Reklama

Reklama

Ivan Najdenov (Viktor Choriňak), celkom obyčajný mládenec, sa náhodou prenesie zo súčasnej Moskvy do fantastickej zeme Belohorie. V tomto paralelnom svete žijú hrdinovia ruských rozprávok, kúzla sú prirodzenou súčasťou ich života a problémy sa riešia súbojmi s bohatierskymi mečmi. Na svoje veľké prekvapenie sa Ivan ocitne priamo v centre súbojov svetlých a temných síl. Zatiaľ mu ale nie je jasné, prečo má v týchto dramatických udalostiach zohrať hlavnú úlohu práve on. Všetci totiž veria, že on jediný dokáže ukončiť zničujúcu vojnu dvoch znepriatelených svetov. (TV JOJ)

(více)

Recenze (132)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvělé Ruské Fantasy! Není to sice řežba ve stylu zaklínače je to spíše pohádkovějšího rázu, ale přesto výborné a třeba ocenit fakt, že Fantasy žánr pomalu vymírá. Film má celkem dobrý a neokoukaný příběh o muži, který se ze současnosti přenese do fantastické země Bělohoří a líbí se mi, že tam může využívat schopnosti, které zná z normálního života. Z klasických pohádkových prvků je tu toho dost. Dojde na vodníka, obra, ježibabu s chodícím domem, mocného čaroděje i draka a filmu se daří kombinovat tenhle svět i svěžím humorem, což bylo vítané. Skvělý vizuál a sympatičtí hlavní hrdinové jsou samozřejmostí. Příběh****, Akce****, Humor****, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba*****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. Solidní. 8/10. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Berme to z tej lepšej stránky, ani Disney to nedokázal skurviť tak, aby z toho netrčala paródia na byliny v každom druhom políčku a ešte to bolo aj zábavné. 7/10 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tak trochu guláš ruského, potažmo slovanského folklóru, říznutého disneyovským přístupem, ale kupodivu to na mě docela fungovalo. Sice spíš v jednotlivých scénách než jako celek, ale občas jsem se od srdce zasmál. Hlavní nehrdina je možná až moc jalový, jak je dneska zvykem, ale není to přehnané. Dal bych tři, ovšem za Vasilisu i za Varvaru nezbytně jednu přidám. Ach, ty slovanské geny...<3 Vedle děvčat ještě třeba zmínit Lavroněnka, který by z fleku mohl dát Kostěje v něčem vážnějším. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Já pakůň si jako první pustil druhý díl a podivoval se, proč tvůrci očekávají, že vše ihned pochopíme! ,,Na úvod týpek v plaštěnce ve společnosti několika rytířů uprostřed lesa... hmmm normální situace", vrtalo mi hlavou. Když jsem zjistil, že vůbec existuje, tak jsem s pouštěním jedničky celkem otálel, aby to náhodou nebylo úplně to samé. Nestalo se však a já byl ohromě překvapen. Toto bylo snad ve všech ohledech lepší. Zajímavá zápletka, skvělé postavy a důmyslný pohádkový svět. Co mne však dostalo ze všeho nejvíce, byla kombinace propracovaných akčních scén a velice humorných komediálních vložek. Dokonce se mi i o mnoho více líbilo propojení obou světů. Dílo se tímto zařadí mezi mé nejoblíbenější pohádky a pokud bude trojka, jdu čile do toho! PS: No aspoň je to hned zajímavější, když si to pouštím jako Hvězdné války. 😅 ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Být sirotek a naprosto netušit, odkud jste se vyloupli, je mizérie. Dozvědět se, odkud jste se vyloupli a z toho titulu zklamávat očekávání svého okolí, protože, na rozdíl od otce bohatýra jste spíše chudatýr, je mizérie snad ještě větší. Možná jsem v ruském měřítku benevolentní, ale Ivan mi připadal v prostředí a vztazích pohádkového světa zmatený přiměřeně tomu, že vyrostl ve světě našem, v boji s mečem neschopný, jak logicky musí být někdo, kdo meč považuje výhradně za imperativ v druhé osobě jednotného čísla ke slovesu mečet. Navzdory tomu získá postupně sympatie krásné Vasilisy i diváků (pořadí závisí na blahovůlii, pohlaví, věku, empatii a toleranci každého jednoho diváka) a nakonec ukáže, že není ani hloupý, ani neschopný a dokonce ani zcela bezcharakterní. Zaváhání v krizi k hrdinům, kteří procházejí proměnou, klasicky klišovitě patří. Co závěr, ten byl tak nějak úsměvně prvoplánový, prvoplánově úsměvný, ale co nevyřečená, a to i Ivanem samotným, otázka: Co se sakra stalo s Vasilisou? Manželkou Ilji Muromce a tím pádem logicky matkou jeho jediného syna - Sokolíka/Ivana? ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Poslednij bogatyr je tchurak takovyj... tchurak sovremenyj, k legendě vstrojenyj. Eh. Nebo tak nějak. Věřím, že znalce ruské kultury a milovníky pohádek tahle pěkně natočená blbůstka potěší. Kdo slova jako bylina, Muromec nebo nadhled nezná, ať se na to radši vysere. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zábavná blbina v tom nejlepším smyslu slova, která využívá motiv "z našeho světa se dostat do jiného, plného mečů a magie," což je sice princip, který tu už byl nesčetněkrát, ale tentokrát ho osvěžuje využívání ruské (v mnoha částech i celkově slované) mytologie, takže se člověk dočká Baby Jagy, vodníka, nebo chrabrých bohatýrů a příběhu o hloupém Honzovi, co se jmenuje Ivan. A Ivan je jalový - jenže - je ve své jalovosti zábavný a když se připitoměle zašklebí, tak to prostě funguje. Jasně, je to kravina, ale jednotlivé scény jsou prostě mnohdy zábavné a přestože si to zaslouží jen průměrné hodnocení, jako fantasijní oddechovka to funguje úplně v pohodě a při dobrém naladění dokáže Poslednij Bogatyr bez problémů pobavit. "Znám skvělé věci z mého světa! Fyziku, chemii, Kalašnikův automat.." ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jestliže je Ivan v Mrazíkovi idiot, tak v Posledním bohatýrovi je korunovaný. Vždycky mi vadilo, jak se mám ztotožnit s hrdinou, když je to blb. Všechno jsou to klasické ruské držky, ale připouštím, že Vilkovová jiskru měla. Její Varvara je skvělá bestie bez slitování, zatímco dědek od kosti je vyžilý a odepsaný stařec, kterému je nesmrtelnost k ničemu. Nejhezčí je vizuální zpracování, exteriéry a triky rovněž ujdou. Jinak je to nehorázná slátanina, která by snad lépe fungovala bez našeho současného světa. A pak drak. Vskutku těžké zklamání, takhle odepsat nejsilnější magickou bytost! Nakonec dám slabé 3*, ale už se na to zřejmě nikdy nepodívám. Ruské byliny si zaslouží onačejší zpracování... ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Přijde mi to jako když se zmodernizuje a upraví sovětská pohádka Po neznámých stezkách. A jsem příjemně překvapen prolnutím moderního světa a světa ruských pohádek a bylin Bělohoří. Pěkně vymyšlený příběh se svižným dějem, podbarvený humorem. Za velmi dobré herecké obsazení bych zmínil Konstantina Lavroněnka v roli Kostěje nesmrtelného.  Zkrátka  vězeňské role mu jdou. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ruská Arabela se celkem povedla, chvílemi sice trošku přešlapuje na místě, ale v globále je to zábavné. Mladý Muromec je správný truhlík a Dobryňa se svou drahou polovičkou jsou nádherně zlí. Ovšem ze všeho nejlepší je drak, z toho jde fakt strach. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velice originální ruské fantasy s pohádkovými prvky a příjemným humorem, který nenudí. Poslední roky je ruská kinematografie minimálně po technické stránce na velmi vysoké úrovni splňující současné standardy. Moc filmu nepomohla příliš moderní hudba, která se mi do pohádkového světa absolutně nehodila. Naopak si mi líbily snad všechny pohádkové postavy, které se zde objevily. Baba Jaga, chaloupka na kuřích nožkách či vodník byli skvělí. [70 %] ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Strašně super pohádko-film. Jsou tam trošku motivy z Mrazíka, což mě osobně vůbec nevadilo, protože Mrazíka miluju. Je to vážně hodně povedené. Akorát nevím, proč Varvara všechny neproměnila v kámen a hotovo, ale i tak super a zábavné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slovanská rozprávka čo by závan čerstvého vzduchu v záplave amerických superhrdinov. A nie, nejde len o ruský projekt, hlavná herečka a tiež ďalší sú Ukrajinci, takže nikto tu nemôže spomínať nejaký prokremeľský obdiv. Ide o skvelé fantasy, kde sa podarilo spojiť mnoho tradičných rozprávkových bytostí a urobiť z toho kvalitný hrdinský príbeh s modernými prvkami a ľahkým humorom, niekedy veľmi podareným. A vďaka geografickej lokalite sme tu v produkciu Disney nemuseli trpieť nejakú blbú politickú korektnosť, ktorá kinematografiu totálne ničí. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Oživlé bytosti z úžasné "Krásy nesmírné" a typický Dutohlav z našeho světa - jak příznačné... oproti Bělohoří v šťastný konec nedoufám, bo Dutohlavů mnoga a o osvícení nestojí. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že ruská kinematografie je posledních 10 let na výborné úrovni. Zde natočili pohádko-fantasy film a funguje to parádně! Příběh je jak pro dospělé, tak i pro mladší diváky. Je to hezky propojené s moderní dobou a postavy jsou sympatické, mně osobně se nejvíce líbil vodník. :D V pohádce je snad vše a nic tam nechybí, takže dávám plné hodnocení. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že se budu dívat na fantasy, ale šlo spíše o pohádku říznutou až příliš jednoduchou komedií. Vliv společnosti Disney byl, bohužel, až příliš patrný, otravoval mě i neruský soundtrack, ale co nadělám. Ivan byl přijatelně nablblý, Kostěj dostatečně Nesmrtelný, Vasilisa příjemně dekorativní, Baba Jaga patřičně zapšklá a vodník kvalitně nahradil Jar Jara Bingse. Nebudu se tvářit, že jsem se u filmu nebavil, jen jsem měl často dojem, že tvůrci nemuseli v oblasti humoru tolik tlačit na pilu, a byl bych za větší podíl ruského vlivu a za méně shrekovin. / Poučení: Když ti někdo podá pomocnou ruku, neječ.  3*+ ()

Reklama

Reklama