Reklama

Reklama

Nelítostná

(festivalový název)
  • Jižní Korea Aknyeo (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když byla Sook-hee (Ok-bin Kim) malá, zabili jí otce a v kriminální organizaci z ní vychovali nájemnou vražedkyni. Po smrti svého mentora (Ha-gyoon Sin) dostane Sook-hee šanci pracovat jako vládní agentka. Když se po několika letech konečně zdá, že její život začíná být normální, vrátí se jí do života minulost. (LangiJ)

Recenze (59)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Brutální Niita + John Woo + trochu Quentin Tarantino + hodně Raid. Na pohled hezká kombinace, které ale podráží nohy fakt, že je to celé poněkud jednoduché a poněkud zbytečně režijně překombinované. Ale za úvod a akci na motorkách tu čtvrtou hvězdu přidám bez většího váhání. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Na kórejské pomery tuším prvý vstup do vôd poetiky a la John Woo v príbehovej variácii na Brutálnu Nikitu a Kill Billa. V emočnej rovine to dosť zlyháva, ale vymazlené vizuálne prevedenie a hlavne hrátky s kamerou, ktorá si berie to najlepšie od Hardcore Henryho cez automobilové nahánačky z Matrix Reloaded a Raid 2, to celé posúva o level vyššie. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„COŽE? PŘIŠLA JSI SAMA? TYŠÍLENÁ MRCHO!“ /// Úvodní řežba z pohledu 1. osoby a z cyklu věřte-nevěřte – fajn! Příběh je zajímavej… Sook-hee, po tom co vodkrví celej gang vezmou na takový zajímavý místo a udělaj z ní Jamese Bonda číslo XXX – není tam totiž sama. Navíc čeká parchanta a „dítě by nemělo vyrůstat na takovým místě“… Hodně akce a samozřejmě i krve. S tím úhlem pohledu kamery je to docela maso. Je jich totiž hodně a z různejch pozic a furt se mění. A překvapivě z toho nevznikl až takovej guláš, jak by se mohlo zdát. Krom toho, že když za to vezmou a krev cáká metr daleko, vobčas zvolní a hezky vysvětlej, proč je ta holčina taková mstivá. Taky to s tou organizací pojali zajímavě a celkem vtipně. Funguje i ta řízená romantika. Hodně flashbacků, který jsou spíš dramatický… prostě mix žánrů (jak to tihle žluťáci uměj). Dobrej akční nářez s ucházejícím příběhem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pamatuju si, jak se na mě taťka naposledy usmál.. (a hned potom mu kladivo rozjebalo lebku). 2.) Stará je nějaká podezřelá. 3.) Thx za titule „langi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Můj druhý nejočekávanější zářez z Koree od režiséra, který natočil pecku Confession of Murder se mi líbil, ale na 5* tomu tentokrát něco chybělo ( Battleship Island tedy nepřekonán). Villainess už od úvodu nabere silné tempo a strhne krvavou spoušť, střídá prvky POV kamery a normální kamery, což dělá film zajímavějším i atraktivnějším, byť normální kamera mi seděla více. Hlavní hrdinka je správně nekompromisní a rozhodně umí, především s Katanou. Na samotné souboje zde moc prostor není ( Buď se střílí, nebo řeže). Nejsilnějším a nejlepším momentem pro mne byla scéna na motorkách v tunelu, kde se za jízdy řežou katanama, to jsem v životě neviděl a patří to k nejlepší akční scéně, co jsem dost možná letos viděl. Škoda, že uprostřed filmu se hodně ubere na akci tedy i na tempu, ale jinak slušně dynamická jízda, kterou já nikdy nepohrdnu. 80% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jihokorejská BRUTÁLNÍ NIKITA sází hlavně na parádní vizuál a akční scény, ale nemůžu říct, že by mě to celé - a vlastně i ta akce sama o sobě - bavilo. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Som veľmi rád, že sa po pár kľudnejších rokoch juhokórejská produkcia opäť začína trochu viac venovať aj akčnému žánru a The Villainess je opäť len dôkazom, že im to ide veľmi dobre, aj keď tentoraz predsa len úplne inak, než kedykoľvek predtým. No to rozhodne nie je zápor, skôr práve naopak. Tu netreba na nič čakať, už samotný úvod vyzerá, ako to najlepšie z Hardcore Henryho, no film sa tohto štýlu našťastie po celý čas nedrží, potom by to mohlo časom omrzieť, ale je podstatne rozmanitejší a hlavne prvá tretina mi prišla poriadne dynamická a žánrovo teda mimoriadne atraktívna. Ale od juhokórejskej produkcie sa čistokrvného akčného filmu asi nikdy nedočkám a tak nasleduje prakticky plnohodnotná dráma, kedy už dostane hlavný priestor príbeh a postavy a tak akcia ide úplne do úzadia. To síce celkovo určite nie je objektívny zápor, dejovo ma to bavilo, síce to nie je ničím originálne, ale tieto zápletky o špičkových agentoch a nájomných zabijakoch bez ohľadu na pohlavie, ktorí sa z rôznych dôvodov postavia proti svojim bývalým zamestnávateľom a podobne ma nikdy neprestanú baviť. Ale vzhľadom na kvalitu a vysokú zábavnosť akcie ma to predsa len trochu mrzí. Ale aspoň finále je opäť dynamickejšie a akčnejšie. No aj tak si myslím, že dejovo to mohlo byť podané trochu inak, aby to bolo údernejšie a hlavne funkčnejšie po emocionálnej stránke, lebo tu sa často najprv udeje samotná akčná sekvencia a až neskôr sa divák dozvie, aký bol k nej vlastne dôvod a toto podľa mňa nie je správna voľba. Takže aj takto sa mi to dosť páčilo, ale v klasickom dejovom podaní by to fungovalo lepšie. S obsadením nemám väčší problém, hlavná hrdinka mi nadmieru vyhovovala, poteší môj obľúbený Shin Ha-Kyun a výborné vedľajšie postavy, len by to možno chcelo nejakého plnohodnotného záporáka, tu prakticky nikto nie je čiernobiely a tak som sa ani nemal dôvod tešiť na pravú pomstu. A teraz už k samotnej akcii, ktorá je perfektná. Je vynikajúco a mimoriadne nápadito natočená a zostrihaná, tu sa kľudne aj behom jedného súboja vystrieda nespočet rôznych pohľadov, ale tak, aby to nekazilo prehľadnosť, takže s týmto sa tvorcovia teda riadne vyhrali, inak choreografia akčných scén možno nie je až tak prepracovaná, ale vynahradzuje to množstvo zabitých, či už pomocou rezných alebo strelných zbraní a hlavne ich drsnosť. Ale prekvapivo vydarené sú aj rôzne naháňačky. Najviac sa mi páči celá úvodná fáza, naháňačka na motorkách, ale aj finále, no všetka akcia je výborná. Technicky sa dá vytknúť iba pár horších efektov, prevažne vo finále, ale inak je film vizuálne veľmi atraktívny. Takže je mi jasné, že každý juhokórejský akčný film musí mať aj výraznú dramatickú líniu, preto tej akcie nie je zase až tak moc, ale celkovo ma to dosť bavilo, určite sa dalo niečo doladiť, ale akcia je skvelá a zvyšné stránky majú tiež svoju kvalitu. 78% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Jihokorejská brutální Nikita. Asijská emocionální vyhrocenost se potkává s efektní krvavou akcí. Úvodní řež a frenetická sekaná na motorkách sice nastaví laťku tak vysoko, že už ji závěr v autobuse nepřekoná, i tak mě ale Byeong-gil Jeong přesvědčil, že pan Wick se má stále co učit. Škoda překombinovaného vyprávění, které zpočátku dost mate. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Príbehovo zaujímavý, s mnoha akčnými, za vlasy pritiahnutými scénami, no stále v rámci žánru dostatočne zábavný počin so štipkou romantiky. Na jeden krát, "čert to vem" .. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Marketing v čele s bombastickými trailery vyhnal očekávání opravdu vysoko a jistě se najde dost fanboyů, kteří se hypem nechají strhnout a budou vykřikovat něco o "ultimátním nářezu, kterému Hollywood nesahá ani po kotníky" a tetelit se nad samoúčelnou krvavostí soubojů, v nichž to subtilní dívka nandává zástupům pořízků. Jenže stačí se na The Villainess podívat jen trošku kritičtějším okem, aby se ukázalo, že v rámci žánru akčního melodramatu, který má v asijských kinematografiích docela slušnou tradici, jde přinejlepším o průměrné dílo. _____________ Že jde o eklektickou skládačku, v níž je imitací víc než inovací, by ani nemusel být problém, pokud by výsledek v důsledku nefungoval hůře než jeho inspirační zdroje. Spojení silně stylizované, krvavé akce s melodramaticky laděným vyprávěním je funkční tehdy, pokud 1) je film postavený tak, že se mu daří naplňovat hlavní cíl melodramatu, a tedy silně působit na divákovy emoce 2) akce tuto emocionální naléhavost posiluje, což znamená, že spíše než jako samostatná atrakce funguje jako expresivní prostředek znázorňující vrchol konfliktů mezi postavami. Je tomu tak v řadě klasických hongkongských filmů (viz třeba Beyond Hypothermia) i v nedávném korejském No Tears for the Dead, ne však v The Villainess. Vlastně až na samotný závěr v ní akce vůbec není