Reklama

Reklama

Psychopompos

(studentský film)
Trailer

Obsahy(1)

Krátký film na motivy stejnojmenné básně amerického mistra tajemných a hororových příběhů H. P. Lovecrafta. Příběh se odehrává v malé české vesnici v 19. století. Rodinu vdovy Světlany (Michaela Dolinová) a jejích dvou synů Maxmiliána (Martin Hudec) a Jana (Joel Sidon) zastihne tragédie. Vesničané věří, že za ní stojí nenávidění, pověstmi a pověrami opředení šlechtici - Madam a Sir De Blois (Riwaa Nerona, Jared Doreck). (Rajne)

(více)

Recenze (7)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Mám rád HP Lovecrafta, mám rád studentské filmy... Takže proč film podle básně od mého oblíbeného autora (kterou neznám, anžto nevyšla v souhrnných spisech) nepodpořit pár kačkama na startovači, čímž rovnou říkám, odkud film mám, kdyby se mě někdo ptal._._._ A jaký je to film? Dobrej, sice by mu pomohlo víc magična, které je zde tvořeno převážně kostýmy od Riwy Nerony, které jsou sice hrozně fajn, aleve střední části filmu tak nějak hapruje všechno okolo (tak nějak příliš obyčejně a zcela bez nálady nočních mur a tajemného děsu, která by se hrozně hodila). Ovšem v poslední třetině se to přehoupne do horroru, ze kterého je Lovecraft cítit a přestože se tam nevolá žádné chapadlaté Cthulhu, tak se daří vykouzlit příjemně temná aura. tři až čtyři hvězdičky, ale jelikož jsem u filmu pil výbornej dong fang mei ren, tak je to jasný (o= ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tahle nějak si představuju slušný krátkometrážní kousek – na který se vybírali peníze od lidí a tvůrci svou prací nezklamali. Jedinou kaňkou na tomto snímku vidím v „hereckých výkonech“ některých jedinců, nicméně líbilo se mi to jak po vizuální tak i zvukové stránce, kamera odvedla rovněž solidní práci, stejně jako maskéři, kostyméři či střih. Mělo to pěknou výpravu i dobrou atmosféru. Míša Dolinová taky potěšila, monstrum na konci rovněž nebylo špatné. Lehce nadprůměrná podívaná. 70% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Hodně překvapivá chuťovka, na níž jde skoro z každého záběru vidět snaha, píle a každá koruna, kterou ten film spolykal. Má tu správnou atmosféru. Zvířata, děti, Riwaa, Dolinová, monstrum, všechno prostě sedí. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že jsem mohl alespoň malou troškou přispět ke stvoření filmu, který mimochodem od samého začátku vypadal velmi nadějně, přestože hororový žánr nepatří zrovna mezi moje nejoblíbenější, a to ať už jde o díla literární či kinematografická. S výsledkem mohou být, alespoň si to myslím, spokojeni jak tvůrci, kteří odvedli kus opravdu dobré práce, tak přispěvatelé. Já tedy rozhodně jsem. Děkuji. 80 % ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Poctivé dílo, nadprůměrné. Krásné kamerové kompozice (i když hercům nebylo vidět moc do tváře), pěkné lokace a celkem inteligentní střih, který ovšem postrádal detaily na tváře herců a pestrost ve velikostech záběrů. Doporučil bych tvůrcům vyprávět více příběh skrze herce, než efekty a atmosféru, a zapracovat na dramaturgii. Rozhodně výprava, masky i kostýmy byly na profesionální úrovni. Lepší tři hvězdy!! ()

Fr3nk 

všechny recenze uživatele

Psychopompos nadchne naprosto výborným, vysokorozpočtovým áčkovým vizuálem a geniální hororovou atmosférou. Snímek po technické stránce patří rozhodně mezi nejlepší na FFČV 2018, ať už kvůli rozpočtu nebo čemukoli jinému. Příběh sám o sobě není špatný, nicméně mi to vzhledem k rozuzlení připadá jako potenciál nevyužitý na sto procent. Líbila se mi však autorova myšlenka na konci filmu, kdy poukázal na jeden velmi častý, lidský faktor... ()

Benigni 

všechny recenze uživatele

Byla jsem možná už moc unavená, když film (jako poslední) uváděli na festivalu Kraťasy v Pelhřimově. Nepochopila jsem ten děj - respektive byl špatně odvyprávěný, neměl začátek ani konec a nebyl exponován přes žádnou postavu. Taková situační hororová manýra by měla mít alespoň nějakou literární formu. Záběrovat umějí, svítit také, vést herce jakžtakž, nazvučit, podhudbit, ale neumějí vyprávět ti studenti!!! ()

Reklama

Reklama