Reklama

Reklama

Karpar ukredthachon

  • Kambodža ការពារឧក្រិដ្ឋជន (více)
Trailer 1

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (21)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kambodžská kinematografie se povětšinou skládá maximálně tak z videofilmů, takže tohle je na jejich poměry hotový velkofilm. Ale ačkoli to má nemalý počet chyb, ačkoli mě to nedokázalo bavit celou dobu a chyběl mi tam nějaký záživnější příběh, i tak se mi to celkem líbilo. Akce tam byla víceméně slušná (a na té to celé stojí), pár vtipných scén mě dokázalo pobavit, závěr se mi líbil, docela i dobrou kameru a herecké výkony to má a nakonec pro mě pozitivní dojmy maličko převažují nad těmi negativními, protože se mi to vlastně celkem líbilo. Znova už to ale vidět nemusím. Btw líbil se mi klasický prvek kambodžské kinematografie, který rvou do všech svých filmů, nehledě na žánr - nepovedené scény a scény z natáčení v závěrečných titulcích. Má to v tom takové zvláštní kouzlo, i když to dají na konec hororu... 3* ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Jailbreak není vrcholné mlátičkové řemeslo a především ta omáčka kolem bitek je naprosto bez chuti. Postavy existují jen proto, aby se mohli s někým mlátit a o nějaké charizmatické postavě si můžeme necht jen zdát. To je asi ale každému jasné a každý kdo si tento film pustí to udělá jen kvůli bitkám. Ty překvapivě nejsou špatné a je jich dost. Do vrcholu žánru jim mnohé chybí. Kamera si udržuje odstup, příliš se nestříhá a choreografie je na velmi vysoké úrovni.Je vidět, že hlavní aktéři a choreografové bitek věděli co dělají. Škoda jen, že po filmařské stránce to není úplně stoprocentně prodané. Dá se říci, že tomu místy chybí jiskra a onen pověstný wow moment. Občas někde prosvitne nějaký světlejší moment a já osobně nemám problém s dalším shlédnutím, ale budu jen přeskakovat mezi bitkami. Nicméně, ve výsledku jsem vcelku překvapený z faktu, že i v Kambodže jsou schopní natočit podobnou mlátičku. Škoda, že v Číně, potažmo v Hong Kongu to zapomněli. ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Spíš příslib věcí budoucích, než nějaká martial arts revoluce. Film vypadá lacině, dost to skřípe, humor je klasicky asijsky divnej a chybí tomu tah na branku. Střih, dramaturgii a drive by bylo potřeba poladit. Na druhou stranu akce je dost, i když ty nejlepší momenty se vyskytují v první polovině filmu- Jeanovy parádičky s mačetou a vizualizace vřavy first-person pohledem týpka v mrákotách, to se vrylo do paměti. Uvidíme co příště, Kambodža ten potenciál má. ()

dennykr 

všechny recenze uživatele

Zatím nejupřímnější film, jaký jsem letos viděl. Jimmy Henderson má vše důležité - schopné choreografy a kaskadéry (hollywoodský Jean-Paul Ly, MMA zápasnice Tharoth Sam a "raidovský" Esa W. Sie), bojové umění L'bokator, sedmdesát komparzistů, čtyři chodby v provizorním vězení a radost z cizí bolesti. Pro zasazení Jailbreaku do širšího kontextu pokračujte sem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Policajti, muklové, bachaři, buchty a dva bonusoví psychopati a to všechno se tady mydlí hlava nehlava. Jo, je tu nějakej děj, jakože se musí ochránit korunní svědek, ale tohle téma je tady naprosto marginální. Snad jen tu mohlo být trochu víc krve a uvítal bych, kdyby se víc zapojil gang Motýlků, protože na holky byl fakt pěknej pohled. Ale tak nemůžu mít všechno. Pobavil jsem se, zasmál a vo tom to je. 75% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Podľa pôvodného scenára sa malo väzenie nachádzať na izolovanom mieste, napríklad na ostrove, rovnako ako jedno z najslávnejších väzení - Alcatraz v USA. (MikaelSVK)
  • První film z Kambodže, který Netflix po zakoupení mezinárodních práv uvedl v květnu 2018. (Rominator)
  • Ve scéně, kde spolu poprvé mluví inspektor Ly (Jean-Paul Ly) a Dara (Dara Our), lze krátce zahlédnout v právě zavírané tašce masku Hanumana. Je to takové pomrknutí pro pozorné diváky, protože masku nosil Dara Our ve filmu Hanuman (2015). (Rominator)

Reklama

Reklama