Reklama

Reklama

Vrací se scanner policista Samuel Staziak (v podání Daniela Quinna) a v jeho bezprostřední blízkosti se blíží nová hrozba. Policisté zatknou podivného tuláka, jenž odmítá vypovídat. Lékař u něj najde lék, jaký obvykle užívají scanneři, aby udrželi svou ničivou sílu pod kontrolou. Zanedlouho jsou objeveny mrtvoly policistů i lékaře a začíná být jasné, odkud vítr vane. Proti zákonu i celému lidskému rodu stojí psychopatický scanner Karl Volkin, který se neštítí i těch nejodpornějších činů. Jeho hlavním cílem je dostat špičkového policistu Staziaka, k čemuž neváhá zneužít i policistových nejbližších, včetně jeho matky. Souboj dvou mistrovských telepatů tak může naplno začít. (Řitka video)

(více)

Recenze (32)

tron 

všechny recenze uživatele

„Toto nie je dobrý týždeň.“ – „A to je len streda.“ Uff, tak je koniec, pozrel som si posledný diel 5-dielnej série, ktorá svoju púť začala v roku 1981 a ktorá pôsobí skôr dojmom 20-dielnej. Konečne som si skompletizoval sériu, ktorá sa preslávila tým, že sa postavy divne tvárili a iné postavy následne boli neviditeľnou silou odhodené o osme metrov ďalej, prípadne im explodovala hlava. Päťka je najbrutálnejšia, miestami je to fakt poriadny gore splatter. Zároveň Scanner 2: Volkinova pomsta ponúka asi najvyšší počet úmrtí v sérii; miestami pripomína klasický slasher, akurát s tým oživením, že tento vrah disponuje špeciálnymi schopnosťami. Takýto drajv som pravdupovediac čakal už v jednotke a keď som sa ho nedočkal v nej, čakal som ho od dvojky... a nakoniec teda až v päťke. No, lepšie ako nikdy. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Volkinova pomsta do puntíku splňuje všechno to, co se od sequelů čeká. Víc akce, víc krve a samozřejmě víc mrtvol... o hodně víc mrtvol. Dobrá půlka filmu probíhá totiž tak, že Kilpatrick někam naběhne, několikrát se zaksichtí a dotyčná oběť se záhy rozteče na sračky, případně vyšťaví na kost. Naštěstí je tu pořád Staziak, kterej se ukáže jako ten chytřejší scanner a v závěru našeho záporáka přechčije. Scanner Cop 2 je už béčkovej horůrek bez vlastního ksichtu, navíc bez napětí, co měla jednička. Ale zase to hezky odsejpá, mrtvol je opravdu požehnaně a nechybí ani copyright téhle série - vybuchující hlava. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Další pestrá škála grimas, chrchlání, slizu, škvaření a jiných ingrediencí a >efektů< bez zvláštního efektu, zato však s typicky poněkud plytkým scénářem a tím i příběhem vůbec... A "...to byla teprve středa...", že... Herecké kreace ansámblu raději ani nezmiňovat - byť musím uznat, že Patrick Kilpatrick coby scanner Karl byl typově skvělý - až jsem si říkal, že se snad měl jmenovat spíš KILLpatrick... ;-) . . . No, doufám, že tímto snad už definitivně skončila éra scannerů, protože >béčka< jsou to dávno už jedno jako druhé jako naskenovaná... - - - - - (Poprvé viděno 12.7.2009 na dvd, komentář zde jako čtvrtý - 12.7.2009) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Konečně mám všech pět scannerovských filmů za sebou (a ve své filmotéce), přičemž cesta za tímhle byla díky uživateli nejedla2 obzvlášt svízelná. Od úvodní chabé scény zmasakrování policejní stanice zatčeným scannerem mi bylo jasné, že to bude slabota a taky že jo, je to nejhorší film z celé pětice (nejlepší jsou SCANNERS III). Levné, šedivé a extrémně statické pokračování ucházející jedničky, které má u mě jednu hvězdičku za mimořádně akční scénář servírující jedno scanování za druhým a za vychytanou záporákovu motivaci - když vás scanner přiměje zastřelit vlastního bráchu, to už jednoho nasere. Kilpatrickovy orgazmické škleby, když škvaří lidi, už ale nikdy víc. Jewel Shepard se tu dle mých očekávání jen mihne coby bezejmenná nemocniční sestra. