Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sen Rubina "Hurikána" Cartera vyhrát šampionát v boxu ve střední váze se hroutí poté, co je zatčen společně s dalším mužem za vraždu tří lidí v baru v New Jersey. Nespravedlivě obvinění Carter a John Artis byli usvědčeni a odsouzeni na doživotí ve věznici, kde se Carter rozhodl dát průchod své frustraci a svému zoufalství tím, že sepsal svůj příběh. O několik let později mladý Američan žijící v Kanadě poprvé v životě pochopil směr, kterým se má ubírat, když si přečetl Carterovu knihu. Začal si s ním psát. Ani ne dvacetiletý mladík byl natolik přesvědčený o Carterově nevině, že přesvědčil sociální kurátory, aby rozjeli kampaň za jeho propuštění. Ačkoli byl Carter nejprve vůči těmto aktivitám opatrný, brzy si ho získali svým výjimečným nadšením a nesobeckým nasazením v jeho případu, což okomentoval slovy: "Nenávist mě přivedla do vězení, láska mě dostane ven." Carter v sobě našel víru a rozhodnost pustit se znovu do boje za spravedlnost, nakonec opustil stěny věznice jako svobodný člověk. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Český titul sugeruje boxerský film, ale box má ve filmu místo jenom na chvíli. Tohle je daleko víc něco mezi soudním dramatem, detektivkou, melodramatem a hrou na pravdu. Norman Jewison nám tak předkládá Hurikánovu verzi pravdy a není při tom moc přesvědčivý. To naštěstí není případ Denzela Washingtona, který zachraňuje, co může (70%). ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Strhující příběh černošského boxera, který strávil většinu svého života ve vězení, kvuli rasistickým předsudkům.. Časy rasismu byly v USA hodně krušné. Vynikající životopisný drama o boxerovi, který neprávem dostal doživotní trest. Já se bavil od začátku až do konce, film mne nenudil, ani přes jeho dlouhou stopáž. Výborný herecký výkon Denzela Washingtona a stejně tak i výborná Jewisonova režie. Fakt nechápu, že jsem se k tomuhle filmu nedostal dřív. Rubin Carter (Hurikán v ringu) je bojovník. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Denzel ako herec je jeden z mojich naj a tu sa mi to len potvrdilo. Podáva obdivuhodný výkon, podložený skvelým scenárom a réžiou. Výborný emotívny príbeh, ktorý vás či chcete, či nie, chytí za srdce a na konci vtlačí slzy do očí. Takmer dve a pol hodiny tejto skvelej živitopisnej drámy ubehne ako voda a je len ťažko uveriteľné, že takéto niečo sa naozaj stalo. 80%. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Toto je moje srdeční záležitost. Skutečný příběh Rubina " Hurikána " Cartera ( boxera střední váhy ), který je neprávem odsouzen k trojnásobnému doživotnímu trestu a i přes protesty mnoha slavných lidí, se spravedlnosti dočkává po dlouhých 20. letech, díky mladému černošskému chlapci a jeho kanadských chráněnců, kteří po přečtení jeho autobiografické knihy a následné návštěvě ve vězení, začínají bojovat za jeho očištění a propuštění. Nesmírně silný příběh, zpracovaný opravdu pozoruhodným způsobem a opírající se o FANTASTICKÉHO Denzela Washingtona coby Rubina " Hurikána " Cartera. Brilantní Deakinsova kamera, vše za citlivé režie Normana Jewisona, umocněno nádhernou hudbou Christophera Younga. Tento snímek rozhodně není bez chybiček, ale za to , jakým způsobem na mě zapůsobyl a jaké emoce ve mně vyvolal, si zaslouží mé plné hodnocení. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý odvar legendárního Zuřícího býka, který byl autobiografií boxera Jakea LaMotty. Tento film se snaží vypadat zajímavě, ale nemá na to páru ani gule. Není zde Scorsese, není De Niro či Pesci a všechno působí už od prvního záběru strašně účelně a plagiatorsky. Rozhodně snímek na tři hvězdy, ale za tu neoriginálnost a pokus o kopii, jednu ubírám. A ty ufňukaný černý huby už si taky strčte někam... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Obraz Malcolma X v Hurikánovej cele je obraz Denzela Washingtona ako Malcolma X z filmu Malcolm X (1992). (Smok)
  • Natáčalo sa od novembra 1998 v štáte New Jersey na miestach ako štátna väznica East Jersey v Rahway a v mestách Avenel a Paterson, neskôr sa štáb presunul do kanadského Toronta. (Arsenal83)
  • Denzel Washington byl do role vybrán samotným Carterem, který absolvoval sezení také s Wesley Snipesem, Samuelem L. Jacksonem či Isaacem Hayesem. Washington jej zaujal při obědě v restauraci svým slovníkem, smíchem, pohyby těla a tím, když ho Carter při návratu z toalety zastihl, jak si před zrcadlem nacvičuje gesta. „Tehdy jsem se zamiloval,“ vzpomínal. City byly opětovány. Carter je zosobněním lásky, prohlásil při přebírání Zlatého glóbu za roli boxera Washington. (MardukuS)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama