Reklama

Reklama

Pohádky naruby

(TV film)
  • Velká Británie Revolting Rhymes
Trailer 2

Obsahy(1)

Možná že se Sněhurkou a Karkulkou to bylo celé nějak jinak. Možná že vlk nebyl jenom jeden. A možná že se všichni tak trochu znali. V případě Pohádek naruby je to rozhodně pravda. Za oběma hrdinkami se v tomto případě vypravíme do velkého města. Vzhledem k tomu, že předlohou snímků bylo dílo britského spisovatele dětských knih Roalda Dahla, můžeme si však být jisti, že nepůjde o pohádky zbavené ponaučení, svérázného humoru ani jisté dávky strašlivosti, kterou oplývají i původní příběhy. Moderní pojetí prohlubuje vztahy postav a rýmované vyprávění přitom pomáhá udržovat hravost a podmanivost nejen příběhu o velkém přátelství dvou známých pohádkových hrdinek – ve druhé části se k nim přidává i Jack a fazolový stonek či jeho sousedka Popelka. Karkulčiným vykutáleným dětem o nich zde nevypráví nikdo jiný než vlk převlečený za chůvu. Jak jejich příběhy dopadnou? A přežijí děti vlkovu pohádku na dobrou noc? (Anifilm Distribution)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (15)

katu147 

všechny recenze uživatele

Naprosto a bezpochyby úžasné originální vyprávění více pohádek v jedné! Až neuvěřitelné s jakou dávkou humoru, hořké pravdy a částí i morbidity se to odehrává, ale právě to tomu dodává božský nádech pefektnosti. Přeci jenom je to stále na principu pohádek a proto přeci musí zvítězit dobro nad zlem.. nebo to je jinak? :D ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tentokrát opět musím jít proti proudu, neboť to co jsem viděl bylo strašné a dost mě šokovalo, že se to vysílalo na Déčku. Budu muset pořádněji kontrolovat na co se na tomto dětském kanále dívá. Především bych na to své dítě určitě nenechal dívat. Parodie pohádek se zvrhla ve vyprávění o spoustě násilí. Jistě, pár dobrých nápadů se objevilo, ale zůstaly někde na půli cesty absolutně nevyužité. A tím pádem se ztrácí i humor. V tomto případě to už veršovánky nezachrání. Už samotný název je zavádějící. Nejde totiž o pohádky naruby, ale o zcela nové příběhy v nichž se objevují známé pohádkové postavy stláskané dohromady naprosto chaoticky bez nějakého smyslu. Pro oba režiséry se jednalo o první větší film jelikož za sebou už měly kratší pohádky a ve všech případech jde o povedenou animační techniku, to platí i zde. V Gruffalo a Pokoj na koštěti ale veršovaný text přeci jen vyznívá lépe. ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

S třiceti minutami nejdelší film (a to jsem viděl jen první díl dvoudílného filmu) ze všech pěti nominovaných. Krátký film si představuju jako něco s maximální délkou do 15 minut (i to mi přijde hodně, ideálně do deseti). Tohle na mě bylo moc dlouhé a brouzdal jsem při tom na internetu (což je věc, kterou jinak u filmu zásadně nedělám), protože mě film ani tolik nebavil. Jde o adaptaci knihy spisovatele Roalda Dahla z rok u 1982, kterou jsem nečetl. Ve zkratce jde o šest tradičních pohádek (Červená Karkulka, Sněhurka, tři prasátka apod.) převyprávěných trochu modernějším stylem a různě se prolínajících. Na mě to působilo trochu jako dort pejska a kočičky a navíc mě nezaujala ani výtvarný styl. Animace mi přišla velmi toporná, jako kdyby nějaký grafik — junior zkoušel, co všechno lze udělat v 3D Studiu Max. Za mně tedy slabota a doufám v co nejméně dlouhých filmů v dalších (i předchozích, které budu dále procházet) ročnících. [Oscary 2017] ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Když už ixkrát omílet pohádky, tak jedině jako jiným způsobem, třeba parodii. Divím se, že na film pro děti z posledních desetiletí dají samé vraždy a umírání. Jelikož je to podané nerealisticky, tak mě to dnes už tolik nevadí, já bych to ale nedal, kdybych to měl psát já. A v dětství, kdy jsem znal běžný etický kodex dětských seriálů (podle toho, na co jsem byl zvyklý v TV), tak bych umírání nevydýchal. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama