třetí by pokračoval s novou třídou, bylo by to asi úplně ideální. Dvojka byla úplně mimo, ale tento film vrátil sérii Fack ju Göhte do svých kolejí. Bylo tam plno scén, které byly až neuvěřitelně trapné a které bych nejraději příště přeskočila, ve finále jsem se ale nakonec pobavila úplně stejně jako u prvního filmu. Elyas mi v roli učitele bude opravdu chybět. Ze začátku jsem se nemohla smířit s absencí Lisi Schnabelstedt, nakonec jsem ale zjistila, že mi tam vlastně ani k uzavření děje nechyběla. Film měl svoje mouchy, ale jako závěr této trilogie byl naprosto geniální. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Tak za mňa vydarené rozlúčka. Na tempe sme nestratili vôbec, avšak vtipná stránka troška haprovala. Stále sa nato však strašne dobre pozeralo a je to skvelý chill film. Niektoré nápady skvelé, ako čipovanie žiakov. Troška chýbala Zekiho žena ale nevadí. Pôvodne som chcel dať 4* ale koniec je naozaj výborný a myslím že ako zakončenie série podarený. A ktovie za pár rokov by som štvorku prijal. ()

Reklama

Reklama