Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Urara Meirochō se odehrává ve městě Meiro-machi (anglicky Labyrinth Town), kde žijí všechny ženy, které se zabývají mystikou a výkladem budoucnosti. V celé zemi všechny mladé dívky, u kterých se projevil dar jasnozřivosti, sní o tom, že až jim bude 15 let vyrazí do tohoto města a začnou studovat, aby se mohly stát nejlepší věštkyní ze všech a získat tak titul Urara. Do města přichází i mladá Chiya, které byla vychovávána daleko v lůně hor a která nemá s kulturou a lidmi příliš zkušeností. Jejím hlavním cílem není stát se věštkyní, i když obdržela pozvánku, ale má ještě další velmi vážný důvod, proč do města přišla. Chiya se díky své společenské neobratnosti velmi rychle dostává do problémů, díky kterým se však seznamuje s dalšími dívkami, které dorazily do města stát se věštkyněmi. Tak Chiya poznává vždy vážnou Kon, velmi stydlivou Nono a západní kulturou okouzlenou Koume. Tak začíná společné dobrodružství těchto dívek a jejich cesta za tím stát se věštkyněmi. (Jeoffrey)

(více)

Videa (1)

Promo

Recenze (4)

q66 

všechny recenze uživatele

O prvních dvou třetinách můžu říct v podstatě to, že jde z většiny o standardní nijak nevybočující adaptaci 4-koma mangy z Manga Time Kirara, stejné jako naprostá většina jejich tvorby (tedy kromě výborného Hidamari Sketch a možná pár dalších výjímek) - máme tu standardní archetypy, mírný fanservis, yuribait, slapstick humor apod. (koukatelné to je, ale žádný zázrak se nekoná) - ale kromě toho je tu i potenciálně zajímavý svět a výborná grafika a animace, patřící k tomu nejlepšímu této sezóny. Ke konci druhé třetiny se začíná objevovat silnější mysteriózní stránka s opravdovým dějem, a následuje podstatně silnější poslední třetina. Bohužel pak už seriál končí, ale příběh zdaleka u konce není, takže to vypadá na minimálně druhou sezónu. V té vidím vcelku velké množství potenciálu, protože s větším zaměřením na děj a stejně silnými produkčními hodnotami by mohlo jít o vskutku dobrý seriál. Ale první sezóna dostane jen silné 6/10, a to jen díky poslední třetině a grafice/animaci (jinak by to bylo 5). ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tak je to roztomilé, je to plné citlivých momentů, které mají útočit na srdíčko slabších jedinců a je tu i pár momentů na kterých by si pochutnal strýček "Pedobear"... Cílené je to samozřejmě na skupinu těch, kteří mají oblibu v kawaii lolitkách, takže i já jsem cílová skupina. Logiku věcí neřeším, protože moe záležitosti pro mě nejsou o tom, abych nad nimi přemýšlel, hodnotou kvality je pro mě to, jak moc blbý úsměv mi dokáží vyloudit na tváři a jak moc roztomilé a emotivní mi to přijde. No ale řekněme si upřímně, že co se roztomilosti, emocí i vtipu týká viděl jsem docela dost lepších kousků z této kategorie a tak se dostávám jen na trochu lepší průměr. Asi tomu i pomáhá fakt, že můj pohled na veškeré věštce a předpovědi budoucnosti je docela skeptický a tak to pozadí, na kterém se ono klasické cute girls do cute things odehrává mě vlastně nikterak extrémně nezaujalo. 5,5/10 ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

[Po shlédnutí 1. epizody + drobné spoilery] To nám ten rok 2017 začíná. Kdybych sem mohl po dokoukání 1. dílu vložit gif/obrázek, tak by to byl Anakin ze Star Wars III poté, co ufikl Mace Windu ruku se zdrceným výrazem: "What have I done?" Je tu totiž spoustu hodně divných ..nechci říct mindfucků, ale..na hlavu padlých situací, které mi během sledování rozšiřovaly zorničky. Seriál začne víceméně bez představení hlavni hrdinky. O ní víme, že vcelku z ničeho nic a bez jakékoliv bázně přivandrovala do města s gangem zvířátek a nechtěně napáchala s nimi rádoby kawai neplechu. Když na někoho z velké výšky cute stylem spadnete, tak si z něho uděláte nejlepšího kamaráda. A pokud se potřebujete nevinně omluvit, tak stačí jednoduše a klidně vytáhnout úbor k nahlédnutí, jak vypracované máte bříško (nebo spíš jakých tvarů nabývá slečna tam nahoře). To všechno v rámci plnohodnotného moe balení 15 letých lolitek vypadajících na 5, obrovských udivených kukadel a kde jediný smysl bytí a žití je dělat věci sic pitomě, zato hlavně roztomile. Tvůrci mají naprosto jasno, jak a na koho útočí, ale já to nebudu *zlověstný smích* ! Přijdu sem později zkontrolovat a možnáááá se k tomu za sakra skvěle hodnotící konstelace vrátím; momentálně končím. 1*- 2* ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Nekonečná oslava platonického lesbicismu. Místy trapná, nudná a přitom ty základní raálie jsou docela zajímavé. Ale jestli nás čeká dalších 9 sérií, tak to určitě nevydržím. Neseděla mi ani ta animace. A Nono byla na polibek ráže .44 Magnum. Pomoooc !!! Musím si spravit chuť něčím vkusnějším. ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama