Reklama

Reklama

VOD (1)

Emocionálně vyhaslý vietnamský veterán (Bruce Willis) žije s neteří, jejíž otec ve Vietnamu zemřel. Dívka si skládá otcův příběh pomocí dopisů a jeho deníku, vypořádává se se smutným dědictvím … a pomáhá svému strýci, aby udělal totéž.
Norman Jewison natočil zasmušilou charakterovou studii o důsledcích války ve Vietnamu prostřednictvím příběhu jedné rodiny žijící v malém městečku v Kentucky. Snímek se soustředí na sedmnáctiletou Samanthu (Emily Lloydová), která žije v Hopewellu se svým strýcem Emmettem (Bruce Willis). Emmett je mírný, klidný veterán válkyve Vietnamu postižený posttraumatickým stresem. Samanthin otec byl v téže válce zabit, když mu bylo pouhých devatenáct let a její matka Irene (Joan Allenová) se znovu vdala. Samantha nachází staré fotografie svého otce a rozhodne se, že se o něm musí dozvědět víc. Irene se se svým druhým manželem odstěhovala do Lexingtonu a chce, aby se její dcera nastěhovala k nim a šla na univerzitu. Jenže Samantha chce zůstat se svým strýcem a zjistit co nejvíce informací o svém otci. Její matka jí totiž sdělila pouze to, že si ho vzala čtyři týdny předtím, než odešel do války a už si ho skoro ani nepamatuje. A tak se Samantha s Emmettem a svou babičkou vydává navštívit Památník vietnamských veteránů ve Washingtonu. Když spatří jeho jméno vyryté na památníku, uvolní se v nich očistné emoce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vynikající Bruce Willis (nominovaný za svůj výkon na Zlatý Glóbus pro nejlepší dramatickou roli) a dojemný soundtrack Jamese Hornera jsou největší devizou V nepřátelském poli. Děj je malinko roztahaný a vložené válečné sekvence postrádají potřebnou údernost (a aby nedošklo ke zbytečnému zklamání - Willis v nich nevystupuje). Norman Jewison si vzal náročnou látku (trauma války) ve velmi jednoduchém scénáři, ale i ze slabého námětu dokázal vykřesat několik jisker. Jenom škoda, že nebyly silnější, aby v člověku zahořel plamen, který by posunul V nepřátelském poli ze slušného televizního filmu do kategorie silných filmových zážitků... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Film, který legendární Norman Jewison zvládl se solidní řemeslnou zručností, ale bez většího zaujetí. Místy až pitomoučký příběh vietnamského veterána, jímž se Bruce Willis s nepředvídatelnými náladami chtěl tak trochu vymanit ze škatulky akčního bijce, respektive chtěl, aby jeho kariéra nepostrádala pestrost, a moc dobře to tedy nedopadlo. Režisér, který tvrdí, že ho zajímají zejména jeho postavy a který se snaží být dál od „bezduchých“ trendů, přináší drama z dob trvalých, slunečných brýlí, velkých bílých tenisek a traumatizujících vzpomínek, avšak poměrně náročné téma se utápí v jednoduchém ději. Celovečerně debutující Emily Lloyd, která pomáhá strýci, aby se smířil se zážitky z Vietnamu, neurazí, Willis, který je oním strýcem, docela překvapí. Vydařený soundtrack Jamese Hornera nikoliv, od tohohle chlapíka totiž nic průměrného ani nečekáme. Slabé tři hvězdy!! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto síce ani z ďaleka nieje Born on the Fourth of July (1989), ale i tak sa jedná v podstate o zaujímavú snímku taktiež o depresívnom povojnovom živote vojnového veterána. A dokonca sú oba z roku 1989. V tomto prípade hlavná postava nieje Tom Cruise, ale Bruce Willis. Presne tak. TEN Bruce Willis. A to v takto málo známej snímke, o ktorej som sa v podstate dozvedel len za to, že som vyhľadával všetky filmy z prostredia vojny vo Vietname. Tu sa ale do Vietnamu ani nedostaneme, takže nečakajte ani 1% akcie ale 99,99% drámy. Okrem ako vždy skvelého Brucea Willisa vyzdvihnem herecký výkon krásnej Emily Lloyd, ktorá si už ale veľmi vo svete filmu neškrtla. Problémom tejto snímky je neuveriteľne pomalé tempo a neuveriteľne nudný scenár. Takže ani také herecké eso ako je Bruce to nedokázalo pozdvihnúť. Škoda, lebo pre mňa je táto téma zaujímavá. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pátos v čistej podobe. Už úvod bol veľmi zlý, tie patriotické rečičky, ktorými kŕmili vojakov pri odchode mi vyvolávali stavy podobné kŕčom aké sa dostavia, keď sa zje pokazené mäso. Koniec zase vyplnila tak silná nátlaková sentimentalita, až mi celá tá smutná situácia okolo vzdania úcty padlým vojakom prišla smiešna. Našťastie film disponuje pekným soundtrackom a fúzatým B. Willisom, ktorý sa tu snažil zo všetkých síl zachrániť aspoň podpriemerný celkový dojem. 35/100 Videné v rámci Tour po Amerike. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis a jeho první seriózní role v podobě traumatizovaného válečného veterána. Malé a nevýrazné sociální drama, které se snaží být až moc "velké". Pokud máte chuť na film o traumatech z války, doporučuji cokoliv od Stonea. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. Willis zahrál v pohodě, ale jinak scénář, reži a zbytek ansáblku stojí za starou bačkoru. Film o ničem a to v tom nejryzejším významu. 20% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na prvy pohlad to je jeden z mnozstva filmov, ktore pojednavaju o nasledkoch Vietnamskej vojny, ktory nie je zdaleka tak uchvatny ako ostatne cenene klasiky. Nad priemerom ho drzi predovsetkym skvely vykon Bruca Willisa v serioznej polohe v ktorej dokazuje, ze ma na viac ako predvadza vo svojich akcnych filmoch. Uz len kvôli nemu to stoji za to raz vidiet. 6/10. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Celý film se držel na dvou hvězdách. Hodinu a půl ukrutné nudy, neviditelného Brucíka a ukvičené Emily Lioydové. Jenže přesně v tom čase, který těch 90 minut odbíjel, nám Bruce konečně předvedl to, v čem dominuje dodneška. Jeho univerzálnost! Stačilo pár vět a souvětí s rozechvělým hlasem, ze kterého řvalo zoufalství, slzy v očích a rázem Willis postavil filmek daleko výš nad úroveň dvou hvězd. Konec snímku u stěny válečných hrdinů zabitých ve válce tři hvězdy jenom potvrdil! Bruci, jen mi potvrzuješ, proč tě tak obdivuju! Slušný začátek kariéry... 60% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Jediný,kdo stojí za zmínku je Bruce Willis a to ne jen jeho řidítka.Jeho veterán bojící se bouřek byl fakt zajímavej.Ale jinak nic.Trošku mě to u Jewisona mrzelo, jelikož jeho filmy mám rád.Ale na rovinu,bylo to naprosto o ničem. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, ovšem zpracování fádní a snímek občas nudí. Kdyby tam nehrál Bruce Willis, šel bych s hodnocením ještě níž. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Není to pro každého, už jen proto že chybí scény z Vietnamu a zůstaly představy pozůstalé dcery, která se snaží přiblížit Vietnamu výletem do nedaleké bažiny (nepříliš realisticky) a do ní zasazuje děj z nalezeného otcova deníku. Mně se na tom líbil právě ten jednoduchý děj, běžný život kolem ubíhá, už uplynulo od války 20 let, ale veteráni se nedokáží pohnout z místa a někam směřovat, spíše se snaží užít maličkostí. Myslím, že tohle se vydařilo velmi dobře. Doporučil bych jen pro diváka, který nepotřebuje přehnané dramatické scény k tomu, aby se bavil, a dokáže ocenit střídmější, civilnější přístup. Já dostal přesně to, co jsem očekával. ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Citlivá a intimní sonda do jedné rodiny z malého městečka, která je poznamenána válkou ve Vietnamu. Zvídavá Samantha pátrá po informacích o svém otci, který umřel ve Vietnamu. Čte si dopisy, deník a žádá svého strýčka Emmetta sloužícího také ve Vietnamu, aby ji řekl víc. Ten ale trpí posttraumatickým syndromem a užírá se vzpomínkami na padlé kamarády a hrůzy s tím spojené. Film má určité televizní rozměry z kterých ale místy utíká. Někdy možná zbytečné scény jsou následovány silnými emočními obrazy a snímek plyne celkem v pohodě. Velkým plusem a nebojím se říct, že hlavní devízou je ale Bruce Willis, který je ve své roli výborný. Nabízí charakterní herectví a dává jednoduššímu filmu jiný rozměr. Už kvůli němu je film dobré vidět a také skvělá doprovodná hudba od mistra Hornera. ()

wa_ 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem si film pustil totálně na Blind.Měl jsem pořád strach,že tu rozkošnou běhající holku,co má každej tak rád, někdo na konci zavraždí nebo znásilní.To protože jsem očekával nějaký devadesátkový krimi.Pak mi došlo že to tak naštěstí nebude.A nakonec se z toho vyklubal docela pěknej biják.Ale bohužel moc zdlouhavej.Proto 3 divnědosebezapadajícítrojúhelníky............ ()

Kowl3r 

všechny recenze uživatele

Ja sa pýtam prečo nie? Nemusí byť každá dráma 140 minútový ždímač... Tento film bol decentný, neprehnaný a tak to niekedy stačí... Bruce bol fasa Emily jakbydal... U mňa dobré... ()

Reklama

Reklama