Reklama

Reklama

Texas Chainsaw Massacre: The Shocking Truth

  • Velká Británie Texas Chain Saw Massacre: The Shocking Trut
všechny plakáty

Obsahy(1)

Všechno, co jste chtěli vědět o Texaském masakru motorovou pilou (1974) a nevěděli jste, koho se zeptat. Kromě režiséra a herců v dokumentu vzpomínají i další členové štábu. (navorski)

Recenze (3)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nic tak šokujícího, ale fajnová, zajímavá procházka zákulisím originálu i pak zběžně sequelů - který očividně přišly o spoustu drsných záběrů. Undergroundový podmínky, maskérský talent, nesnáze s rozpočtem a ojebávka o honorář... Super tu je účast všech důležitých osob při vzniku toho filmu. Původní "pornography of terror" TCM je pro mě jedním z nej hororů všech dob a teď po smrti Hoopera ho teprve pořádně oceňuji. Vliv na další vývoj horor/ exploitation žánru byl obrovský a jako takový vyhrocený odraz dění v tehdejší post-hippie 1970’s Americe -- v temný době po deziluzi Vietnamu a strašení Charlie Mansona -- to bylo taky k nezaplacení. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Skutečně jde o velmi slušně zpracovaný dokument. Nechybí v něm rozhovory s tvůrci, samotným režisérem, jednotlivými herci ani členy štábu. Divák má možnost nahlédnout nejen do zákulisí, ale díky archivním záběrům a fotografiím zavzpomínat i na některé nezapomenutelné scény a přímo do samotného natáčení některých scén, výroby masek, kulis, atd…Jednotliví aktéři mluví i o tom, co se s nimi dělo po natáčení a co si myslí o dalších dílech. Polovina dokumentu je totiž převážně o původním Texaském masakru, ale podíváme se i krátce na dvojku, trojku a dokonce nebude chybět ani pár záběrů ze čtverky. Je jasné, že pro některé to bude možná trochu nezáživné, vzhledem k tomu že se tu dost mluví, ale já byl spokojený. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Opravdu mnohem propracovanější dokument než jeho předchůdce z roku 1988. Objevuje se zde mnoho lidí ze štábu z natáčení Texaského masakru motorovou pilou z roku 1974 včetně režiséra Tobe Hooper i většina herců, o kterých se na konci dozvíme, kam se jejich životy ubírali dál. Pro fanoušky zmíněného TCM ideální záležitost. ()

Reklama

Reklama