Reklama

Reklama

Nelítostná

(festivalový název)
  • Jižní Korea Aknyeo (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když byla Sook-hee (Ok-bin Kim) malá, zabili jí otce a v kriminální organizaci z ní vychovali nájemnou vražedkyni. Po smrti svého mentora (Ha-gyoon Sin) dostane Sook-hee šanci pracovat jako vládní agentka. Když se po několika letech konečně zdá, že její život začíná být normální, vrátí se jí do života minulost. (LangiJ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

raimi 

všechny recenze uživatele

Tak strašně jsem chtěl, aby ten film byl skvělej. Trailery vzbuzovaly naději na hardcore podívanou, a já se tááák moc těšil. Ale realita bývá krutá, vrátil jsem se nohama na zem a sypu si popel na hlavu. Tenhle film je tak strašnej kýč, že jsem fyzicky trpěl. DVĚ hodiny toho nejstrašnějšího patosu, že jsem odmítal přemýšlet nad tím, co se tam děje. Akce sice nějaká je, ale je umořená tím okolním balastem a není ani trochu pamětihodná. :-) A s tou krví se asi posrali... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna, ve které jedna holka v nekonečném POV záběru postupně a potupně zruší desítky nabušených gangsterů, je až na frenetickou kameru naprosto kulervoucí. A pokračování a la okopčená Nikita je taky ještě fajn. Ovšem škodolibý scénárista (a rejža v jednom) se nejspíš rozhodl svůj film po slibném rozjezdu co nejvíc domrvit, a tak do děje implantoval nejen tlusťoučkou "roztomiloučkou" dcerku, ale i dementní linii s romanticky dvořícím se sousedem-fízlem. Klel jsem jako pohan a proklínal toho vola, že touhle prasečinou nezvratně narušil dosavadní tempo i atmosféru a počal film kormidlovat kamsi do hnilobně zatuchlých vod středního proudu. Tenhle způsob kontrastu (nebo snad syntézy?) nasládlého kýče a syrové brutality mi nesedí a upřímně řečeno tuhle typicky korejskou perverzitu příliš nechápu. A i když se nakonec naštěstí vše obrátí k lepšímu, tedy k horšímu, takže end vůbec není tak úplně happy, je moje čtvrtá hvězda přece jenom trochu rozpačitá. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Sook-hee (Kim Ok-bin) je trénována k zabíjení od útlého věku. Policie ji zadrží po vyvraždění celého gangu. Dostává druhou šanci a stává se z ní spící agentka Chae Yeon-soo s příslibem, že po deseti odsloužených letech získá svobodu. Vše se zhatí po setkání s mužem z její minulosti... K tomu nejlepšímu z akce patří prvních sedm minut z pohledu hlavní hrdinky a finální čtvrthodina. Za zmínku určitě také stojí honička na motorkách, kterou doplnují údery katan. V tomhle konkrétním případě je velká škoda, že příběh nebyl vyprávěn chronologicky a určitě bych přidal více akčních scén. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Jihokorejská brutální Nikita. Asijská emocionální vyhrocenost se potkává s efektní krvavou akcí. Úvodní řež a frenetická sekaná na motorkách sice nastaví laťku tak vysoko, že už ji závěr v autobuse nepřekoná, i tak mě ale Byeong-gil Jeong přesvědčil, že pan Wick se má stále co učit. Škoda překombinovaného vyprávění, které zpočátku dost mate. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Příběhově ultranekompromisní, občas lehce dezorientační mix Brutální Nikity a několika dalších filmů (z nichž některé znám jen z doslechu). Když jsem měl pocit, že tvůrci příběhově kopírují, ještě zatlačili. Na moment, kdy v závěru hlavní hrdinka řídí auto, jsem koukal s otevřenou pusou. Něco takové jsem ještě neviděl! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • „Od začátku jsem měla pocit, že pro tuto roli musím udělat maximum. Víc, než pro kteroukoliv jinou roli, kterou jsem kdy dostala. Protože v budoucnu vznikne celá řada podobných snímků s divou v hlavní roli, chtěla jsem, aby tato role - tato konkrétní postava - byla něčím výjimečná. Jiná. Odlišující se od všech těch budoucích. Bylo to pro mě opravdu vyčerpávající. Na snímku, vlastně na své postavě, mám-li to říct takhle, jsem pracovala osm měsíců. Pracovala jsem na akčních scénách, na akční choreografii a na všech dalších hereckých aspektech, jen abych byla dokonale připravená. Aby v okamžiku, kdy se to všechno bude odehrávat přímo před filmovými kamerami, tak abych bych měla potřebnou jistotu. Abych měla pevnou půdu pod nohama, a aby to poznali i samotní diváci.“ Prozradila nepřehlédnutelná jihokorejská herečka Ok-bin Kim v pozdějším rozhovoru k filmové roli, která ji stála tolik námahy a úsilí. (Conspi)

Reklama

Reklama