Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller (Elyas M'Barek) byl jako učitel-samouk vždy zastáncem drsných a nezvyklých metod. Přiměřené násilí na žácích mu nikdy nebylo cizí. Ať už po nich střílel, nasazoval jim pouta, využíval elektrošoky nebo je dokonce nutil se něco ve škole naučit. Ale teď, v třetím díle filmové série Fakjů pane učiteli, přichází okamžik pravdy. Goethovu gymnáziu ubývají studenti a od dalšího školního roku mu hrozí zavření. Poradce pro volbu povolání oznámil Zekiho třídě, že po škole nemají nikde žádnou šanci a navíc je teď čekají testy, které mají prověřit jejich schopnost vůbec dojít k maturitě. Mezi učiteli i studenty zavládne děsivá deprese. Pedagogové se bojí, že přijdou o práci. Studenti propadají zoufalství z toho, že dveře k lepší budoucnosti jsou pro ně definitivně zavřené. Ředitelka Gudrun Gerster (Katja Riemann) všechny tyto starosti s radostí hodí na krk hlavně Zekimu a nové školní posile Biggi Enzbergerové (Sandra Hueller). Mají se postarat o několik rychlých, výrazných studentských úspěchů, aby zabránili zavření školy. A tak jsou na řadě soutěže o nejlepší studentský hudební a výtvarný výkon, o nejlepší školní noviny. Na programu se musí objevit i veledůležitá kampaň proti šikaně na škole. Je tedy na Zekim, aby své svěřence konečně donutil vzít osud do vlastních rukou. Jenže jedna věc je někoho přesvědčit a druhá, aby to pak dotyční i udělali. Na řadu přichází další Zekiho novátorské pedagogické postupy zahrnující i nelegální podkožní čipování studentů, aby se mu netoulali za školou. Protože studenti Chantal, Danger, Zeynep i Burak mají vedle obtížné vzdělatelnosti i jiné, hodně odlišné problémy. Je vůbec nějaká naděje, že Zeki k maturitě protlačí celou 11. B? (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (191)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

