Reklama

Reklama

Když se Brad Sloan (Ben Stiller) v této hořkosladké komedii rozhodne vzít svého syna na výlet po vysokých školách na východním pobřeží, aby mu ulehčil rozhodování při výběru univerzity, utrpí velké šrámy na svém sebevědomí. Přestože si Brad vybudoval uspokojivou kariéru i pohodlný život na předměstí Sacramenta, kde žije se svou laskavou ženou Melanií a jejich hudebně nadaným synem Troyem, na univerzitě si v dobách své největší slávy představoval budoucnost poněkud jinak. Zatímco Troye provází po okolí Bostonu, kde sám studoval, je přinucen porovnat svůj dosavadní život s úspěchy čtyř nejlepších kamarádů z mládí – hollywoodské hvězdy, zakladatele hedgeového fondu, podnikatele v oblasti moderních technologií a bestselerového spisovatele. Jak si tak představuje jejich bohaté a okouzlující životy, přemítá nad tím, zda už se sám ocitl za zenitem. Poté, co jej však okolnosti donutí znovu přijít se svými někdejšími přáteli do kontaktu, klade si otázku, zda v životě skutečně selhal, nebo je - alespoň v určitém ohledu - tím nejúspěšnějším z nich. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (65)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Komédia ani náhodou, no zato vcelku zaujímavá filozofická "konverzačka" (hoci viacmenej prostredníctvom vnútorného monológu), ktorá sa miestami menila na hotovú melodrámu. A musím uznať, že Benovi pre zmenu takéto niečo po všetkých tých komédiách naozaj pristalo. Po epickej stránke síce žiadna sláva (na tom veru mohli aj viac zapracovať), ale filozofický rozmer to v podstate dokázal vynahradiť. Bradoveho komplexy mnohým prídu zrejme absurdné, ALE myslím, že každý sa chtiac-nechtiac porovnáva so svojim okolím a rovesníkmi a svojim spôsobom pociťujú podobné dilemy a závany depresií ako práve Brad. Bolo tu kopu silných monológov a dialógov, no najlepší zrejme ten s Ananyou, ktorá to zhodnotila úplne výstižné. Je to na zamyslenie... ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Fajn film. Nic víc, nic míň. Stiller rekapituluje svůj život, přemýšlí na svými neúspěchy, zklamáními a závidí svým bývalým spolužákům z vysoké, že to dotáhli mnohem dále než on. Spousta vyřčených myšlenek je nosných, zajímavých. Srovnávání svého společenského statusu s ostatními (zvláště dnes v době sociálních sítí, Instagramu) zatěžuje mou hlavu každý den. A jak hlavní myšlenka filmu sděluje - takové srovnání je naprosto zbytečné, ale člověk se od toho zkrátka nedokáže odpoutat. Co ale snímku chybí je filmovost - dramatické situace, gradace a silnější finále. Bez toho film působí jako filozofická rozprava nabalená na výlet Stillera do Bostonu bez zapamatovatelnějších scén a momentů. Jak jsem řekl - je to fajn, má to příjemnou nostalgickou atmosféru, ale vracet se k tomu v dohledné době již nepotřebuji. Ale třeba krize středního věku mě k filmu znovu dovede. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Bena si většinou cíleně nevybírám a tak i tady jsem měla obavy, co mě čeká. Naprosto zbytečně! Byla to jedna z rolí, která měla naprosto jinou kvalitu než všechny jeho ostatní snímky. Ne, není to pro každého a asi na to musí být asi i to správné rozpoložení. Rekapitulace nad svým dosavadním životem.......málo uspokojující, málo representativní, silně průměrný....a podobně. Jeho cesta se synem a telefonáty, či osobní rozhovory s jeho "kamarády" z minulosti mu odpoví. Jak? Podívejte se. Na konci to bylo vážně klišé a přesto se mně draly do očí slzy, ale to jsem já, rozená cíťa, nic nového sluncem. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Opäť sa mi potvrdilo, že treba byť nastavený na daný film, lebo za bežných okolností by toto bol odpad bez nároku na koment. Ale keď som sa zapozeral a trochu sa vcítim do Bena, jeho myšlienky a pocity mi prišli tak realistické, hlavne preto, že sa nimi človek stretáva bežne, nie len ked má padesát a krízu. Stále niekto s niekym súperí, predháňa sa, chce vlastniť svet. Mne sa tu pačilo hlavne to, že podprahovo bolo krásne ukázané, akú vysokú cenu majú informácie. Nie je to film ktorý si pôjdete, rozhodne si ho nedáte dva krát, ale treba si uvedomiť, že vlastný život je to najhlavnejšie a skutočne sa môžte vyjebať na všetkých ostatných, na ich lietadlá a fondy. Alebo len ma trafil v správnej chvíli. 3 z 5 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Také rozjímanie nad tým, čo je v živote naozaj dôležité v príjemnom filmovom spracovaní. Snímok sa nikam neponáhľa, no zato sa tu kladie dôraz na slová, ktoré sa dotknú snáď každého diváka v strednom veku. Tiež sa mi páčilo to spojenie otca so synom pri výbere vhodnej vysokej školy. Pretože nad životom sa obyčajne začneme zamýšľať najmä vtedy, keď naše deti dostanú krídla a uletia do sveta. Ben Stiller vie príjemne prekvapiť aj vo vážnejšej úlohe. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Galerie (46)

Reklama

Reklama