Reklama

Reklama

ACCA 13 ku kansacuka

(seriál)
  • Japonsko ACCA13区監察課 (více)
Trailer 1

Epizody(12)

Obsahy(1)

Království Dowa, které je rozdělené na 13 provincií, slaví 99. narozeniny svého krále. V tomto království působí v rámci 13 provincií velké množství nejrůznějších agentur kontrolovaných vládní organizací ACCA. Jedním z členů této organizace je i Jean Otis, který je zástupcem velitele v sekci, která se zaměřuje na inspekce a vnitřní audity jednotlivých agentur i sekcí samotné organizace ACCA. Tento kontrolní úřad má v každé provincii 10 zaměstnanců, kteří monitorují situaci v rámci své oblasti a zasílají pravidelné zprávy na centrálu, která je v hlavním městě. Jean Otis velmi často jezdí mezi jednotlivými provinciemi a kontroluje práci jednotlivých poboček. Jednoho dne se mezi zaměstnanci agentury začne šířit zpráva o tom, že bude tato kontrolní sekce rozpuštěna, a aby toho nebylo málo, odhalí Otis při jedné své kontrole zapojení zaměstnanců do pašování cigaret. Odpovědí velitelství však není ukončení provozu, naopak Otis dostává za úkol hloubkově prověřit během půl roku všech 13 provincií. Otis není hlupák, a tak začíná cítit, že by se mohlo chystat něco velkého... (Jeoffrey)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (6)

Flatron 

všechny recenze uživatele

ACCA zatiaľ vypadá ako veľmi rozumné anime, kde okrem fajn napísaných postáv to vypadá aj na solídny príbehový potenciál. Animácia tu je netradičná, ale nijak mi to nevadí. Hl. hrdina Jean je taký ako o ňom hovoria všetky postavy v anime - jednoducho záhadný a nikto nevie čo si vlastne myslí. Priebežne lepšie 3*. ()

q66 

všechny recenze uživatele

To tu ještě nebylo, seriál o vládním spiknutí s tempem a urgencí Flying Witch :)) Mám tak trochu pocit, že to tu většina tak trochu nepochopila... pokud člověk nehledá akci a drama, což ani cílem seriálu není, a místo toho ACCA vidí spíš jako takový slice of life (a k tomu sedí i celkový tón seriálu a jeho konzistentní tempo), hned je to o něčem jiném. Kromě toho když na to přijde, je tu i komplexní a velice dobře napsaný příběh (jen je potřeba sledovat detaily), solidní děj a zajímavé postavy; k tomu tu máme ještě i výbornou a stylovou grafickou stránku a minimálně stejně dobrý soundtrack - horší 8/10, já se rozhodně nenudil. ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

Vizuálně líbivé, obsahově až na výjimečné chvilky (epizoda 8) docela prázdné. Hrozně moc postav, hrozně moc vykecávání a dohromady se tam vlastně neděje naprosto nic. Škoda, potenciál byl. Plusové body za animaci, opening, postavu Mauve a překvapivě povedený konec. 5/10 ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Studio MadHouse si vybírá zpravidla látku, která by měla být pro diváka hodně zajímavá a u mě málokdy šlápli vedle. Tady se to v úvodu tváří také zajímavě a tak člověk hádá jestli se to rozjede ve směru vládního spiknutí, soubojů o moc v rámci vládní agentury, nebo jestli se budou řešit různé případy nejrůznějších podvodů a zločinů v rámci jednotlivých provincií. Dá se už od začátku i předpokládat, že tohle nebude ta show, která by chytla člověka tím, jak hezky vypadá (popravdě postavy nevypadají nikterak krásně nakreslené, ale takový bude asi styl původní mangy), kolik je v ní akce a násilí, tady to spíš vypadá, že se půjde po příběhu, že se budeme soustředit na řešení věcí rozumem než silou. No jo, ale problém je v tom, že tady se hodně mluví, málo se děje a všichni se tváří tajemně, ale ve skutečnosti se děje velký kulový a když už se něco stane, tak to působí dojmem, jako by to prostě jenom přišlo a s ničím to neotřáslo. I ty největší překvapení tady jsou podávány tak nějak suše a bez emocí a tak jde jakákoli atmosféra a zaujetí s každým přibývajícím dílem stále víc do kytek a já čekám, kdy se to rozjede a ono pořád nic. Zkrátka většinu času je to takové velké a dlouhé čekání na něco, co si myslíte že přijde, občas vám ten dojem přechází i v jistotu, ovšem čím déle čekáte, tím víc ukradené vám to začíná být a přemýšlíte, jestli to má vlastně cenu. Až přijde poslední díl, který je rozhodně nejlepším z celého seriálu a i když víceméně všemu dá nějaký ten smysl (takže to nakonec nevypadá jako ztracený čas) a já si ho docela užil, tak to stejně nedokáže zachránit tu zvláštním způsobem nezáživnou většinu, která mě zavedla až sem. Není to špatné, ale je to asi to nejnudnější a nejméně dramatické anime o vládním spiknutí, které jsem kdy viděl, ovšem díky poslední episodě, pár sympatickým charakterům a dobré hudbě končím na 5,2/10 ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Tak v tomto sa s ostatnými teda asi nezhodnem, pretože pre mňa sú v ACCE až príliš fádne a nezaujímavé postavy, oku nelahodiaca kresba a dej dvadsať minútovej epizódy z osemnástich minút doslova tvorí nudné žvatlanie v neexistujúcej krajine o jej neexistujúcich problémoch (ktoré sú mi totálne ukradnuté) s prestávkami na hlbokomyseľné zapálenie si cigarety. Nad logikou riešenia problémov ani nemám silu rozmýšľať, lebo som otupený pozeraním sa, či sa niečo naozaj stane alebo nie. Ak by som už musel porovnávať s Joker Game (neviem síce prečo, lebo nevidím žiadnu spojitosť okrem epizodiálnosti), tak tam boli postavy naschvál napísané bezcharakterne, pretože keby špióni prejavovali na verejnosti nejakú silnú osobnosť, asi by nerobili svoju prácu veľmi dobre. Drop. 4/? - 40% ()

Galerie (338)

Reklama

Reklama