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak podle očekávání je pokračování Scannera policajta o něco slabší než jednička a v kontextu celé Scanners pentalogie je to nejslabší díl. Ano je to velmi dějově předvídatelné. Začne to tak jak čekáte, vyvrbuje se to tak jak čekáte a skončí to tak jak čekáte (ano kdo si počká, vybuchlých hlaviček se dočká!) Na druhou stranu obsazení Patricka Kilpatricka se ukázalo jako skvělej tah a závěrečnej telepatickej souboj je velice slušně natočenej i když o nějakým překvapení nemůže být řeč. Přesto pořád koukatelná záležitost.55% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po vynikajúcich Scanners je Scanner Cop II druhý film o skaneroch ktorý sa mi dostáva do rúk a ako direct to video ho hodnotím dosť uchádzajúco. Klasický príbeh kde záporák (v podaní vynikajúceho terminátorovského Kilpatricka) zabíja iných scannerov aby zozbieral ich silu na porazenie silného scanner policajta, je dosť podarená atmosferická, špeciálnymi efektmi okorenená a záživná akčná báchorka kde sa stále niečo deje i keď je to v podstate stále o tom istom ale niekedy dobre padne si pripomenúť tú atmosféru aké mali béčka voľakedy, nie tie dnešné braky bez atmosféry a minimálneho herectva alebo režijnej invencii. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Zajímavá myšlenka, rychlá myšlenka, zabijácká myšlenka... něco tomu však chybí, možná snad lepší zpracování. Nicméně dobré, o trochu lepší, než-li původní díl, řekl bych.! A závěr očekávatelný.. :-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokračování policisty scannera využívá motivu z filmu Lifeforce (1985), což není špatné už proto, že dojde na velké množství soubojů scannerů končících roztékáním, vysáváním a zuhelnatěním. Vůbec mrtvol je tu jak v Robocopovi, a to nejen scannerů, ale i policajtů, případně dalších, co se ocitnou ve špatnou dobu na špatném místě. A zatímco Staziak jde Volkinovi po krku, ten je stále krok napřed a nabírá více a více síly. A k tomu ještě má jedno trumfové eso v rukávu! Tedy Kilpatrick je tu opravdu hnusně slizkej, skoro až takový Voldemort. Ovšem Quinn rovněž krásou ani šarmem neoplývá, ještě že to alespoň sekne Hajeové v roli Carrie. Standardní svižné béčko tak na tři hvězdy, já ale jednu přihodím za báječné mechanické efekty a masky. Deformace, bublání kůže, nafukování, kroucení se, sliz, krev a samozřejmě explodující hlava nesmí chybět! To mě bavilo úplně nejvíce a každý milovník umění musí ocenit minimálně vznik a konečnou podobu zuhelnatělého objetí. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Telepati naposledy a podruhé s Danielem Quinnem v hlavní roli. A právě on je pro mne největším problémem, oplývá totiž naprosto nulovým charismatem, ne, že by tedy, snad kromě Cronenbergova prvního záseku, bylo ono charisma pro hlavní představitele předchozích filmů něčím charakteristickým, ale Quinn u mne zvítězil jako ukázkový nýmand. Volkinova pomsta má však alespoň podařeného zaporáka, Patrick Kilpatrick s ksichtem zabijáka rozhodně nebyl špatnou volbou. Navíc se nám vrátily v docela vrchovaté míře i gore efekty ( poplatné béčku, jak jinak) a zase se dočkáme krvavé exploze přetlakované hlavy. Naivita a levnost sice zase stříká z každého filmového políčka, ale ať nežeru, zpátky na tři. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem žádný z předešlých filmů kromě toho původního neviděl, nemůžu je moci srovnávat. Děj tohoto filmu však staví na podobném průběhu jako jeho starší bratříčci. Opět se zde utkají soupeři, kteří oplývají nadlidskou silou a dokáží ovládat mysl jiných lidí. Celý průběh ovládnou právě oba hlavní hrdinové a my tak máme šanci sledovat jejich různorodé cesty, které je nakonec postaví proti sobě. Atmosféra filmu pomalu houstne každou další vraždou, ale dost často jí sráží komické prvky, které jsou nepostradatelným prvkem tohoto filmu. Ten na nich totiž staví a diváci se spíše budou bavit, než aby se třásli strachy. Za všechno mluví způsob umírání scannerů, kteří se pomalu roztečou. Tyto speciální efekty jsou však na příjemné průměrné úrovni a filmu určitě neublížili. I když nejde o žádnou pecku mají svoje kouzlo, které osloví určitě nejednoho diváka. Navíc do toho všeho zní příjemný hudební doprovod, který stojí určitě za poslechnutí. