Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malíř Paul Sloane (Dick Van Dyke), žijící v Paříži, se chce vrátit domů do USA ke své bohaté snoubence Laurie (Angie Dickinson), protože jeho obrazy nechce nikdo kupovat. Jeho nejlepší přítel a spolubydlící Casey Barnett (James Garner) se mu to snaží rozmluvit, neboť Paul platí nájem za byt. Když krásná Nikki (Elke Sommer) náhle skočí do řeky Seiny, aby unikla mužské pozornosti, Paul skočí za ní, aby ji zachránil. Zachrání se na člunu, ale Casey a všichni ostatní mají mylný dojem, že nepřežili. Casey dostane nápad – obrazy mrtvého umělce by mohly být velmi cenné, zvláště s ohledem na publicitu, kterou vyvolal Paulův hrdinský pokus zachránit dívku v nouzi. Začne prodávat Paulovi obrazi, ale když se umělec znovu objeví živý, vymyslí plán. Paul bude předstírat, že je stále mrtvý, zatímco bude pokračovat v malbě obrazů, které bude Casey prodávat. Věci se ještě zkomplikují, když Laurie přijede do Paříže a Casey se do ní zamiluje... (HTB)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná komedie s neotřelým nápadem a výbornými hereckými výkony. Obzvláště Elke Sommer jako Nikki byla naprosto okouzlující. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Obvyklá komédia, odohrávajúca sa vo Francúzsku, s omámeným hereckým obsadením, vedeným Van Dykom v úlohe zúfalého umelca, ktorý predstiera svoju smrť, aby zvýšil hodnotu svojich diel. Sommer je jeho cudné dievča, hlučná Merman je miestna madam so slabosťou k spievaniu. ()

Reklama

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Skicy a umělecká díla, na kterých Paul Sloane (Dick Van Dyke) pracoval ve filmu, vytvořil Don Cincone, rodák z Alta v Louisianě, mezinárodně uznávaný expresionista. V roce 1968 mu byla v Římě udělena Stříbrná medaile literárního umění a věd. Jeho díla sbírali například Walt Disney, Kurt Schon, Henry Mancini, Ross Hunter, James Garner nebo Vincent Price. Přestože mu nikdy nebyla připsána jeho výtvarná práce ve filmu, stále s láskou hovoří o svých „hollywoodských dnech“ a o tom, jak na něj zapůsobily. (HTB)

Reklama

Reklama