neoddělitelně provázána s dějovým obloukem a má spíš podobu jakéhosi opepření, přičemž nejvíce exhibicionistická akční scéna, která celý film uvozuje, je zase úplně vytržená z kontextu (netušíme, kdo bojuje proti komu a proč) - ten je sice zpětně doplněn, ale díky tomu se sekvence, kterou už jsme viděli, těžko stane emocionálně působivější. _____________ Tam, kde se Bessonově Nikitě dařilo zachycovat pnutí mezi civilní (citovou) a profesionální (chladně nelítostnou) stránkou hlavní hrdinky, přichází The Villainess jen s rádoby cool pozérstvím a přehlídkou uslzených obličejů, která v divácích vzbudí spíš ironický úšklebek, než nutkání si také zaslzet. U jedné takové dramatické scény (výbuch) dochází nechtěná grotesknost tak daleko, že jsem při ní málem vyprskl smíchy. Převažující emocí během sledování je ale opravdu spíš smutek a zklamání. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU'RE YEON-SOO, I'M HYUN-SOO! AND WE'RE TWO NEIGHBOURSOO!" ------------ Kórejský Hardcore Henry, ktorý ani z polovice nie je taký efektný a plynulý ako jeho ruský náprotivok. Aknyeo je ale na druhú stranu väčšia rúbačka s neutíchajúcim krvavým gejzírom, aký je pre ázijský kontinent typický. Oceňujem prítomnosť pohľadu aj z tretej osoby, dalo to filmu inú príchuť a osobnejšiu tvár. Čo ale neoceňujem a čo mi rapídne zhoršovalo pozerateľnosť, bolo neustále trhanie kamery. Keby som tento film videl ako prvý, tak som z neho úplne paf a zadelím mu kľudne aj štyri hviezdy. Keďže už je ale Henry na svete a tým pádom k dispozícii aj možnosť porovnania, Neľútostná voči nemu zlyháva. Tri s prižmúrenými očami, najmä pre moju slabosť pre juhokórejskú kinematografiu. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Sook-hee (Kim Ok-bin) je trénována k zabíjení od útlého věku. Policie ji zadrží po vyvraždění celého gangu. Dostává druhou šanci a stává se z ní spící agentka Chae Yeon-soo s příslibem, že po deseti odsloužených letech získá svobodu. Vše se zhatí po setkání s mužem z její minulosti... K tomu nejlepšímu z akce patří prvních sedm minut z pohledu hlavní hrdinky a finální čtvrthodina. Za zmínku určitě také stojí honička na motorkách, kterou doplnují údery katan. V tomhle konkrétním případě je velká škoda, že příběh nebyl vyprávěn chronologicky a určitě bych přidal více akčních scén. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Villainess" sa nakoniec predviedlo ako celkom slušný zárez zo sveta Južnej Kórey. No je to pre mňa trošku mix. Páči sa mi väčšina postáv vo filme, niektoré akčné scénky sú fantastické (hlavné úvodných 5 - 10 minút stojí skutočne zato) a film vie vytiahnuť aj pár skutočne dobrých prekvapení. No na druhú stranu to je v určitých momentoch dosť nedotiahnuté a vo vzduchu bude dlho visieť otázka, kto je vlastne ten kto ťahá za nitky a ako to celé funguje. A okrem toho si budeme klásť aj otázku prečo. Je to mix viacerých filmov, ktoré som videl a mnohé tu boli vo viacerých komentároch spomenuté. Takže nebudem to hovoriť znovu. Problém ale je aj ten, že emocionálna rovina filmu nefunguje úplne tak ako by tvorcovia chceli. Myslím si, že výsledne je to síce okey a hlavne je cítiť vzťah mamy a jej dcéry, no inak je ťažké vidieť nejakú scénku, ktorá by ma nejako výrazne emocionálne zasiahla. Možno ešte by sa tam dala ešte pridať aj smrť jej kamarátky, no trošku sa chytám slamiek, ktoré tu okolo mňa plávajú. Akčné scénky vyzerajú väčšinou super, no sú tu momentky, kedy som mal pocit, že trošku ubrali z kvality. Najmä v časti, kedy bude Hyun-Soo bojovať v byte. Je to strašne narýchlo zostrihané, že miestami som nevedel čo sa deje. A ako som už aj naznačil, príbeh je miestami trošku komplikovaný a tvorcovia tam dali viacero miest, kde boli udalosti nejasné. A museli nám to ozrejmiť potom skrz flashbacky alebo záznamy. Ako celok som rád, že som film videl a rozhodne ponúka dostatok kvalitnej akcie a thrilleru. No myslím si, že mal aj na viac. Hodnotenie: B ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nikita Wicková na korejský způsob. Videoherní začátek přesně napoví kudy se v tomhle akčním snímku vydáme.  Silně stylová jednohubka, v níž se však ne nezajímavě rozplétá klubko tajemství kolem jedné pološílené holky.  