Reklama

Reklama

Ivan Najdenov (Viktor Choriňak), celkom obyčajný mládenec, sa náhodou prenesie zo súčasnej Moskvy do fantastickej zeme Belohorie. V tomto paralelnom svete žijú hrdinovia ruských rozprávok, kúzla sú prirodzenou súčasťou ich života a problémy sa riešia súbojmi s bohatierskymi mečmi. Na svoje veľké prekvapenie sa Ivan ocitne priamo v centre súbojov svetlých a temných síl. Zatiaľ mu ale nie je jasné, prečo má v týchto dramatických udalostiach zohrať hlavnú úlohu práve on. Všetci totiž veria, že on jediný dokáže ukončiť zničujúcu vojnu dvoch znepriatelených svetov. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (132)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tak trochu guláš ruského, potažmo slovanského folklóru, říznutého disneyovským přístupem, ale kupodivu to na mě docela fungovalo. Sice spíš v jednotlivých scénách než jako celek, ale občas jsem se od srdce zasmál. Hlavní nehrdina je možná až moc jalový, jak je dneska zvykem, ale není to přehnané. Dal bych tři, ovšem za Vasilisu i za Varvaru nezbytně jednu přidám. Ach, ty slovanské geny...<3 Vedle děvčat ještě třeba zmínit Lavroněnka, který by z fleku mohl dát Kostěje v něčem vážnějším. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zábavná blbina v tom nejlepším smyslu slova, která využívá motiv "z našeho světa se dostat do jiného, plného mečů a magie," což je sice princip, který tu už byl nesčetněkrát, ale tentokrát ho osvěžuje využívání ruské (v mnoha částech i celkově slované) mytologie, takže se člověk dočká Baby Jagy, vodníka, nebo chrabrých bohatýrů a příběhu o hloupém Honzovi, co se jmenuje Ivan. A Ivan je jalový - jenže - je ve své jalovosti zábavný a když se připitoměle zašklebí, tak to prostě funguje. Jasně, je to kravina, ale jednotlivé scény jsou prostě mnohdy zábavné a přestože si to zaslouží jen průměrné hodnocení, jako fantasijní oddechovka to funguje úplně v pohodě a při dobrém naladění dokáže Poslednij Bogatyr bez problémů pobavit. "Znám skvělé věci z mého světa! Fyziku, chemii, Kalašnikův automat.." ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tedy já se bavil neskutečně. Těch parodických situací (ne přehnaně debilních) je mraky a východní pojetí někomu kdo měl ještě na základce ruštinu vůbec nevadí. Naopak dává o to vtipnější pozadí (třeba tomu, kdo neviděl nikdy Mrazíka, spousta věcí vtipných nepřijde). Jediná vada na kráse je, že ten Ivan je takoj balšoj durak… ale i na to se dá zvyknout. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Přijde mi to jako když se zmodernizuje a upraví sovětská pohádka Po neznámých stezkách. A jsem příjemně překvapen prolnutím moderního světa a světa ruských pohádek a bylin Bělohoří. Pěkně vymyšlený příběh se svižným dějem, podbarvený humorem. Za velmi dobré herecké obsazení bych zmínil Konstantina Lavroněnka v roli Kostěje nesmrtelného.  Zkrátka  vězeňské role mu jdou. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Počáteční, překvapivě povedený a zábavný díl rodinné pohádkové fantasy trilogie ve kterém se to hemží ruskými bohatýry, kouzelnými dědečky, chodícími chaloupkami – a pochopitelně nesmí chybět Kostěj Nesmrtelný a baba Jaga se svým létajícím (zde dokonce víceúčelovým) sudem. Filmové propojení dvou světů, současného a bohatýrského, je příležitostí k mnoha vtipným momentům a situacím, a snímek až do překvapivého finále neztrácí dech a zůstává pohádkově napínavý. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Za necelé dva týždne od uvedenia film prekročil hranicu zárobku jednej miliardy rubľov (17,2 milióna dolárov) a stal sa najlepšie zarábajúcim ruským filmom roku 2017. Nakoniec zarobil v kinách 30 700 192 dolárov. Rozpočet projektu, ktorý oznámili výrobcovia, bol 345 miliónov rubľov (cca 6 miliónov dolárov). (Arsenal83)

Reklama

Reklama