Reklama

Reklama

Our Souls at Night

  • Austrálie Our Souls at Night (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je založen na stejnojmenném románu Kenta Harufa. Děj se odehrává ve fiktivním malém coloradském městě Holt, kde vdovec Louis Waters (Robert Redford) a vdova Addie Moore (Jane Fondová) spolu po desetiletí sousedí, ale téměř se neznají. Jednou v noci Addie navštíví Louise, aby mu navrhla, že spolu stráví noc, aby tak čelili své osamělosti. Přestože Louis zpočátku poněkud váhá, brzy souhlasí a začnou trávit večery a noci v Addieině domě. (sator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Magika82 

všechny recenze uživatele

Mnozí zde de facto vyjádřili i můj názor na snímek... Proto svou kritiku zkrátím na následných pár vět: Celý snímek "Naše duše za Noci", drží před kolapsem dva mohutné podpěrné sloupy. A těmi jsou jedni z nejlepších herců současnosti, R. Redford a Jane Fonda... Jako obvykle, co nezvládli scénáristé, oni přetvořili v osobní herecký skvost! .... 40% pouze za oba excelentní herce. A tedy 2 hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Robert Redford a Jane Fonda ukazují, že v jejich případě věk skutečně mnoho neznamená. Vypadat a pohybovat se v osmdesáti jako oni, asi budu nejšťastnější člověk na světě. Bohužel film stojí a padá na nich, scenáristicky je to takové ploché, očekávatelné a bez nějaké pořádné gradace, což mě trochu mrzelo. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Podle bestseleru Kenta Harufa. Příběh je jednoduchý. Addie Moore (Jane Fondová), které před několika lety zemřel manžel nečekaně navštíví svého souseda Louise Waterse (Robert Redford). Oba žijí v malém městě sami ve velkých domech a celá desetiletí se nikdy nenavštívili. Snaží se se sblížit. Je to příjemně strávený se dvěma slavnými herci, ale snímek je určen spíše pro starší generaci. ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Pravda, nebylo to moc akční, ale mně se to jevilo jako skutečné, ze života, příběh dvou stárnoucích osamělých lidí, kteří k sobě najdou cestu, a když dojdou k tomu že je jim spolu moc fajn, nutnost je rozdělí. Líbil se mi otevřený konec, nic americky přesládlého. Bylo příjemné přesně po 50ti letech od milovaných Bosých nohou koukat opět na Jane a Roberta, jak jim to spolu ladí. ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Obvykle si osemdesiatnici asi už vyťahujú pred spaním z tlamy zubné protézy, chrápu a ak aj ich partner žije, radšej si chrápu a prdia každý v svojej izbe. Títo majú porcelánky chrup, spia v romantických polohách a nudia. Nechcú byť osamelí a tak sú spolu. Nič, čo by posunulo dej niekam vyššie. Scénar by bolo bývalo lepšie pred zrealizovaním skartovať. Obe herecké ikony milujem, ešte že bolo zaujímavé sa dívať na ich herecký koncert. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Píseň, která zní v autě, když Louis (Robert Redford) a Addie (Jane Fonda) jedou z Denveru, je „A Sunday Kind of Love“ z roku 1946 a zpívá ji Etta James. (sator)
  • Hnědý palác, ve kterém je dvojice Louis (Robert Redford) a Addie  (Jane Fondová) ubytovaná, je The Brown Palace Hotel, historický hotel v Denveru. Je uveden na národním registru historických míst a je druhým nejdéle fungujícím hotelem v Denveru. Hotel byl postaven v roce 1892 z pískovce a červené žuly. (sator)
  • Stejnojmenný román psal autor Kent Haruf už vážně nemocen a premiéry filmu se nedožil. Kniha vyšla i v češtině pod názvem „Cizinci v noci“. (sator)

Reklama

Reklama