Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší televizní dobrodružství začíná! Osmnáct odvážných Čechů bojuje na opuštěném ostrově o dva a půl milionu korun a titul prvního českého Robinsona. V cestě jim stojí hlad, vyčerpání, vzájemná rivalita i krutá příroda. Moderuje Ondřej Novotný. (TV Nova)

Recenze (171)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 60% - Oceňuji, že Češi přišli s něčím novým. Už mám pokrk samých talentových soutěží a SuperStar. Ano, je to kopírka americké verze, ale to byl účel. Mě to bavilo. Byla sranda, ale opět (stejně jako v amerických verzích) to nevyhrál ten, kterému jsem fandil. Příště víc soutěží a kmenových rad, tady bylo moc dění na ostrově, což byla celkem občas nuda. 2. série - 70% - Nevím, jestli mi to jen tak přijde, ale konečně jsme dočkali více soutěží a více se toho dělo. Poučili se! Možná lepší parta než vloni. Více méně stejná úroveň a stále si stojím za tím, že v rámci soutěží a reality show česká Tv nemůže nic lepšího nabídnout. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Jako sociální experiment je to dost zajímavý. Druhá polovina soutěže může imitovat např. situaci v podniku, ve kterým se chystá propouštění. Takže i trocha poučení se nabízí. Zajímalo by mě jestli někde na internetu nejede přímej přenos 30 krys v uzavřeným kontejneru, to by ale bylo nemorální, protože ty krysy se do soutěže nepřihlásily dobrovolně. Jinak se jedná o dobrodružstvím a sportem trochu ozvláštněné šmírování lidí, vystavených do prostředí, které útočí na jejich nižží pudy. 2- 3 řady mohou být člověku přínosem, větším počtem si však ublížíte. Česká mutace pořadu je ve všech směrech o 2 lvl níže. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Americké populární Kdo přežije jsem nikdy nesledoval a to zejména proto, že mě nejen na soutěžních pořadech ale i na dokumentech štve, že nejsou předabovány, ale pouze přemluveny a mým uším silně vadí slyšet dvojí jazyk naráz. Námět pořadu mě ale dost zaujal, a tak není divu, že jsem se dost těšil na českou verzi. Ta sice vsadila hlavně na rozmanitost jednotlivých soutěžících a bylo viditelné, že se jede na sledovanost kvůli bizarním situacím, jež dokáží vybraná individua mnohdy opravdu nechtěně vytvořit. Takže jsme ke konci sledovali spíš handrkování, než soutěž o přežití v divočině. Já se sem ale chodil primárně zasmát s cílem ty ostrovní kauzy pak probírat se spolužáky ve škole. A to byly ty nejlepší debaty. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Z těch prvních dvou dílů můžu s ledovým klidem říct, že to mají sestříhané líp jako CBS Survivor v posledních několika sériích (tedy nemyslím doslova střih jako spíš výběr natočeného materiálu). Ten koncept rozdělení "jedné kmenovky" do dvou dílů není vůbec špatný- dívák má větší "interakci" se soutěžícími. Naopak u amerického originálu poslední dobou vidím akorát slow-mo záběry hybajících se ještěrek a krom toho vidím jen soutěže, ale již určených týmů (už nám ani neukazjí jak se navzájem vybírají). Jediné co zde je průměrné či podprůměrné je český "Jeff" a úroveň některých soutěžících. Na druhou stranu v americkém Survivorovi od CBS se to nějakými extra inteligentními osobami poslední řady taky nějak extra zvlášt nehemží. Jak se to vyvine uvidíme s odstupem času, ale zatím s tím nemám až tak velký problém a ač bych nikdy nevěřil že tohle někdy řeknu, tak tenhle český pseudo Survivor v některých aspektech převyšuje ten originál (zatím). PS: Klasické davové "odpadování" mě tu na čsfd už ani nepřekvapuje. ()

Rázlik 

všechny recenze uživatele

Jasný, na Americké Kdo přežije to určitě nemá, ale až na nehodícího se moderátora stím prozatím nemám problém. Na můj vkus soutěžící dostali moc velké pohodlí už první den - mikiny, "spacaky", jídlo, atd. Samotné soutěže zatím vypadají v pohodě, po vzoru amerického Survivor. Každopádně tady to dostane špatné hodnocení už snad jen z toho principu, že je to České a na Nově... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Robinsonův ostrov je v pořadí druhou českou verzí veleúspěšné show Kdo přežije (od r. 2000). Poprvé se soutěž objevila na obrazovkách Tv Prima pod názvem Trosečník (od r. 2006). Primácká verze u diváků propadla, kvůli čemuž vznikla jen jedna série. (DexMASTER094)
  • V první řadě Robinsonův ostrov měl být i kontroverzní YouTuber Psychopat Bejr (Aleš Bejr), ale ten se nemohl dostavit z důvodů zlomené nohy. (TheSlezy)
  • V době natáčení sužovaly Filipíny extrémní teploty. Rtuť teploměrů se často blížila k 50°C. Sám moderátor Ondřej Novotný to odnesl deseti  úpaly. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama