Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Ao no Exorcist: Kjóto fudžó'ó hen je pokračováním původního seriálu Ao no Exorcist z roku 2011, ovšem prezentuje události tak, jak se udály v tištěné předloze, a tedy naprosto opomíjí věci, které se v původním anime odehrály od 17. dílu a které nejsou součástí původní mangy (japonský kreslený časopis/kniha). Jde o zpracování části předlohy známé jako Impure King Revival arc, která začíná po událostech z tréninkového kempu exorcistů, kde se poprvé ostatní studenti True Cross Academy dozvídají pravdu o původu Rina Okumury a jeho spojení s vládcem démonů - Satanem. V době krize mezi studenty, během které se každý musí smířit s tím, jak obrovské potencionální nebezpečí se skrývá v jejich vlastních řadách, přichází nová hrozba - je ukraden tajemný předmět známý jako Levé oko Nečistého krále... (Jeoffrey)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (10)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No označovat tohle jako dvojku - jako to někde dělají - je celkem zcestné, protože to jaksi navazuje na události po určitém dílu v první sérii, kdy se ostatní dozvěděli o totožnosti Rina. Ještě k tomu je to zpracováno alternativně a co jsem pochopil, tak tohle jsou skutečné události podle mangy. Každopádně zde je vidět zlepšení, které se rozhodně jen tak nevidí u pokračování/rozšíření. Dramatická stránka se vyhoupla nahoru, kdy je tu několik okamžiků, kdy člověk napjatě sleduje. Dále si tu člověk užije psychologické postoje jednotlivých postav. Rin navíc není už takový otrava, který umí jen mávat mečem, ale konečně má něco do sebe. Přes to všechno si to ale udržuje stále určitou úroveň absurdity, kdy je mnohé zhumorizováno. Ne že by to bylo špatné, ale jaksi jsem to tentokrát nemohl brát jako odlehčení nebo plynule zasazené. Plusem je také rozhodně grafické přepracování Shiemi, které se mi víc líbí, než v původní sérii. Animace si obecně přilepšila a naštěstí se z ní nestal ten kýč, který byl ve filmu. Hudba měla své chvilky, ale obecně bych to hodnotil jako nižší průměr. Rozhodně bych možná i trochu víc uvítal zaměření se na boj a jednotlivé techniky - sice je vidět, že tu je nějaká ta snaha to zakomponovat, ale mohlo by to víc zpracované ještě. ()

loveless 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Modrého Exorcisty navazuje na 17. díl série první a ignoruje děj všech jejích ostatních dílů, čímž se vrací nazpět k předloze, což je pro fanoušky jistě skvělá zpráva. Takže pro mě taky, přestože je vývoj a tempo příběhu rozhodně pomalejší, jsem stejně spokojená. Kresba je pěkná, hrdinové sympatičtí, Rin je super, hlavní "démon záporák" alias Impure King je trochu zvláštní, ale co už :D Pět hvězd je asi trochu nadhodnocených, ale coby fanda nemůžu jinak, a to i přestože bych si to mnohem víc užila, kdybych dala celou sérii v celku a ne každý týden jednu epizodu. Opening i ending se mi opět líbily. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U druhé série jsem umíral nudou. Spousta nedorozumění, křičení, deus-ex machin, modrý hrdina naprosto nezajímavý, jen by jedl a bojoval, nulový vývoj osobnosti, to stejné jeho bratr. Bohužel musím říci, že nejzajímavější postavy z této série, které to alespoň trochu posouvaly, byly všechny ty, co nebyly hlavní... Neboli kamarádi Rina. A i tam bych našel výjimky. Celý King Revival arc byl jedním velkým "wtf". Pretty colors 40 % ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Po šiestich rokoch a nezmyselnom odklone od mangy na konci prvej sérii (ktorý sa tu našťastie kompletne rozhodli ignorovať) sa vracia exorcista s novou sériou a jednoliatou arcou bez zbytočných odbočiek a fillerov. Kresba zostala rovnaká, animácia sa výrazne zlepšila a ja som prišiel na to, že sa ešte stále dokážem nadchnúť pre shounen. Dejovo je arca s Impure God zaujímavá (hlavne vďaka mytológii), i keď sa rozbiehala trochu pomalšie, no exorcistu som mal vždy rád predovšetkým kvôli charakterom a zmýšľaniu postáv a v tomto bode nemám žiadne výhrady. TOP 1 OP zima 2017. 12/12 - 90% ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A tak se pozornost tvůrců anime k originálu předlohy vrátila... Pro fanoušky mangy jistě dobrá zpráva, pro ty ostatní to bude ze začátku pěkný bordel, protože ono to nenavazuje, nebo spíš to navazuje, ale jinde než by člověk čekal. Ale ve finále je to asi jedno, hlavní je, že se bratři Okumurové (neplést si prosím s Okamurovými) vracejí a tak má Satan zase na chvíli o zábavu postaráno. Konečně slušné pokračování jedné ze záležitostí, které dnes již považuji za klasiku a tak i přes pomalejší rozjezd je to pořád velmi dobrých 7/10. ()

Galerie (268)

Reklama

Reklama