Kdo zná a viděl slavnou Bessonovu Nikitu, nemůže zůstat na pochybách,  kde Byeong-gil Jeong čerpal inspiraci. Ovšem vše ostatní pojal po svém, a to zejména akci, která milovníkům přehlednosti rozhodně přivodí bolehlav, ale osobně jsem byl tímhle svěžím a svérázným způsobem docela okouzlený. Zastánci  tzv. realistické akce ve filmu, tedy idioti s oxymóronem na mozku, prosím ať zamíří rovnou do řiti a nekazí těmhle  flákům rating. Ony se totiž o realističnost opravdu nesnaží.  Závěrečný souboj co do použitých prostředků vynikající a předchozí asijský tragyend rovněž přidává na žánrové kvalitě. Povedené, ale tzv. jen pro zvané. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Fanoušci akčního žánru a korejských filmů žánru si přijdou na své. Začátek je jak v počítačové hře. Příběh je jednoduchý a má vyprávěcí nedostatky. Nechybí love story následující krvavými scénami jak v hororu. Policie má při dlouhých akčních scénách dovolenou, objeví se až v závěru. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Úvod jak z počítačové střílečky, mě hodně nalákal a čekal jsem korejskou verzi Hardcore Henryho. Bohužel úvod je to jediné dobré, zbytek už jen laciná a nudná variace na Brutální Nikitu. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Příběhově ultranekompromisní, občas lehce dezorientační mix Brutální Nikity a několika dalších filmů (z nichž některé znám jen z doslechu). Když jsem měl pocit, že tvůrci příběhově kopírují, ještě zatlačili. Na moment, kdy v závěru hlavní hrdinka řídí auto, jsem koukal s otevřenou pusou. Něco takové jsem ještě neviděl! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna, ve které jedna holka v nekonečném POV záběru postupně a potupně zruší desítky nabušených gangsterů, je až na frenetickou kameru naprosto kulervoucí. A pokračování a la okopčená Nikita je taky ještě fajn. Ovšem škodolibý scénárista (a rejža v jednom) se nejspíš rozhodl svůj film po slibném rozjezdu co nejvíc domrvit, a tak do děje implantoval nejen tlusťoučkou "roztomiloučkou" dcerku, ale i dementní linii s romanticky dvořícím se sousedem-fízlem. Klel jsem jako pohan a proklínal toho vola, že touhle prasečinou nezvratně narušil dosavadní tempo i atmosféru a počal film kormidlovat kamsi do hnilobně zatuchlých vod středního proudu. Tenhle způsob kontrastu (nebo snad syntézy?) nasládlého kýče a syrové brutality mi nesedí a upřímně řečeno tuhle typicky korejskou perverzitu příliš nechápu. A i když se nakonec naštěstí vše obrátí k lepšímu, tedy k horšímu, takže end vůbec není tak úplně happy, je moje čtvrtá hvězda přece jenom trochu rozpačitá. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Korejska Nikita natocena v style Ruskeho Hardcore Henryho. Proste Hardcore Nikita. Akcia je doslova lahôdkova. Rucna kamera sa trasie tak akurat, aby to nepôsobilo otravne a zaroven to bolo stale dostatocne prehladne. Nadchne uz hned uvodny famozny masaker, ktory sa môze stat rovnako kultovny ako scena s kladivom v Oldboyovi. Akcia je pestra a brutalna. Dôjde aj na prestrelky alebo nahanacky. Proste fakt lahoda. Len uprostred sa zvolni tempo, aby sa film trochu viac venoval aj zapletke. A ta ma absolutne nebavila. Postavy ma vôbec nezaujali. Emocie boli na bode mrazu. Od polovici mi bolo uplne ukradnute, co sa tam deje a vdaka trochu komplikovanejsej strukture som sa v deji zacal stracat. Z apatie ma uz nevytrhla ani znova dokonale prevedena akcna posledna tretina filmu. Takze ak vam je u prdele zapletka a tesite sa hlavne na bohovsku nekompromisnu akciu, tak je to film pre vas. 4/10. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Pôsobivá dráma s celkom zaujímavými akčnými scénami, ktorá však nemá už tak zaujímavý príbeh a občas dokáže mierne nudiť pomalejším tempom alebo prepálenou dĺžkou. Potenciál v dobrý mix filmov typu Hardcore Henry alebo Nikita by tu bol, avšak občas film nevie čím chce vlastne byť a vo finále ani tak neponúkne nič originálne, či nevidené. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Slušnej nářez. Ale uprostřed je hluchý místo a ty hrátky s kamerou mě chvilkama i štvaly, jakkoliv byly zajimavé. ()

Reklama

Reklama