Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(27)

  • Season 1 (2017) - 14 epizod

  • S (2021) - 13 epizod

Obsahy(1)

Kobayashi je obyčejná žena, která pracuje v kanceláři a bydlí sama v malém bytě. Jednou, když se probudí po proflámované noci, ji překvapí u jejích dveří obrovský drak. Tato dračice, která se jmenuje Tohru, se dokáže proměnit v krásnou a roztomilou lidskou dívku, které však i tak zůstávají některé dračí znaky jako jsou rohy a ocas. Tohru přichází za Kobayashi aby s ní žila, tak jak jí nabídla předchozí noc sama opilá Kobayashi, a pracovala jako její služebná. Kobayashi nejprve odmítá, ovšem pocit viny nad nedodrženým slovem a fakt, že musí být za 5 minut v práci, nakonec ženu donutí služeb dračice využít. Tak Kobayashi získává služebnou, jakou nemá nikdo na světě se všemi možnými i nepředstavitelnými aspekty, a život Kobayashi tak již nikdy nebude jako dřív! (Jeoffrey)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (8)

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Příjemné, zábavné, klidné a milé anime. Kobayashi-san je váš typický, věčně pracující japonec. Její "opice" jsou k nezaplacení. Tohru je oddaná služebná (se sklonem k masochismu - až se na to někdy budu dívat znovu, zkusím spočítat, kolikrát si ten ocas usekla). Kanna je vaše roztomilá lolitka, co se prostě nezmění. Děj není náročný, jedná se o několik malých epizodek ze života Kobayashi, Tohru a Kanny a jejich dalších přátel. PS: "D like a dragon!" :) ()

ing.man 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem mě to bavilo. Zase mě k tomu přitáhla úvodní písnička. Nevím, co se všecko nového a neotřepaného se dá vykouzlit na poli anime, mě stačí i tohle málo. A bavilo mě to víc než Monster musume. EDIT2019: Za ty tři roky se to stalo mým nejoblíbenějším anime vůbec. Už jsem to viděl bezpočtukrát a bezmezně to miluju!!! Nejvíc pohodový anime vůbec. ()

Reklama

q66 

všechny recenze uživatele

Průměrná až podprůměrná slice of life komedie s nadprůměrnou animací od Kyoto Animation. Skoro každá episoda má jeden nebo dva nadprůměrné momenty, ale ten zbytek je vesměs trapný a hloupý humor založený na buď normálním, nebo pedofilním fanservisu... podle všeho je to hlavně problém se zdrojovým materiálem a jako adaptace je Kobayashi-san chi no Maid Dragon v podstatě tak dobrá, jak mohla být, jen mám takový pocit, že levnější verze od nějakého horšího studia by ani nebyla o tolik moc horší a dávat tomuto kvalitní animaci je v podstatě vyhazování peněz... lepší 4/10 a lepší jen za chytlavý opening. Pokud chcete SoL z této sezóny, radši se podívejte na Urara Meirochou... sice to taky není žádná velká sláva, ale i tak je ve všech ohledech konzistentně lepší (včetně grafiky/animace) - a ani k tomu nepotřebuje repetitivní a plytké rodinné poselství. ()

Raichu.Cz 

všechny recenze uživatele

Mám takový pocit že Senko San prohrála proti maid dračici Tohru... příběh je zde celkem zajímavý jak ve vyvíjení postav tak i zábavy a potom roztomilosti... Postavy  jsou zde opravdu skvěle napsané ale mezi snad nejpovedenější postavy patří Kanna... která dokáže dost chytnou do takového roztomileho stavu že se ani nemůžete hýbat... Hudba na tematiku maidky perfektní... Za mě 100% ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Roztomilé, nenáročné anime, určené hlavně pracujícím singles, kteří nemají moc přátel (mezi lidmi), takže dovolit dračici, aby jim dělala služebnou, jim může připadat jako docela dobrý nápad. Přičemž navíc nezůstane jen při jednom drakovi. I když četné situace, které z toho plynou, nejsou zdaleka komediálně vytěženy tak, jak by mohly být, a dramatické náznaky nakonec trochu vyšumí do ztracena, najde se tu dostatek milých scének, aby se s tímhle lehce bizardním kouskem dal v pohodě zabít čas. ()

Galerie (928)

Zajímavosti (7)

  • V čínské verzi měla postava Ilulu z důvodu cenzury zmenšené poprsí a zakryté kalhotky oblečením, které nosila v prvních 2 dílech. (Raichu.Cz)
  • Jedná se o jedinou epizodu, kde se Kanna usměje. V ostatních epizodách se totiž Kanna nikdy neusmála. (Raichu.Cz)
  • Kannino jméno a afinita k elektrické energii jsou odkazy na Kanna Kamuy, patrona boha bouří v tradici Ainuů, původních obyvatel severního Japonska a části Ruska. Místo, které Kanna uvádí jako svůj domov, ostrov Ushishir, to také odkazuje, protože ve stejné tradici je považováno za posvátné místo. (Raichu.Cz)

Reklama

Reklama