Reklama

Reklama

Jak Víťa Česnek vezl Ljochu Vrtáka do důchoďáku

(festivalový název)
  • Rusko Kak Viťka Česnok vjoz Ljochu Štyrja v dom invalidov (více)
Trailer

Obsahy(1)

Netradičný road movie o ceste otca a syna, ktorí majú spoločné viac, ako sú ochotní si priznať... Viťa vyrastal v detskom domove - otec rodinu opustil a matka kvôli tomu spáchala samovraždu. Dnes trávi čas po baroch, odkiaľ ho chodí vyzdvihnúť žena, ktorú nemiluje, ale je otcom jej dieťaťa. Keď sa po rokoch znovu objaví jeho otec, starý kriminálnik, trpiaci zdravotnými problémami, Viťa spočiatku nie je nadšený. Keď si ale uvedomí, že by mohol pre seba získať otcov byt, rozhodne sa "pomôcť mu" umiestnením v domove opatrovateľskej služby. Vzhľadom na otcovu minulosť ale táto cesta nebude jednoduchá... (RTVS)

(více)

Recenze (13)

Marius 

všechny recenze uživatele

Na tom filme je skvelé to, že je úplne bez pozlátka, plný špiny, sebectva a realistického pohľadu na okraj spoločnosti. Feel (not) good gopnik movie. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ máte chuť na ruský plebs (a pozor, aj na ruský rap), tak tu sa ho "najete" dosýtosti. Ide o vydarený mix komédie a skutočnej drámy, pričom cítiť, že títo ľudia sú skutočne utrápení a nie za všetko vo svojom živote si môžu sami. Minimálne pri Víťovi tento pocit nadobudnete, život v takejto rodine a neskôr v decáku nebolo určite pozlátko a rozhodne ho nebudete mať chuť súdiť. Príbeh sa však vyvíja pomerne predvídateľne a tušíte, kam bude smerovať a ako dopadnú jednotlivé epizódky po návštevách, ale ako jednoznačné negatívum sa tento fakt tiež brať nedá. 70% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nuž ... aj takto ľudia žijú a podobné veci zažívajú. Prehnane farebné, hudobne šialené, dostatočne zaujímavé. 3,5* ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Pozerať na primitívov so zlatými reťazami, v spoďároch calvin klein, s filtrom ako od olivera stone-a, na to vážne nejazdím do Varov. Zlý vtip. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Detailní rozbor ruské duše. 1) Zaujala mě i parádní dynamika snímku a skvěle padnoucí hudba. Info o soundtracku přináší ruská Wiki._____ 2) 33letý přitažlivý Jevgenij Tkačuk (Viťka) hraje s patrnou nadsázkou, která však kupodivu nesnižuje jeho přesvědčivost ani výpověď samu. Jakoby si sám z věci dělal trochu legraci. Takový je i celý film. Tento lehce zastřený ironický podtext je dost nezvyklý pro ruskou tvorbu...pro mě však znamená výrazné plus._____ 3) 32letý režisér (jindy i scenárista, producent a kameraman) Alexandr Vladimirovič Chant získal za svůj celovečerní debut řadu cen._____ 4) Pro ruštináře stojí za zmínku i pěkný exkurs do spodních vulgárních pater ruského jazyka. Film je třeba vidět v původním znění a s titulky, protože ne každý porozumí všem detailům originálu. Na rozdíl od české praxe, kdy mluvené slovo je silně vyzdviženo nad ostatní zvuky (uživatelsky pro mě velmi příjemné) je v mnoha zahraničních filmech mluvené slovo začleněno do ostatních zvuků jen jako jeden z nich. Pro rodilého mluvčího asi žádný větší problém, ale pro ostatní - hrůza. ()

LenkaAK 

všechny recenze uživatele

Třicet let se neviděli a najednou jsou spolu opět konfrontováni. Táta kriminálník se synem vychovaným v dětském domově. Syn je najednou nucen řešit situaci svého invalidního otce. Nejdříve ji nechce řešit vůbec, ale pak zjistí, že by se mu hodil tátův byt, aby mohl opustit manželku se synem a začít žít s milenkou. Začíná road movie, kdy se oba navzájem poznávají a zjišťují, že mají víc společného, než by přiznali. Syn nezapře svého otce. Jako plus hodnotím vykreslení sociální situace. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade výborná kamera. Podáva svet vo veľmi zaujímavých uhloch a v takých žiarivých farbách, že takmer vyvážia tú bezútešnosť zobrazeného sveta a hlavne ľudí, ich postojov a vzťahov. Druhým plusom filmu je ruský rap, akokoľvek je odporný a smiešny, do filmu sa výborne hodí. Tento príbeh o chlapcovi z triedičky plastového odpadu s vlasmi dôkladne vyčesnými dohora má tempo, vtip, myšlienku a akurátnu dĺžku. –––– Tak čo? Šance sa vyrovnali. ()

Hajkovna 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl na premiéře v Karlových Varech společně s dalšími pěti lidmi. Je mi opravdu líto, že tenhle snímek nedostal více pozornosti. Krásný film, který pojednává o chudobě a životě v nižší ruské třídě. Možná na ruské poměry není zas tak dobrý, ale na mě určitě udělal dojem. Stojí za podívání. ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Totální gopnik movie říznutý s troškou mafie. Příjemná jízda, které k plnému hodnocení, chybí lepší konec. ()

Reklama

Reklama