Reklama

Reklama

Our Souls at Night

  • Austrálie Our Souls at Night (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je založen na stejnojmenném románu Kenta Harufa. Děj se odehrává ve fiktivním malém coloradském městě Holt, kde vdovec Louis Waters (Robert Redford) a vdova Addie Moore (Jane Fondová) spolu po desetiletí sousedí, ale téměř se neznají. Jednou v noci Addie navštíví Louise, aby mu navrhla, že spolu stráví noc, aby tak čelili své osamělosti. Přestože Louis zpočátku poněkud váhá, brzy souhlasí a začnou trávit večery a noci v Addieině domě. (sator)

(více)

Recenze (20)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Šedivá Jane si k nelibosti svého syna zobne místo prášku na spaní obarveného Roberta. Následuje pohodička kalená vyčítáním i sebemrskem, kdo byl mizerný otec, ničemná matka a kdo odstrkánek. Na Our Souls at Night je nejzajímavější Robert Redford a Jane Fonda, oba fantasticky vyhlížející osmdesátníci hrají dvě osamělé zřejmě mnohem mladší duše a přesto, že si jich obou k tomu opět na jednom podnose obrovsky cením, příběh vyšumí jaksi do mělka. ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Pravda, nebylo to moc akční, ale mně se to jevilo jako skutečné, ze života, příběh dvou stárnoucích osamělých lidí, kteří k sobě najdou cestu, a když dojdou k tomu že je jim spolu moc fajn, nutnost je rozdělí. Líbil se mi otevřený konec, nic americky přesládlého. Bylo příjemné přesně po 50ti letech od milovaných Bosých nohou koukat opět na Jane a Roberta, jak jim to spolu ladí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Podle bestseleru Kenta Harufa. Příběh je jednoduchý. Addie Moore (Jane Fondová), které před několika lety zemřel manžel nečekaně navštíví svého souseda Louise Waterse (Robert Redford). Oba žijí v malém městě sami ve velkých domech a celá desetiletí se nikdy nenavštívili. Snaží se se sblížit. Je to příjemně strávený se dvěma slavnými herci, ale snímek je určen spíše pro starší generaci. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Robert Redford a Jane Fonda ukazují, že v jejich případě věk skutečně mnoho neznamená. Vypadat a pohybovat se v osmdesáti jako oni, asi budu nejšťastnější člověk na světě. Bohužel film stojí a padá na nich, scenáristicky je to takové ploché, očekávatelné a bez nějaké pořádné gradace, což mě trochu mrzelo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

50 rokov po Bosych Nohach v Parku sa rozhodol CervenyFord a Jane Fonda natocit dalsiu romantiku. Mozno dufali, ze 2x vojdu do tej istej rieky. Ne, ne - original z 1967 je kult dodnes s atmosferou 60. rokov, toto je len dalsia tuctova romantika. Nieco ako ked Rycrd Gyr a Julia Roberts sa rozhodli natocil Pretty Woman 2 : volalo  sa to Runaway Bride 1999  : 68 % ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný, milý a přirozený příběh pokročilého mládí. Trošku mě rozhodil ten konec. Ale zase to nebyl takový ten americký happy..end. Takže u mě chvalitebný ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Pokud již máte tradičních romantických příběhů po krk, sáhněte po Our Souls at Night, které přináší do žánru osvěžení v podobě soustředění se na lásku v pokročilém věku, kdy se drahá polovička nehledá a ani neudržuje snadno. Film je velmi decentní a téma stařecké lásky zpracovává poměrně věrohodně a hlavně velmi civilně, tudíž nečekejte žádný laciný humor. Místo toho se připravte na dojemné vyprávění s dobrými postavami, se kterými budete jejich cestu příjemně a rádi prožívat. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Mnozí zde de facto vyjádřili i můj názor na snímek... Proto svou kritiku zkrátím na následných pár vět: Celý snímek "Naše duše za Noci", drží před kolapsem dva mohutné podpěrné sloupy. A těmi jsou jedni z nejlepších herců současnosti, R. Redford a Jane Fonda... Jako obvykle, co nezvládli scénáristé, oni přetvořili v osobní herecký skvost! .... 40% pouze za oba excelentní herce. A tedy 2 hvězdy. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Poslední šance mohou být smysluplné a nasvítit celý náš životní příběh laskavěji. Robert Redford a Jane Fonda jsou stále fajn. ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Obvykle si osemdesiatnici asi už vyťahujú pred spaním z tlamy zubné protézy, chrápu a ak aj ich partner žije, radšej si chrápu a prdia každý v svojej izbe. Títo majú porcelánky chrup, spia v romantických polohách a nudia. Nechcú byť osamelí a tak sú spolu. Nič, čo by posunulo dej niekam vyššie. Scénar by bolo bývalo lepšie pred zrealizovaním skartovať. Obe herecké ikony milujem, ešte že bolo zaujímavé sa dívať na ich herecký koncert. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Mladým tinedžerom, prahnúcim po dobrodružnej akcii, tento príbeh asi nič nenapovie. Je to niečo pre inú generáciu. V tom prípade veľmi pôsobivý príbeh z iného sveta, ako je ten dnešný v podaní úžasných a nestarnúcich protagonistov Roberta Redforda a Jane Fondovej. Na to aby to dokonale zaujalo úplne samí stačili. V tom vidieť veľkosť hereckého umenia. ()

Idenatoys 

všechny recenze uživatele

Depresivní, přesto celkem dobrý pohled na stará kolena... Příběh dobrý, místy nudný ale to se dá očekávat. Za mě 50% ()

confisio 

všechny recenze uživatele

S přibývajícím věkem bude vaše srdce otevřenější a vřelejší k přijetí tohoto filmu. I podzim života může přinášet hřejivé okamžiky, pokud dokážete posbírat trocha odvahy a hodit za hlavu předsudky a mínění vašeho blízkého okolí. Citlivě natočený příběh o zahánění osamělosti a vyrovnávání se s nelehkými životními osudy, které se nevyhýbají většině z nás. Příjemné filmové pohlazení po duši pro senzitivního diváka nezávislého na blockbusterech plných explicitního násilí zaplevelujících současnou kinematografii. ()

Orech 

všechny recenze uživatele

Človek tuší a cíti o čom to je, až keď je sám starší. Aj mne by sa to pred 30timi rokmi zdalo ako nuda .. ale teraz chápem tento jemný a citlivý príbeh o sebaspytovani, stratených túžbach a snoch... Trošku americkej limonády tam frkli, ale znesitelne. Jane a Robert to uhrali skvelo ()

Reklama

Reklama