Reklama

Reklama

Goldeun seulleombeo

  • Jižní Korea 골든슬럼버 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kim Gun-woo (Dong-won Kang) je obyčejný poslíček, který rozváží balíčky po celém městě. Jednoho dne zachrání před okradením slavnou zpěvačku Su-ah, dostane za to cenu vzorného občana, jeho obličej se objeví v médiích a lidé ho začnou poznávat. Nastalé situace využije tajná vládní organizace a falešně ho obviní ze zabití prezidentského kandidáta. Jelikož Gun-woo nezemře podle plánu hned na místě, pošlou za ním své zabijáky. Jemu tedy nezbude nic jiného než se dát na útěk a snažit se prokázat svou nevinu. (LangiJ)

(více)

Recenze (2)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Oproti japonskému originálu se zásadně nedaří jedna věc, funkční propojení nostalgických retrospektivních pasáží, které svoji romanticky zabarvenou atmosférou vytvářely ostrý kontrast proti tempově zběsilým akčním scénám, kdy obyčejný muž čelí spiknutí a podezření ze zavraždění kandidáta. Paradoxně akční složka odsýpá na výbornou, je napínavá, je scenáristicky koherentnější, než japonský vzor. Jenže magie, snovost a atmosféra je prostě pryč, celkově ty pasáže nefungují, navíc herecky také žádné sláva. Kang Dong-won jako naivní mamlas, budiž, ale hlavní ženská postava těžce upozaděná, Han Hyo-joo nepředvádí nic extra. Na rozdíl od Wolf Brigade je Golden Slumber zcela zbytečný remake (a kromě akční stránky, kamery, OST nemám co pochválit). Tolik peněz a času, já se však ptám proč? ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Vidím to na průměr, nebylo v tom nic, kvůli čemu bych tomu dala o hvězdičku navíc. Né, že by Kang Dong-won hrál špatně, ale sám to nezachrání a jeho ustrašená postava tomu taky moc nepřidávala. Až na hudbu mě to celkově příliš nezaujalo. Příběh o falešném obvinění a nahánění po celém městě tu už několikrát byl a Golden Slumber nepřináší nic nového. Navíc tam některé scény působily jako pěst na oko, hlavně flashbacky s pokusem o jakousi romantickou linku rušily jinak svižné tempo filmu. ()

Reklama

Reklama