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Se divím, že jsem na to ve své době nenarážel ve videopůjčovně. A že jsem do ní chodil častěji, než do knihovny :-). Naprosto tradiční půldevadesátkový mysteriózní krimi thriller, který nedokáže (protože to vlastně ani moc nejde) nějak zásadněji rozvinout danou zápletku. Scanneři prostě umí číst a ovládat cizí myšlenky. Snad v rámci zachování ducha se scénárista neodvážil to trošku rozvinout a vydat se novým směrem. A tak i když Volkinovy oběti vypadají hezky, největším problémem filmu je, že až na pár výjimek v samotném závěru, je Volkin zabíjí pořád stejně. Poprvé je to fajn, podruhé to ještě ujde, ale každou další obětí se do filmu vkrádá stále větší šeď a nuda a s každým dalším psychickým soubojem dvou scannerů se vám bude chtít té jejich mimice čím dál více smát. A protože jsme v půlce devadesátých let, ani ta nahá prsa na nás nevykouknou. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Mnohí ´´žráči´´ filmov na videu, musia pamätať na niečo, ako je toto. Je krásne sledovať, ako sa videoprodukcia minulého storočia vedela blázniť, a to aj vo svoj prospech. Dnešné B ´´hviezdy´´, ako napr. taký Seagal, môžu o takejto ,,pecke,, iba snívať. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Scanner cop jedna som si už nepamätal, ale toto pokračovanie ma moc neoslovilo. Mozu za to dve veci. Jedna je mizerný prejav hereckých hviezd  Daniela Quinna a Patricka Kilpatricka, tvárili sa, ako keby sa im nechcelo a ten druhý menovaný aj tie jeho ksichty boli celkom trápne. A hlavne nemám rád, keď neohrozený killer, keď zistí, že nemá šancu tak hned utečie ako malý Dodko, fakt antihrdina k milovaniu. Jedine na filme sa mi páčili vyobrazenia mŕtvych, s tým, si dali námahu, ale inač sa moc s tým nevyhrali a to je škoda, mohlo to dopadnúť veľkolepejšie. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Kilpatrick je d´ hémon již od Class of 1999, takže tady neudělal vyjímku. Škoda, že tohle nepředvedl i na Cruise v Minority Report. Velmi často vrhá svůj nasraně zlý pohled na jiné Scannery (hajzl jeden) a vy při tom slyšíte aspoň 50x během filmu zvuk, ze kterého by jste mohli zešíleti a to ani nemusíte býti jeden z nich. Linka s matkou je celkem k ničemu a scénárista k ní byl až moc krutý. Na to, že tam prakticky skoro nebyla. Je zde ovšem bezesporu asi nejvíce (krom III) nafouklých hlav, krků, žil apod. z celé série. Nejvíce mě dostaly 2 scény.... žena+mříž za dveřmi (na tohle její manžel nikdy nezapomene) do jejího domu a blonďatá kamarádka naší zrzky, která má asi vztah s hl. kladnou postavou. Ona a její partner totiž díky Volkinovi (že by další zlý Rus?) utvořili v onom ateliéru, vskutku hrůznou skulpturu. To bylo ze všech těch smrtí, psychologicky asi nejsilnější. No a nakonec zazvonil Scannerův zvonec a sérii je konec. Má to 5 dílů a mohu prohlásiti, že vyloženě žádný nepovažuji za zbytečný či naprd. Proč jsem se při vědomí existence IV a V tomu tak dlouho vyhýbal? Zřejmě jsem jim moc nevěřil. Nakonec jsem se příjemně mýlil, což mi vůbec nevadí. Někdy je to fajn. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Steve Barnett /Martial Law 3/ natocil priserne nudnu koninu, ktora ma predvidatelny dej, nulove herecke vykony a otrasnu reziu. Vyplach tak za 5 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct to samé jako v první díle. Jen je protivník víc chytřejší a silnější a jeho oběti vypadají jako z grilu. Triky jsou o něco lepší, ale jinak je to podobné. Chybí mě tam poldův otec. Zase je tam aspoň pěkná zrzka. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Dva policisté na ulici zadrží tuláka, který je však scanner. Odrovná všechny policisty na stanici, uteče a vydá se do boje proti detektivu Samu Staziakovi, který je též scanner. Děj je dobře nahuštěný, telepatické schopnosti jsou používány nepřetržitě. Obsahuje hodně akčních scén a několik povedených odporně slizkých. Příznivce těchto filmů by zklamat neměl. ()

Reklama

Reklama