Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh pojednává o mladých a naivních lidech, kteří se skrz mafiánskou rodinu chtějí stát úspěšnými. Ovšem jejich nezkušenost a nerozvážnost možná bude překážkou... (Cermbo)

Recenze (4)

Melios 

všechny recenze uživatele

Námety a gagy ako vytrhnuté z filmov od Tarantina (miestami až do oči bijúc), čo sa ale nedá tvorcom tak úplne zazlievať. Tento typ filmárčiny je hlavne postavený na zábave než na natočení nejakého oscarového diela. A ak sa všetci zúčastnení dobre bavili pri natáčaní, nevidím v tom žiadnu prekážku. Dobré pre nich, a ešte lepšie pre diváka, ktorý vie čo má čakať. Držím len palce do budúcna. Je vidieť, že vaša súčasná tvorba je úplne na inom leveli. Ja osobne by som lepšie nenatočil. Subjektívna Známka: A - ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Když pomineme všechny technické kazy celé trilogie, tak tím základním problémem je celková vyumělkovanost. Čermák je očividně fanoušek Tarantina, takže ho okatě vykrádá. Současně chtěl natočit mafiánskou trilogii z prostřední Karlovarského kraje, přičemž veškeré jeho představy o mafii jsou utvářeny hollywoodskou produkcí (Kmotr, Scarface, Gauneři...), a tak je uměle roubuje do prostředí a doby, v nichž tato specifika naprosto nefungují. Od prvního kroku celé špatně. ---Analogií může být malíř, kterej si nevyměří proporce svého modela, začne malovat hlavu příliš velkou a brzy zjistí, že pokud chce zachovat proporce, tak se mu do plátna nevejdou ani celé nohy - a pokud proporce nezachová, bude to taky celé špatně.--- Já jsem z Karlových Varů a proto vím, že mafiánský film by z toho prostředí fungovat mohl. Jen ta mafie musí vyrůstat ze specifik daného prostředí, aby to působilo autenticky (ne jak pěst na oko), mělo to nějakou vypovídající hodnotu a nebylo jen opovržení hodnou vykrádačkou, nevkusem a tvůrčím selháním. Krásně by třeba fungovali Vietnamci vařící a prodávající pervitin po Sokolovsku. ()

Wonky87 

všechny recenze uživatele

Upřímně netuším, jak k tomuto snímku přistupovat. Pokud bych na první díl Nerozvážných měl pohlížet jako na "filmové dílo", které jsem objevil úplnou náhodou bez znalosti různých okolností a podmínek, tak bych spíše hodnotil odpadem či jednou hvězdou. Nicméně! Moc dobře vím, kam to tvůrci v následujících letech dotáhli a jak dokázali zlepšit svou úroveň. Proto k jejich prvnímu projektu je potřeba přistupovat s dost značnou nadsázkou a spíše než samotný film ocenit jejich snahu či odvahu. Navíc naprosto vyráží dech fakt, že tento a zároveň první film je točen na stejnou “kameru” jako o 3 roky mladší - znatelně hezčí počin “Srdce Zóny” K filmu samotnému, nebudeme si nic nalhávat, je v mnoha ohledech strašný ať už je to zvuk, herecké výkony či mnoho dalších aspektů. Z druhé strany nemůžu říct, že bych se nudil případně vůbec nesmál. Byť tvůrci odporně vykrádají Tarantina a další mafiánské klasiky, tak jsem se osobně bavil a rozhodně investovaného času nelituji, čehož byste si pánové měli vážit. Film špatný, ale tento první krok (nikoliv krůček) opravdu oceňuji! P.S. Jako první počin rovnou celovečerní trilogie?! To je teda pořádné sousto na úplné amatéry… ()

Reklama

Reklama