Reklama

Reklama

Komedie z cirkusového prostředí. Artista Ivan Brabec (P. Štěpánek) navštíví varietního umělce Bellinzona (M. Růžek), aby ho požádal o ruku jeho dcery Dany (D. Kolářová). Starý muž ho však vyhodí, neboť slíbil ruku dcery synovi svého dávného přítele, maďarskému kouzelníkovi (J. Herz). Navíc se ohání cirkusovou tradicí a svým rodem. Jenže Brabec si postěžuje kulisákovi Šíšovi (B. Záhorský), a ten mu prozradí tajemství. Bellinzon ve skutečnosti nepochází z váženého rodu cirkusáků a ani se nejmenuje Bellinzon, nýbrž Kudláček… (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

sator odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerný scénář, příšerná režie, příšerní herci, příšerné paruky, příšerné dialogy, dokonce i kamera je příšerná... Ve filmu lze zahlédnout plakát silové a elastické show Bob Divílka, tato varietní legenda ve svých  76 letech stále vystupuje. ()

rozum i cit

všechny recenze uživatele

Nejsem si zcela jistá, jak tento film ohodnotit. Jeho hlavní problém, který není způsoben asi pouze režií, ale je dán už i samotným scénářem, tkví totiž v absenci nějaké úderné pointy či vtipného závěru. Prostě tak nějak uplyne, aniž by člověk věděl proč. Jako pilotní díl nějakého seriálu by dával větší smysl, ale i v takovém případě by byla zmíněná pointa potřebná. Pocit nedostatku trochu vyváží, shlédnete-li vzápětí pokračování (Bellinzonova pyramida), které nicméně končí obdobně neslaně nemastně a k tomu postrádá šmrnc jedničky. První díl je pro změnu nastavován spoustou zbytečných a otravných písniček. Na druhou stranu snímek určitě stojí za shlédnutí kvůli slovnímu humoru a výborným hereckým výkonům. Když dám stranou tradičně dobrého Záhorského a Beneše v malé roli, tak ve filmu exceluje zejména Martin Růžek coby papá Bellinzon. Petr Štěpánek nicméně nezůstává pozadu a jejich vzájemná hádka mne vážně pobavila. Navíc na dvojce je vidět, že jí absence slovní přestřelky Růžka s jeho mladým protipólem ubrala na šťávě. Tento snímek měl tedy vzhledem k vtipným dialogům a luxusnímu obsazení rozhodně větší potenciál, než jaký byl využit, což je veliká škoda. Z možné výborné komedie tak zbyla jen vtipnější bakalářská povídka. Přesto se kvůli některým scénám ráda podívám znovu. Kolega zde na csfd navrhl pouštět tento film jako ukázku špatného režijního vedení, já bych ho pro změnu pouštěla jako ukázku toho, jak dovedou výborní herci i od počátku slabší záležitost pozvednout na něco, na co se lze dívat. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak za slovní humor si to tu čtyřicítku jednoznačně zaslouží. Dějově je to kapánek horší a z herců nemusím ani jednoho. Písničky se mi nelíbily a zbytečně zdržovaly. Ale zasmál jsem se. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

no, normalizační neumětel Strnad se pokusí spárovat Danielu Kolářovou s Petrem Štěpánkem, ale ono když se neumí tak je to vcelku nanic. I okolo jsou dobří herci, ale Dusilův podklad, obvykle psal veselé frašky nedokázal nikam dotáhnout. To bych pouštěl na FAMU jako ukázku jak režijní nevedení k ničemu nevede. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu lze zahlédnout plakát silové a elastické show Boba Divílka. (sator)

Reklama

Reklama