Reklama

Reklama

Small Crimes

  • Kanada Small Crimes
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Po odpykání šestiletého trestu se bývalý policista snaží znovu začít život se svou rodinou, ale nedokáže úplně setřást svou temnou minulost. (Netflix)

Recenze (12)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se těšil na Nikolaje Corster-Waldau, kterého jsem se herecky nakonec dočkal. Jen s tím rozdílem, že jeho postava přišla z vězení a kam vstoupila, tam to schytala. Až to chvílemi bylo neúnosný..až trapný. Film pak zacházel do takových krajností, aby přidal na filmovosti, že vlastně ulítával do čím dál větších šíleností. Nakonec je Nikolaj to jediné, co je na filmu fajn, všechno ostatní je o ničem. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Okey krimi thriller s okey príbehom a pár zaujímavými postavami a vynikajúcim hlavným hrdinom. A nebudem klamať, to je asi jediná skutočne silná stránka tohto filmu. Ostatné by som posunul od kategórie okey po "eh". Nič iné výrazné tu nie je. Hlavný hrdina je ale skvelý. Chápeme jeho motivácie a napriek tomu, že jeho konanie nie je úplne najlepšie, tak minimálne rozumieme tomu, prečo to robí. Nemám asi ani viac čo povedať. Film je inak predvídateľný (možno s výnimkou zbytočného záverečného twistu), málo výrazný a málo využíva svoj potenciál a svoj príbeh vo svoj prospech. Ale pozerať sa na to dá. A to asi aj stačí. Hodnotenie: C ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nikolaj Coster-Waldau je výbornej jako vždy, ale film jako celek slabej vinou jalového scénáře, který kašle na jakékoli vysvětlování. Od začátku jsem neměl tušení, co Joe v minulosti udělal, proč to udělal, co má vlastně dál v plánu, kdo a proč ho vydírá atd. Něco se dá domyslet za pomocí dialogů, ale přesto mi přišel děj příliš mělký na to, aby utáhl celý film. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nikolaj Coster-Waldau je ve snímku docela zábavný, i když celkem brutálním smyslem. Vůbec lze o filmu říct, že má hodně blízko k brutalitě, což je to, co mu sedí a díky čemu je trochu zajímavý. Dobří herci ale dovedli oživit i vedlejší postavy, díky čemuž je film nikoli napínavý, ale rozhodně se na něj dá koukat s tím, že čekáte, jak to asi dopadne. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Film sem viděl s úplně zkurvenym titulkovym překladem,takže mi trochu unikala podstata snímku.Ale přišlo mi to spíš hodně průměrný,a konec naprosto podivnej.To vypadalo že vystřílel plnou školu dětí,jinak nevim.Netflix se moc timhle nevytáhnul.50%. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, která je na celém filmu dobrá je Nikolaj, ale ani jeho herecký talent nepomůže mizernému scénáři, který je totálně odfláknutý. Nikdo se nezabývá tím, aby divákovi vysvětlil pointu celého filmu, co postava Joea udělala v minulosti a co musí udělat teď, aby se zbavil dalších obvinění, nic tam vysvětleno není. Celou dobu sledujeme Joea jak ho pronásleduje smůla v podobě rvaček, střílení a pronásledování, ale proč se to děje, to se divák nedozví. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Sympatický malý snímek, který táhne vpřed výtečný Nikolaj Coster-Waldau v hlavní roli a dodává černohumornému vyznení snímku potřebnou fazónu. Small Crimes žánr nikterak neobohacuje a ani příběhově nejde o žádný zázrak, ale film je natočen velmi dobře a režíjní vedení je natolik pevné, že dokáže filmu vtisknout vlastní tvář, která se mi líbila a šlo o příjemný zážitek umocněný rozumnou, kratší stopáží, která nedává prostor k nudě. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Fajn thriller s prijemne gradujici atmosferou, super Jamiem, chytre odhalovanou krimi zapletkou a civilni rezii, ktera k tomu celemu fakt sedi. Nejvetsi piha na krase je finale, ktere by slo s trochou vule prece jen vyresit bez deus ex machiny. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Jak už zde bylo několikrát řečeno, film má naprosto chaotickou výpravu a neobtěžuje se divákovi vysvětlit nic, tim pádem vzniká absolutní nezájem o to kam se příběh posunuje, zda hlavnímu hrdinovi fandit nebo ne a vůbec o čem to celý je. Nudil jsem se velice brzy a to i přes celkem solidní obsazení který to prostě neutáhne. Zklamání. ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Jako velký fanoušek Macona Blaira (scénář a vedlejší role) jsem hodně zklamán. Celou dobu to na mě dělalo dojem, jako když jsem neviděl nějaký minulý díl seriálu. Protože postavy se pořád baví o věcech a činech z minulosti, které se nikdy nevysvětlí. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Mohl to být solidní thriller a mohla to být solidní komedie, ale dohromady to v tomhle filmu fakt šlape jenom zřídka. On je scénář vůbec dost zvláštní, i když zrovna nepřebíhá z jednoho do druhého. Hrdina řeší dozvuky šest let starého zločinu a je celkem příjemné, že ten si divák skládá dohromady z kontextu dialogů. Co není sympatické, že linie ze současnosti má nájezd na poctivou ojebávací kriminálku a člověk čeká, až to do sebe všechno nakonec zapadne, ale místo toho přijde deus ex machina a všechno to vyšumí do ztracena. A pak přijde wtf závěr. Přesto – a přes nesmyslně tmavý filtr – Nikolaj Coster-Waldau to svým charismatem táhne, pár gagů je fajn a ta dramatická rovina taky (jenom matka hrdiny je na průplesk). Dokonce přináší i pár nečekaných zvratů a doopravdy umí vydřenit emoce. Z produkce Netflixu ne nutně nadprůměrný, ale rozhodně jeden z zajímavějších filmů. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Nepochopil jsem, o co šlo. Režie mi připadla trochu zmatená, děj se někam vyvíjel, ale nerozuměl jsem kam a proč a proč tito. No, nic moc. (20%) ()

Reklama

Reklama