Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše sa rok 1868 a od vojny ubehli už tri roky. Zo starej opustenej bane vzniká vojenská pevnosť, kde sa skorumpovaný Major a jeho banda pripravujú na opätovný začiatok občianskej vojny. Medzitým sa však americký maršal James McCord vracia domov, kde zisťuje, že jeho brat bol zavraždený a cesta za hľadaním vraha je boj na život a na smrť, pre oveľa väčšiu príčinu. (Real Tom Hardy)

(více)

Recenze (7)

Marze 

všechny recenze uživatele

Děj se odehrává tři roky po konci občanské války v roce 1868. Do starého západního městečka se zkorumpovaným starostou a bandou zloduchů přijíždí maršál americké armády a zjišťuje, že jeho bratr, který ve městečku dělal kněze, byl zavražen. Jeho vyšetřování vede k prolévání krve. Je to kompilace toho, co už jsme mnohokrát viděli se spoustou klišé. Sympatická je bibli čtoucí Melissa v podání Jamie-Lynn Sigler s čistým srdcem a její pohostinní rodiče. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V jižanském vidlákově zabijí místní zloduši kněze, ale k jejich smůle je jeho bratr US Marshall, který hned po příjezdu do městečka začne páchat spravedlnost. Tady opět zafungovalo kouzlo nechtěného. Předně je Justice snůška všech westernových klišé, na které si jen vzpomenete, což místy působí nepatřičně směšně. To samé platí pro šablonovité postavy. Ta hlavní je krásná ukázka toho, jak by to vypadalo, kdyby se Limonádový Joe bral vážně. Jeho souputníci jsou partičkou "obyčejných lidí", kteří už se na to nemohli koukat. Proti nim stojí karikatury padouchů, kteří by chtěli být strašně moc zlí, ale budí spíš soucit. Takže když se do sebe tyhle dvě partičky pustí, tak je to jak z pythonovské dílny. Samostatnou kapitolou jsou herci. I ten Lang, vědom si, jaké se upsal hovadině, to odflákl. Ovšem nejvíc "exceluje" Rathbone, coby hlavní drsoň. Nejen že má charisma houpacího koně, ale ani mu nikdo nevysvětlil, jak se drží kvér, což je dohromady smrtelná kombinace. Jako western to nefunguje, jako komedie je to tak na 20%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Western, který si skutečně na nic nehraje. Rovnou v názvu prozrazuje, jaká bude pointa, což ani není moc na škodu, protože tady se skutečně jede jenom na jistotu. Zlí hoši sužují město, ublížili hodnému člověku, a tak je zde naděje, že bratr pomstí jeho smrt a navíc třeba i pomůže milým obyvatelům. Nic nového pod sluncem. Ale jo, proč ne. ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Vlastně ani netušim,proč sem se do tohodle pouštěl.Mám rád westerny,asi proto.Ale takovou sračku sem nečekal.K ději je něco psát zbytečný,ale hlavní jsou herci. Klaďas mluví jak debil,chodí jak debil,pod rukama melouny,jen aby vypadal hodně drsně,a gesta,to je vůbec paráda.Lang tady jen je,ale ani von nehraje.Jeho poskok,hlavní padouch ,tak to je herec někde z pytlákova,hraje taky příšerně.Celej kompars je fakt k smíchu.A děj.Co chcete slyšet.jak sem psal na začátku.Sračka!0%. ()

alchac odpad!

všechny recenze uživatele

A teď jsem se opravdu nasral! Že bych čekal od westernu nějakou přehnanou invenci, o tom zejména po mnoha zhnuseních s cca poslední pětiletku frčícími Pomalými haluškiádami a výtoky šílených feministů všeho druhu nemůže být ani řeč. Ze zmíněných důvodů naopak požaduji „invenci“ tvůrců co možná nejnižší, obzvláště když opravdu chutných špaget způsobilých sloužit jako dokonalý vzor, neb nic lepšího v žánru stejně nikdy nikdo nevymyslel a nevymyslí, je dostatek. Ovšem tupě šablonovitá kýčovitost tohoto kusu, kdy po půlminutě můžete scénu od scény popsat téměř celý film dopředu (s výjimkou několika zcela neočekávaných olbřímích debilit a mamutích jam v elementární logice), je přeci jen až bych řekl zbytečné zabředávání do opačného exkrému. Nicméně toto, ani naprosto toporní a anemičtí neherci, z nichž tak možná starosta Lanýž zkouší sem tam nesměle hrát, pročež mi hrdinové i padouši byli celou stopáž ukradení tak, že jsem jim ani nepřál skalpování zaživa a následné co nejbídnější zhynutí, není ani zdaleka ten největší průser. Tím nebyl dokonce ani s panem Parkinsonem si freneticky rukou potřásající kameraman, který ze své neschopnosti ostřit zřejmě zkoušel udělat ctnost. Ono nejblyštivější a nejnapomádovanější lejno, které mi málem ztrhlo myokard, představuje tak zrůdně děsivé obsazení hlavního hrdiny, že se mi ještě dlouho bude podvědomě svírat konečník pokaždé, kdy si na tento každého své cti dbalého westernového fandu ponižující filmový zážitek vzpomenu. Neboť jestliže jsem tu kdysi mírně dštil síru a zvratky nad obsazením Hartnetta do role pistolníka, tak Justiční kásting mě nyní nutí ejakulovat termonukleární hlavice ze všech tělesných otvorů po tuctech, protože naroubovat do role drsného jů es maršála až takto oslizlou metrobukvici, to fakt nemá obdoby!! Nejen že je ten vyfintěný maršmeloun jako spravedlivý koltovník zhruba stejně uvěřitelný, jako by byl Danny DeVito v roli Ivana Draga či John Wayne jako Čingischán, ale na vrh je to neherecký špalek kolosální neotesanosti disponující volšovitostí horních končetin takového rozsahu, že jeho pokus o bleskové tasení, patrně z tohoto důvodu ve filmu toliko jednou se vyskytující, musel rozkmitat bránici i nejtěžším anhedonikům. Fakt, že se do role hrdinova bratra prohulila i obdobně disponovaná „herečka“ z tvajlajtí žumpy sice činí z protagonisty pouze druhou největší dámičku na plátně, ovšem výsledný vskutku vřelý dojem to spíše podtrhuje. Zámořská produkce zjevně cílí na honáky orientované podobně jako hlavní gejroj, náctileté krvesajomilné pipky a v neposlední řadě na mé duševní zdraví, když po systematickém fakanovitění a buznění sci-fi pracuje na definitivním zteplání i druhého z mých nejoblíbenějších žánrů! U závěrečné parodie na přestřelku korunované příjezdem kavalerie se standartou z krepáků na násadě od koštěte a následném „ukřižování“ padoucha č. 2 jsem pak nevěděl, zda se smát či brečet, tak jsem brečel smíchy. Okamžitě si odcházím vykloktat něčím Hodně zlým a ošklivým. ()

Cinematrix odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl western asi za 17 korun :-D. Hlavní hrdina by se hodil spíš do reklamy na nízkotučnej jogurt a přestřelky, včetně scénáře, byly na úrovni vánoční besídky, kterou jsme nacvičovali, když jsem chodil do třetí třídy a paní učitelka se tehdy za nás dost styděla. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Uf, to bylo něco. Rusamunda hadra. Stupidní příběh, otřesné "herecké" výkony, otřesná hudba, špatná kamera, otřesné dialogy, prostě odpad, klišé, nuda, kecy, fakt nehorázně strašné. Proč proboha takové kraviny točí? ()

Reklama

Reklama