Reklama

Reklama

Hroch

  • Velká Británie The Hippopotamus (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zneuznaný básník Ted Wallace, který přijde o práci divadelního kritika, využije příležitosti trochu se zašít na venkovském sídle svých přátel. Tam se však záhy začnou dít léčitelské zázraky, které, jak Ted zjistí, má na svědomí nadržený mladík David Logan. Jeho rodiče věří, že dokáže uzdravovat dotykem, a rozhodnou se o synův "dar" podělit s celým světem. Netuší však, že k tomu David používá dosti nekonvenční metody. Uprostřed pestré směsice pozvaných hostí se Ted rozhodne dokázat, že jde o podvod, a zachránit mladíka před doživotní ostudou. Snímek Hroch je první filmovou adaptací mezinárodního bestselleru Stephena Frye. (Cinemax)

(více)

Recenze (18)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně příjemná a ulítlá komedie, kde si hlavní postava perfektně pomáhá sarkasmem a do toho kleje jak to prase vožralý před výčepem v té nejumolousanější putice na Braníku a hostinskej má co dělat, aby ho vykopnul ven na dlažbu. Myslím si, že když se na film podívám ještě jednou, vzroste na oblíbenosti. Chvílemi jsem se totiž přes ty sarkastický kecy musel prokousat, po druhé už by to bylo jednodušší. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Příjemný nenápadný film. Nic víc a nic míň než chytrá zábava, kde nikdo není hodný a všechny to hrozně mrzí. Místy je to trochu mechanické a čitelné, aloe nakonec hlavně příjemně nihilisticky moralistické. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Možno spoiler: Lidská mysl je schopna uvěřit čemukoli, když se to patřičně podá.. aneb, jak jeden zkrachovalý básník vyléčil celé panství z bludů mladíka a ukázal jim, že je to jen a pouze chtěný přelud... Všichni přeci toužíme být zdraví a krásní! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Příjemná inteligentní komedie, která však vyžaduje aby se divák nad průpovídkami hlavního hrdiny zamýšlel. Jen tak mu neuteče řada vtipných postřehů a dialogů. Je to zkrátka takové mile britské jak to mám rád. Divák má také možnost podívat se pořádněji do jednoho z těch panských sídel, které často k rodovému nebo místnímu jménu mají připojeno Hall a které se hojně budovaly pro šlechtu a boháče v osmnáctém století na anglickém zeleném venkově, daleko od kouře a špíny velkých měst. Film má takové vlažné tempo, které ovšem v závěru z komedie vygraduje do drama a k zajímavému vysvětlení oné záhady na Swafford Hall. Dávám za tři lahve dvanáctileté whisky. * * * ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Allamův básník je nádherně cynický glosátor, který s flaškou v ruce pomalu rozlouskne případ zázraků na venkovském sídle. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Britská satirická komedie občas působí zmatečně. ale způsob vyprávění je osvěžující. Ústřední postavou je jasně Wallace. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Stephen Fry je vtipný herec i glosátor, komentátor současné situace, ale jeho knihu jsem nečetl. Pokud je ale podána v podobném stylu, nedovedu si představit, že by byla nějak extra vtipná. Film vtipný není, humor zde není ani moc suchý, mnohdy není nijaký. Místy dobré náznaky skončí jen v tom průměru. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vznešeně nudné. 1) Nechybí typicky britský sarkastický humor. 2) 64letý charismatický Roger Allam (básník Ted), Dean Ridge (Simon) a pěkný 24letý Tommy Knight (léčitel David) dodávají filmu šmrnc. 3) Vlastně se divím, proč snímek s atraktivním námětem, humorem i zajímavými herci nemá lepší hodnocení. Asi proto, že je všechno spíš jen v náznaku. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ako nvm no. Tak anglicky podané, s nadsázkou, umrtveným tempom a pritom celkom fajn zápletka a aj samotné rozuzlenie. Ale druhý krát by som to už asi nedal. 2 z 5 ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

I v dabingu měly ty Fryovy hlášky říz, dějově je tahle "detektivka" taky dost zajímavá, takže nakonec vlastně docela spokojenost. Akorát je to až moc Allamova one man show. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

film který nemá valnou uměleckou hodnotu ale jinou.Pobaví svým nenápadným humorem s akcemi které mají hlavu a patu.Nemoralizuje, jen ukáže že i to by se tak mohlo v životě jedné rodiny stát. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

U některých scén jsem se trochu nudila, u některých jsem se trochu ztrácela, ale u některých jsem se doopravdy zasmála, takže celkově spokojenost. ()

im8 

všechny recenze uživatele

Roger Allam výborný, toho zapšklého básníka resp. nasávajícího kritika dal jako pán. Také mám rád tenhle neokoloniální britský styl. K vyššímu hodnocení mi zde ke slovu suchý chybělo slovo humor. Možná ztraceno v překladu. ()

Gmisiycs 

všechny recenze uživatele

Snímek mírně vyšší kvality. Chápu momentální hodnocení 55%. Ve filmu se říká, že ti, kdo věří v nadpřirozeno v životě jsou debilní. Nu, pravda bolí. Skousněte to drazí spoluobčané a pro změnu zkuste ohodnotit pravdu. To je to, co bolí. ()

Krastom 

všechny recenze uživatele

Za mě průměrný, lehce přisprostlý anglický film k zahnání nudy, který člověka nenadchne, ale ani neurazí. ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Dobrá skepticko intelektuální komedie, mizerný cynik má pravdu, hájí-li skepticky nepravděpodobnost zázračné dovednosti svého kmotřence. Text předvádí sérii vtipných vybroušených a sečných úvah a šlehů demaskujících bídu falešníků a hloupost pyšných. Příběh venkovského detektivního pobývání (bez vraždy chválabohu) je korunován i nadějí, že i básnická obratnost se může jednoho dne vrátit. ()

Reklama

Reklama