už u dvojky sem nechápal jak se po výborném prvním dílu,kde spousta postav prozřela,mohl děj ubírat tudy kudy se ubíral.U třetího dílu to pak nechápu opětovně.Trojka sice není tak agresivně hloupá a nepůsobí jako sled nahodilých scén (dokonce ve své druhé polovině začíná dávat i trochu smysl a postavy se konečně vyvíjejí směrem kam dospěli na konci prvního dílu),ale ani to nic nemění na faktu,že všichni...opravdu všichni...se chovají jako asociální hovada a absolutní kreténi a budí tak dojem,že v německu je ok vláčet spoutané děti za autem,nebo je čipovat jako psy.Nenudil sem se tak extrémně jako u dvojky,ale zároveˇsem se ani nebavil jako u jedničky.Teď už jen doufat,že žádný další díl nebude...50% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Někdy se má končit s jedním dílem ale ne táhnout to na trilogii. Ano, jednička Fakjů pane učiteli nebyla žádná bomba ale měl zábavný nápad s tím, že se z kriminálníka stane učitel. Jakmile se z toho stal hit muselo se samosebou vymyslet pokračování. A nikoho nenapadlo nic jiného než poslal všechny do Thajska. I přesto, že dvojka je ale znamenitě horší než jednička má alespoň nádherné thajské kulisy. A na ty už trojka sázet nemůže. Třetí díl je ze všech nejhorší. Při tom zajímavých nápadů nemá málo. Těžce ale habruje mezi tím jestli být komedie nebo sociální drama kde by se mělo řešit rodičovské násilí, šikana a nedůvěra sama z sebe. Pořád je to při tom všem ale šílená komedie kde se studenti čipují čipy na psy! Neříkám, že Fakjů pane učiteli 3 není film ve kterém by nefungoval žádný vtip. Například sex o virtuálním 3D sexu byl celkem fajn. Do toho se ale vlečou dětinské fórky které po hodině přestávají být vtipné (a to ten film trvá brutální 2 hodiny!) Zamrzí to především kvůli tomu, že například v závěrečných titulkách je vidět, že do toho obsazení dalo všechno, je vidět, že jde o skvělou partu která si dala na filmu záležet, většina podává uvěřitelné výkony... ale všechno se to ztrácí v nevtipné kaši která prostě neměla vzniknout. Fakjů pane učiteli 3 je bohužel zbytečné pokračování které nemá šťavnatost prvního dílu a ztratilo i tu drzost co měla alespoň dvojka. Celkem tedy zamrzí, že zrovna tenhle film zaznamenal nejsilnější start roku v německy mluvících zemích. Vyložený průšvih to ale není a například hlavní hrdina Zeki Müller v podání Elyase M'Bareka je pořád fajn. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednička byla naprosté zjevení. Zeki hláškoval jako ďábel, všude byl brutální černý humor, film narvaný rasistickejma kecama, nebral si servítky a všechno to parádní, nekorektní fakování okořenil dobrý příběh, sympatické herecké obsazení a povedený soundtrack. V německé žumpě totálně svěží vítr. Proto byla dvojka podpásovka k zblití. Nekorektní politický humor nahradilo naprosto nábožensky, rasisticky korektní infantilní a odporné podlézání všemu a všem s příběhem o zachraňování nějakých sirotků někde v Thajsku. Tvůrci sebrali svoje varlata a narvali je do kabelky paní Merkelové a celé té naší korektní společnosti, kde se bojíte plácnou holku po prdeli, abyste neskončili v poutech a se zničenou kariérou a pověstí. Vykastrovaná sračka prostě. Proto je trojka mírným napravením té hodně pochroumané reputace. Sice se pořád tvůrci drží zkrátka, moc se film netrefuje do citlivých témat a když, tak spíš korektně a s morálním poselstvím. Ale děj má konečně trochu smysl, občas je to docela sranda a pár těch školních vtipů zafunguje vždycky. Zakončení slušné, že tahle série měla po skvělé jedničce mnohem, mnohem navíc, netřeba asi moc zmiňovat. 55%. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Jednička byla parádní bláznivá jízda a jedna z nejlepších německých komedií vůbec. Dvojka se jakžtakž vezla v duchu prvního dílu a teď mám za sebou i závěr trilogie. Bylo to horší, bohužel, ale čekal jsem, že by to mohl být propadák. Nebyl, zase se tu našlo několik povedených gagů a scén. Chybí ale Karoline Herfurth a nějaká vyloženě skvělá a zapamatovatelná část. Původně jsem chtěl jít s hodnocením na 3 hvězdy (jednička za 5, dvojka za 4), ale závěrečné minuty díky Dangerovo nasranému umění to zvedly na slabší 4 fíky. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Trochu to je jako samostatný film, protože se vracíme prostředím i nápady k jedničce, ale samozřejmě se snahou o jiné uchopení. Vtipy jsou pořád dobré, téma a krize hlavních představitelů pořád stejné (no co, že měli původně maturovat už v jedničce :-D ). Svěží, vtipné a humorem nabité více než dvojka (jedničku to nepřekoná, ale to se dalo čekat). Ve dvojce zase ale byly vidět lépe vývoje postav. Sem tam se tu vyskytne trapná klišovitá scéna, ale je hned vzápětí rozbitá humorem a nadsázkou, takže to není rušivé. Pro mě velká škoda, že tu chybí postava Lisi Schnabelstedt, (trochu to za ní povahově supluje postava její mladší sestry, ale je to trochu násilné). Ale ten náboj mezi Zekim a Lisou, škoda že tomuhle filmu chybí. Nová postava učielky Bigi, je v mnoha ohledech velmi podobná Caře z jedničky a dvojky, která na rozdíl od Lisi zmizela z děje bez vysvětlení, což je taky škoda. Elyas M´Barek se do téhle role snad narodil. Velmi zábavné zakončení učitelské trilogie. 80% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kde Zeki (Elyas M'Barek) a Biggi (Sandra Hüller) šli navštívit svoje žáky do klubu, je znát, že v českém znění hraje jiná písnička, než v originálním německém znění. (orionn12)
  • Když přijedou naštvaní studenti za Zekim (Elyas M'Barek) na hřiště, omylem pustí z reproduktoru písničku „Bibi & Tina“, proti čemuž se hned hlasitě ohrazují. Jde přitom o titulní píseň filmu Bibi & Tina (2014), ve kterém hrál představitel Dangera Max von der Groeben. (TaNya_)
  • Keď sú Chantal (Jella Haase) a Danger (Max von der Groeben) v knižnici, Chantal vytiahne z regálu starú knihu a následne z nej sfúkne prach. To je však nezmysel, keďže prach na knihu padal zhora, nie na prednú stranu. (Astonko)

Reklama

Reklama