Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Na okružní cestě po Francii se potká několik cizinců, ale během cesty se o sobě navzájem dozvědí víc, než jim nabídnou navštívená místa. (Netflix)

Recenze (5)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Upřímně tak prvního dva a půl dílu mě moc nezaujalo. Nebylo to špatné, ale úplně mě to nechytlo, postavy mě nezajímaly, jen jsem si užívala nezvyklé prostředí na korejské seriály – který jiný seriál může říct, že se většina jeho děje odehrává ve Francii? Ale pak mě to z nějakého důvodu bavit začalo. Prolínání dvou světů, kdy ten jeden je tak odlišný, působící tak pohodově oproti upjatému korporátu korejské společnosti. Je zajímavé sledovat, jak se vyvíjejí vztahy během výletu – nejen mezi dvojicemi, které k sobě patří, ale zároveň i mezi spolucestovateli. Má to svá klišé, nejsou tomuto seriálu odpuštěna, ale vysloveně nevadí. Kdyby to byla kniha, označila bych ji za čtivou. Dokonce mě jeden zvrat ke konci velmi potěšil, scénář uměl zmást a vést diváka ke spolknutí klasické linie příběhu, ale nakonec otočil. Na můj sice až moc osudové, ale dívalo se na to dobře a postavy byly kvalitně vykreslené, takže se s nimi člověk mohl sblížit nebo se rozhodnout s nimi nebavit. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

The Package je výborný a neobvyklý seriál , zatímco jinde slouží zahraniční lokace jen jako ozvláštnění děje a chuťovka ke zvýšení atraktivity, tak zde se drtivá většina seriálu odehrává přímo ve Francii. Ta ovšem neslouží jen jako turistická pohlednice ke kochání, uvidíte ikonická místa, aniž by to působilo kýčovitě a prvoplánově. Pokud nejste naprostý barbar, budete si užívat popkulturní odkazy na https://www.csfd.cz/film/31639-milenci-z-pont-neuf/komentare/ nebo legendární klasiku https://www.csfd.cz/film/39012-muz-a-zena/komentare/ (Deauville třes se i já přicházím:) Seriál je neobvyklý mix romance, komedie, dramatu, ačkoliv je ve Francii zabývá se celkem závažnými problémy korejské společnosti, střet generací, neurvalost korporátního pracovního prostředí, workoholismu atd.. Příběh otce a rebelující dcery, starého páru, co se stále hádá, mladého páru, který neví, jak ve vztahu dál. Pak je tady cestovatel San Ma-Roo (Yong-hwa) a průvodkyně So So (Lee Yeon-hee), která má svoje důvody proč je dlouho ve Francii a návrat do Koreje neplánuje. Uvidíte závažná témata podaná lehkonohým způsobem bez vydírání, relativně civilně, přesto Vás příběhy všech zúčastněných zasáhnou. Hlavní romantická linka je podána svěže, má humor, originalitu (ve kterém seriálu se hlavní pár potká v sex shopu?), nic vydíracího, ani přeslazeného. Seriál má celou dobu atmosféru nevinného výletu, který se vždy může nečekaně vyvinout jinam. Výborně jsou podané scény a problémy, jak rozdílní Korejci a Francouzi jsou, zejména jak se So So pokouší tu bandu trochu zkulturnit:) I Češi se tady rozhodně poznají a najdou. Navíc jsem byl v šoku, že i Yong-hwa, herecké dřevo umí hrát jako člověk a podal zde svoji postavu sympaticky, uvěřitelně, působil cool, měl jsem obavy, že ostatním nebude vůbec stačit. Seriál, který nemá žádnou chybu a samé plusy, je vidět, že Korejci umí točit i jinak, jen kdyby k tomu byla častěji příležitost vylézt mimo žánrová schémata. Pro mě zatím nejlepší korejská série roku. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Lee Yeon-hee patří mezi mé oblíbené herečky. Esence ženskosti. Ostatní postavy mě v úvodu nezajímaly, což se ale později překvapivě změnilo. Seriál má líbivý francouzský kabátek, současně jde však do hlouby korejské duše. Docela zajímavá kombinace, při které si člověk všechny charaktery finálně zamiluje. Nesedl mi jen závěr. Přestože ho chápu. Trailery https://www.youtube.com/watch?v=OpMDtXC2hxo ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Účastníci zájezdu, jenže tahle verze v první půlce mnohem víc baví a ve druhé mnohem víc ždíme. Nad některými scénami budu ještě dlouho vysmátá jak měsíček nad hnojem. ()

mmatuli 

všechny recenze uživatele

Co původně vypadalo jako lehká komedie, změnilo se ve velké překvapení. Naprosto skvělá podívaná, vážná témata podaná s humorem. Prostor pro vykreslení mnoha rolí a charakterů. Plus krásné prostředí. ()

Reklama

Reklama