Reklama

Reklama

Úspěšný kardiochirurg Zaid má důvod k oslavě: spolu se svou půvabnou ženou očekávají přírůstek do rodiny. Společnou oslavu v kruhu přátel však nečekaně přeruší návštěva Zaidova bratra Yasina, který se dostal do problémů kvůli organizovanému zločinu. Poté, co mu Zaid odmítne poskytnout pomoc, Yasin je drasticky potrestán vůdcem gangu. A protože policie má pro nedostatek důkazů ruce svázané, rozhodne se Zaid zjednat spravedlnost sám. Darkland je stylovou variací na revenge thriller. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (52)

angel74 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mě film zlákal především kvůli představiteli hlavní role. Dar Salim mě zaujal už v seriálu Dicte, vypadá totiž jako Vin Diesel, je však původem z Iráku. Reálné základy příběhu během pomalejšího rozjezdu vtáhnou diváka do děje a pak už to frčí jedna báseň. Tempo se stupňuje, atmosféra v přistěhovaleckém podsvětí je taky slušná a hlavní hrdina si na cestě za spravedlností zrovna dvakrát nevydechne. Po scéně v záměrně nabouraném autě, kdy najednou není jisté, že na to fyzicky má, aby dokončil, co si nadrobil, děj graduje až do úplného opět celkem reálného konce. Prostě tohle akční drama na dánský způsob o pomstě za zabití mladšího bratra opravdu stojí za zhlédnutí. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Táto cesta pomsty má ten charakter, že pre všetkých okolo pomstiteľa by bolo lepšie, keby schytal guľku do hlavy ledva mu prvýkrát napadlo, že sa pomstiť chce. Asi tak. Strašne ma sral, debil. A to je vlastne aj problém celého filmu, ktorý je v pohode, ale netvári sa, že jeho témou je "debil pomstiteľom". Niekomu sa tu niečo vyšmyklo a ušlo do nenávratna. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Primitívna premisa pomsty mŕtveho brata, ako ju poznáme z Kickboxera s Van Dammem, akurát zasadená do súčasnej Kodane. A pomstiteľ je slušný doktor s vizážou irackého Vina Diesela, ktorý sa vyzbrojí a osedlá motorku. Mimo prostoduchosť tomu remeselne niet čo vytknúť. Ale je iróniou, že postavy z opačnej strany zákona majú v dánskom prostredí o toľko kreatívnejší a osobitejší filmový troj-portrét (ten od Refna). [Sitges FF] ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Chvályhodný pokus o sociální žánrovku s několika nápady a záběry, za které by se nemusela stydět žádná produkce (poprava, počáteční by-the-way bouračka před bankou, pár bojových chvatů či oddělání hlavního záporáka). Zároveň však, ačkoli pracuje s těmi správnými akčními klišé, které upomenou hlavně hrdinou-maskovaným mstitelem či uvedením mocného bojového kopu protagonisty, kterým nakonec vyřídí největšího parchanta, tak nechce spadnout do úplné karikatury a snaží se být společensky relevantní. A to se mu spíš nedaří (film má problém najít ten správný okamžik, kdy hrdina má začít konat a první půlka je hrozný plácání se) než daří (krátký monolog záporáka o tom, že on alespoň své peníze a aktivity směřuje do komunity a svého okolí na rozdíl od bohatého hrdiny, trávícího svůj život v izolaci své slonovinové věže). Pomyslný jazíček na vahách jsou pak špatně sestříhané bitky ve tmě a nesympatický protagonista, připomínající kombinaci mladého Vina Diesela a Martina Veselovského, kterému se nedaří dopolknout nudli. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Na sále si srdce hladí, v podsvětí jak Rambo řádí!“ Vražda bratra, hodného a milého chlapce, t.č. se živnosťákem na zlodějny, dealování hašiše a bankovní loupeže? To si žádá pomstu! O tom žádná. Jen nechápu, proč se za to scenárista mstí nám, nevinným divákům? A proč mrtvý zlý brácha vítězí nad hodnou těhulkou na celé čáře? Kvůli tomu jsem i já utrpěl úraz, psychický, vezou mě do kodaňské Rigshospitalet, na CT hlavy. A už zajíždím do tunelu. Ze všech těch steroidů, co do mě a do chirurga Zaida rejža Ahmad napíchal, kvůli osvalení a nabušené pomstě, je mi děsné horko. Hodná sestřička na mě otvírá KVÍZOVÉ OKÉNKO: [][] Jaký byl původní název filmu? ثور Rambo lékařem. ثور Kardiochirurg Rambem. ثور Debil mstitelem (© mm13). ثور Skalpel a pistoli, prosím! [][] Nepovedený pokus o propojení sociálního dramatu s akčňákem. Mix trefných dialogů na sociální téma a reality všedního (lékařského i policejního) dne s vyčpělými akčními klišé a závěrečnou bitkou dvou neumlátitelných, nad kterou by i Van Damme zaplesal, ovšem atestovaný traumatolog by se z ní zbláznil. Dvě hvězdy za skvěle integrovaného Iráčana, který ve dne operuje a při nočních přesčasech v dealerských doupatech zajišťuje nemocnici přísun dalších pacientů. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • K natočení snímku prý režiséra inspiroval vlastní životní zkušenost s bratrem, který se dostal do problémů. (ČSFD)
  • Dar Salim se na roli důkladně připravoval po obou stránkách: byl u několika skutečných operací srdce a vedle toho podstoupil intenzivní lekce kickboxu. (ČSFD)

Související novinky

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

28.01.2018

Přehlídka současných severských filmů Scandi vstoupí do čtvrtého ročníku ve velkém stylu. Nabídne divákům tři dánské premiéry, retrospektivu špičkových dánských režisérů Tobiase Lindholma a Michaela… (více)

Reklama

Reklama