Reklama

Reklama

Fúka

(seriál)
Trailer 1

Epizody(12)

Obsahy(1)

Yuu Haruna se právě přistěhoval se svými sestrami do Tokia, protože jejich rodiče odjeli pracovat do zahraničí. Yuu velmi rád brouzdá na Twitteru a každou chvíli přidává nový status. Je to pro něj koníček a zároveň způsob, jak zůstat v kontaktu s bývalými kamarády. Jednoho dne díky své nepozornosti vrazí do mladé dívky Fuuky Akitsuki. Fuuka je energické děvče, které nemá mobilní telefon a ze všeho nejraději poslouchá hudbu ze svých oblíbených CD. Toto setkání je pro oba velmi nepříjemné, díky jistému nedorozumění, které mezi nimi proběhne. O to horší je pro tuto mladou dvojici zjištění, že jsou spolužáky na stejné střední škole a že se tedy budou pravidelně vídat. Původní nevraživost je však rychle překonána a dvojice se poměrně sblíží. Vše se zkomplikuje, když Yuu dostane přes Twitter zprávu od své kamarádky z dětství Koyuki Hinashi, která je nyní slavnou zpěvačkou a idolem mladých... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (2)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Další romantická záležitost a tentokrát zase jednou v hlavní roli milostný trojúhelník. Klišé je tam už v prvním díle docela dost (zase seznámení formou trapné srážky, zase jednou jsou rodiče hlavního hrdiny na služební cestě v zahraničí, takže děti jsou sami doma...) a i ecchi momentů, které ale (na rozdíl od toho klišé) s přibývajícími díly poměrně rychle přecházejí do pozadí až v podstatě skoro mizí. Pak jsou tu postavy - Fuuka je energická, správně praštěná a sympatická (tedy pro mě a je mi jasné, že se najde i dost lidí, co jí hned zavrhne...). Yuu je nudný, nevýrazný, zakřiknutý a v některých ohledech tragický - prostě kategorie "obyčejný student" ve vší své šedi. Koyuki je taková ta hodná, milá a naprosto ničím nepřekvapivá dívka, která mě bohužel nezaujala. Dál je tu citlivý gayfriend, který občas dokáže poradit s trápením ostatním, protože to je to, co citlivý gayové v anime zpravidla dělají. Dále pak uzavřená vcelku zajímavá dívka, která nakonec ale není tak zajímavá, jak si člověk myslí. A úplně nakonec bývalý člen běžeckého týmu, jehož jméno a i přínos pro tohle dílo nevím už 5 minut po dokoukání... No kdybych se měl rozhodovat podle prvních dojmů z příběhu a charakterů, tak je to drop a fakt, že se mi líbí hlavní hrdinka by to nezachránil, ale naštěstí se našlo něco vedlejšího, co mě dokázalo trochu zaujmout. Tady to byla hudba. Máme tady děvče posedlé poslechem hudby, co se rozhodne zpívat a pak tu bude děvče co už dávno zpívá a ostatní se také přidávají se svými nástroji, protože "jednoho dne se ten nápad prostě objeví - Měli bychom založit kapelu!". Hudební anime mě málokdy baví, ale tady se to jako takový lehký pohled do zákulisí rodící se kapely nakonec docela dalo. Tedy se můj dojem většinou držel na hranici průměru a ani to, že se hlavní hrdince dostalo mnohem šťastnějšího konce než v tištěné předloze (což považuji za pozitivní) a že závěr bylo romantické klišé obřích rozměrů se situacemi a vyústěním, které už málokoho překvapí, s tímhle dojmem nikterak výrazně nepohnulo. 4,7/10 ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel jak tohle hodnotit, zda třema nebo čtyřma hvězdama, ale nakonec jsem dal tři s tím, že možná bych k tomu připsal navíc půlku další. Důvod proč, je ten, protože čtu mangu (její autor - Seo Kouji - je mým oblíbencem) a nemůžu tvůrcům tohoto anime odpustit zásadní změny v příběhu, které ke konci provedli. Nevím jestli prostě si řekli, že nechtějí točit celej příběh, kterej je mnohem delší nebo prostě si jim jednotlivé události nelíbily. Proto se tak lidé nedočkali očekávaného "Truck-kuna", jak často v komentářích hodně rýpají. Navíc ostatní navazující události pak smrskli a snažili se nacpat do tohoto alternativního konce, což z toho trochu udělalo guláš - nemusím ani zmiňovat chudáka (jednu z hlavních postav), která tu není ani trochu zmíněna. Když se posunu dále, tak milovníci Seo Koujiho poznají zmínky a odkazy na jeho ostatní díla jakož je Suzuka, Kimi no iru Machi a Half & Half, což je vždycky radost vidět, že každej příběh není úplně izolován od těch ostatních a tvoří tak jedno univerzum. Tohle je ale tentokrát zaměřeno spíše na hudbu s tím, že na romantiku se tu taky nezapomíná. Jak by ale člověk už očekával od hudebního anime, tak by tu mělo být spousta hudby, což se až tak nestalo, protože je tu opakovaná hlavně jedna skladba a těm ostatním není dáno tolik prostoru, jaký by si zasloužily a taky by mohl být o něco šiřší repertoár. Na druhou stranu jsem se těšil, až uslyšim aktuální zvuk k jednotlivým písničkám, protože v manze si toho člověk moc neužije zrovna, a musím říct, že jsem byl značně potěšen jejich zpracováním. Takže po hudební stránce (v otázce kvality) super. Bohužel po dramatické stránce si toho tu člověk moc neužije, protože to je právě osekáno. Po romantické stránce si užije několik zajímavých situací, ale spíše bych si asi pustil Kimi no iru machi, kdybych si chtěl užít to správné napětí a zvraty nebo viz manga. V závěru akorát zhodnotím ještě animaci, která se jim celkem povedla - i když jsem zvědavej trochu na BD verzi, zda tam budou dělat změny nebo ne. ()

Reklama

Reklama