Reklama

Reklama

Epizody(11)

Obsahy(1)

Přímé pokračování Rewrite (2016) nás zanese do města Kazamatsuri krátce po tragédii. Kotarou se probudí uprostřed noci a zvláštní pocit ho láká navštívit kopec nad městem. Zde potká Kagari; nemluvící dívku, která tu pod stromem nad něčím usilovně bloumá. Současně se upřeně dívá do jakési velké dotykové desky. Jak ji ale má Koutarou oslovit, aniž by ho Kagari na místě nepopravila? A co z toho bude vůbec mít...? (Honza135)

(více)

Recenze (2)

Honza135 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„TEORIE ŽIVOTA, KTEROU KAGARI PRÁVĚ ZKOUMÁ, JE VÝVOJOVÝ DIAGRAM VE TVARU VELKÉHO STROMU. OBSAHUJE INFORMACE OD PRVOPOČÁTKU SVĚTA, KDY SE PRVOTNÍ FORMA NAZÝVALA AURORA…“ Přímé pokračování na první sérii nás přenese do města Kazamatsuri krátce po neštěstí. Kotarou se probouzí uprostřed noci a něco ho láká navštívit kopec nad městem. Zde se setká s Kagari; nemluvící slečnou, která tu pod stromem nad čímsi usilovně bloumá. Současně se upřeně dívá do jakéhosi velkého dotykového panelu. Jak ji ale má Koutarou oslovit, aniž by ho Kagari na místě nezbavila života? A co tím vlastně získá…? » Co se mi líbilo: 1) Hlubší myšlenka. Druhá série mi konečně dala něco, co můžu brát jako příběh. Děj tu už není chaotický, ale už dává jakýs takýs smysl. Třemi slovy se dá vystihnout myšlenka tohoto anime – život není fér. Seriál mě donutil nad tím přemýšlet a pokládat si otázky... 2) Znázorněné Kotariho rozhodování. Doteď jsem neviděl VN anime adaptaci, která by zobrazovala i možnosti výběru odpovědí či činů hlavní postavy. O to víc ve mě seriál budí pocit, že se příběh mohl stočit zcela jiným směrem a burcuje mě to k zakoupení hry. 3) Zakončení. Vnímal jsem ho jako blesk z čistého nebe. Když jsem viděl, co se před ním dělo a pak dojde k tomuto… Byl jsem lehce překvapen a jednu chvíli jsem byl i rozhodnutý seriálu přilepšit na hodnocení. » Co jsem nemusel: 1) Hudbu. Openingy a endingy jsou zcela bez jakýchkoliv emocí; nevyzařuje z nich vůbec nic. Není se pak čemu divit, že toto pokračování předchozí série je zcela opomínáno diváky, když ani mě otvírák nedokázal navnadit na sledování. Hudba na pozadí tu sice hrála, ale vůbec neprohlubovala děj, takže tu byla k ničemu. 2) Kresbu. 2D animace na mě nepůsobila nějak závratně. Koukatelné holčiny ze seriálu téměř vymizely a tak se přikloním k hlubší kritice. Zcela tu chybí tradiční sytost barev; vnímal jsem kresbu jako vyblitou a nejasnou. 3D animace tomu taky nepomohla. » Shrnutí: Upřímně, očekával jsem to horší. Anime mi mělo co říct, nevyznělo do prázdna a navzdory horšímu animačnímu kabátku se na to dalo koukat. Celkově si u mě druhá série oproti první přilepšila. Svého stráveného času za televizí nelituji. Shlédnuto v japonském znění s českými titulky v TV verzi ()

DaweForeman odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Popravdě jsem nečekal, že to bude mít pokračování, ale možná by bylo i lepší, kdyby opravdu nebylo a člověk měl ten mysteriózní konec z první série s otevřenými možnostmi. Zde se sice v prvních pár dílech dozvíme nějakou tu hlubší myšlenku ohledně světa a Kagari. Tím se nám rozhodně vysvětlí i ten konec, o kterém jsem už tušil, jak to bude. Bohužel druhá obsáhlejší část je pak naprosto katastrofa, kdy si autor naprosto pod sebou podřízl větev a opravdu nevěděl, co by z toho udělal. Nakonec je tak všechno naprosto nahodilé, nic se pořádně nerozvíjí a příběh přestává mít kompletně hlavu a patu. Nemusím ani zmiňovat naprosto nedořešené záležitosti jako původ Rewrite, Kashimu Sakuru a další několik věcí. Animace se drží na stejné úrovni, kdy opět máme naprosto okatě počítačově nepěkně vpraveny monstra a sem tam je animace taková strnulá. Po hudební stránce také není o co příliš stát. ()

Reklama

Galerie (16)

Reklama

Reklama