Reklama

Reklama

Onihei

(seriál)
  • Japonsko 鬼平
Japonsko, 2017, 4 h 59 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Šótaró Ikenami (kniha)

Kamera:

Takahiro Mijata

Hudba:

Kóhei Tanaka

Hrají:

Daisuke Namikawa, Hidejuki Tanaka, Nobuhiko Okamoto, Romi Paku, Šózó Iizuka, Džunko Takeuči, Hiroši Naka, Kaito Išikawa, Kóiči Jamadera, Megumi Hajašibara (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Onihei se odehrává v Japonsku v období Edo. Heizou Hasegawa je pověřený, aby nastolil v okolí pořádek a potíral jakoukoli kriminální činnost. Je totiž pokračovatelem šermířského stylu "Ďábla", jehož posláním je udržovat mír v Edo. I díky těmto schopnostem si Hasegawa mezi protivníky získal nechvalně známou přezdívku "Ďábel Heizou". (Scalpelexis)

(více)

Recenze (5)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Historické anime, které nikterak nepřehání a díky charizmatu hlavní postavy a vcelku zajímavým případům poměrně dobře funguje. Mohl bych tu kritizovat některé chyby jako třeba nepříliš povedenou animaci během soubojů s meči, mohl bych se třeba i zmínit o faktu, že některé momenty podle mě nepůsobí tak jak by měly (ono se tu třeba řeší znásilnění a se mnou to nic nedělá - žádné rozhořčení, žádný soucit...), ale stejně to nezmění fakt, že se mi to líbilo a považuji to za velmi slušnou a zajímavou záležitost. 7,5/10 ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Moc dobrý počin, krásně ukazující zajímavé reálie Japosnka období Edo na dobře vystavěných příbězích. Stylem to sice trochu připomíná majora Zemana, ale tak nějak jen v dobrém, pokud to jde. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Historické anime z obdobia Edo, ktoré sa snaží byť reálne a nie sú v ňom žiadne chakry, youkai, mimozemšťania, lolitky, zombie, démoni, mágia a ja neviem ešte aké satanstvá. Neslýchané. Kto by to mohol chcieť pozerať, veď to žánrovo nemôže patriť do žiadnej cieľovej skupiny divákov, ktorý ešte dokážu dýchať bez pomocných prístrojov. Bola to irónia, ale bohužiaľ asi to bolo aj z veľkej časti pravdivé a o tento kúsok veľa ľudí nezakopne, ale ja som zaňho veľmi vďačný, lebo je to veľmi pohodové a príjemné pozeranie, ktoré mi trochu atmosférou pripomína Natsumeho (ale necenzurovaného). TOP 3 OP zima 2017. 13/13 - 80% ()

q66 

všechny recenze uživatele

Epizodický seriál historických krimi povídek z období Edo; epizodických seriálů existuje hodně, ale Onihei vybočuje ze standardu jednou věcí - každá z těch epizod je výborně napsaná, není tu jak často bývá jedna nebo dvě lepší epizody a průměrný zbytek. I postavy jsou zpracované slušně, hlavně hlavní protagonista Heizou, který je vcelku zajímavou variací na klasického samurajského tvrďáka, je to kliďas se smyslem pro humor. Samozřejmě nějaké větší zaměření na postavy (mimo do určité míry té hlavní) tu není, což se dá u epizodického seriálu pochopit, jde hlavně o ty jednotlivé příběhy. Jinak si seriál na nic nehraje a přesně ví, čeho chce docílit. Bohužel pár chyb se tu najde a tou největší je vizuální stránka - animace prostě není nic moc, jde poznat nízký rozpočet, většina scén se dost seká, postavy v pozadí jsou CG a nejvíc peněz šlo do soubojů, ale ani tam to není žádná sláva. Ale i přes to je celkový dojem velmi pozitivní - silné 7/10. ()

Flatron 

všechny recenze uživatele

Anime zasadené do obdobia feudálneho japonska, reps. Tokugawského šogunátu. Čo sa týka chovania postáv je reálne a kryštalizujú sa tam aj silné charaktery do budúcna .Čo sa týka príbehu, tak potenciál tam je veľký, prvý diel bol zatiaľ len taká fajn oťukávačka a zoznamovanie s postavami. Pokiaľ si Ohirei udrží minimálne kvalitu prvého dielu, tak to môže byť riadna pecka. Prvý dojem je viac než dobrý, snáď to vydrží po celú dobu. Prvý dojem okolo 4*+. ()

Reklama

Reklama