Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 7

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2017, 7 h 10 min (Minutáž: 56–80 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Alfie Allen, Jacob Anderson, Pilou Asbæk, Hafþór Júlíus Björnsson, John Bradley, Jim Broadbent, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Noční král a jeho družina jsou blíže, než kdy dříve. John Sníh se pokouší sjednotit rody, aby mu pomohli v boji proti nim. Ovšem je tu ještě Cersei Lannister a její touha ovládnout všechna království. Daenerys se se svojí družinou vrací domů... (Varan)

Videa (10)

Trailer

Recenze (108)

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6,5/10. - 7 série Hry o trůny je předposlední série seriálu, a je zde již vidět, že nečerpá z předlohy, ale je již sepsána duem tvůrců tohoto seriálu, oproti všem se dost / skoro ve všech ohledech liší, je taky o hodně kratší a má fungovat jako vyvrcholení před 8 sérii. Jako nevím nevím, začíná to tu už smrdět špatně sepsaným koncem o kterým furt slýchám a za mě to už není ono co to bývalo i když seriál pořád má svoje kouzlo plus 7 série mi přišla už dosti víc akčnější oproti předešlím, ale přesto se nazapomíná na dialogy. A taky mohli to pořád vecpat do 10 ep. Poslední epizoda má 1 h 20 m což je dosud největší přepal. Sem zvědav co seriál předvede v poslední sérii. Zatím se to ještě zuby nehty drží, ale není to opravdu nic světoborného jako tomu bývalo, reálně to je už nuda. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hru o trůny jsem měla moc ráda, byla plná událostí, napětí, politických intrik a plná zajímavých životných postav. Do příběhů jsem se snadno vžila a při sledování "historických" epizod jsem kolikrát ani nedýchala. Scénář je s každou sérií slabší, nereálnější, postavy a dříve rozehrané partie jsou nevyužité. Do popředí se dostávají triková kouzla, vizuální kumšt, draci, usekávání končetin nemrtvým a akční vyduchlá složka, která mě osobně moc nebere. Příběhově je už seriál slabý, většina času je pouze věnována bojům a nezáživných příprav na ně. Děj se nikam zásadně neposouvá,stagnuje a je plný logických chyb, nejeden kritik se dokonce vyjádřil "že série zdegenerovala." Samotné vyprávění je zkratkovité,nedotažené, takže se do postav nedokážu tolik emocionálně dostat. Sedmá řada už jako by nebyla z tohoto světa. Je to odfláknutá, prostříhaná, vykuchaná záležitost. Dříve zajímavé, uvěřitelné postavy mají jiný charakter bez předchozího vývoje, přestaly být interesantní, často tam jen zbytečně postávají, řada z nich by tam pro to vůbec nemusela být. Zůstávají naopak od samotného počátku naprosto nudné a zbytečné postavy, kterým je naprosto bezúčelně věnovaný čas (vykleštěný šedý červ a jeho milá, kteří se oddávají nepřesvědčivým sexuálním hrátkám??? a neřekli jedinou zajímavou větu ani neučinili nic poutavého). Některé postavy měly sice naopak zajímavě rozehrané nedořešené vztahy, ale seriál se na jejich potenciál vykašlal a udělal z nich zbytečné figury, prostě je zazdil. (Například nyní takřka neviditelná Brienne.... Nebo už v šesté sérii nedořešený vztah pracně vyškolené a vycvičené Aryi Stark s Jaqenem, který pro ní měl jistou slabost. Nejvíc mě zaráží, že Jagen nechal dívku z uzavřené sekty i se všemi informacemi a znalostmi jen tak odejít, dívka ani nemusí svůj výcvik ničím splácet, nikomu se zodpovídat a může si dělat co chce, (respektive začít vraždit koho chce?), čekala jsem, že se tahle linka ještě dořeší, zkomplikuje a rozkošatí právě v 7.sérii..... Tahle nedotažená linka mi osobně velmi vadí, muž bez tváře byl navíc hodně tajemnou a přitažlivou figurou, s níž šlo ještě pracovat. V sedmém díle se měl znovu objevit, ale nakonec od tohoto záměru tvůrci odstoupili a postavy jsou nyní opravdu ploché, povrchně načrtnuté, naivní a nevěřím jim.I chemie mezi Jonem Sněhem a Daenerys je nulová. - Svět nemá řád, například z Citadely si kdejaký druhořadý zaměstnanec může beztrestně odnést vzácné knihy, protože se osobně domnívá, že u něho budou v lepších rukou a budou více k užitku. To je jen jeden z mnoha příkladů, podobný svět absolutně bez řádu, kde se už dávno neplní skoro žádné sliby, například ty dané Noční hlídce, by se musel dávno zhroutit. Tak chladné, nepromakané, nekvalitní a povrchní zakončování si slavný seriál opravdu nezasloužil. Zatím neodvysílanou osmou řadu dokoukám, v důstojný konec ovšem nedoufám. Přesto mě ještě trochu Hra o trůny baví, to nelze popřít, jen je to oproti prvním sériím mnohem slabší, čemuž odpovídá i můj komentář. ()

Reklama

filmsim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velkolepější, akčnější, výpravnější a krutě nostalgická. Taková je předposlední řada Hry o trůny, která za svými předchůdci zaostává ve vychytralých zvratech, intrikách a kvantitou dialogů. Vše však vynahrazuje ostře nastaveným tempem, které si nebere s nikým a s ničím servítky a ukazuje jeden epický výjev za druhým stylem, že by si je jen blázen nechtěl bez připomínek vychutnat. 8.5/10 Více v mé plnohodnotné spoiler free recenzi na webu Filmový Guru. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Siedma séria má strašne veľa logických chýb a v niektorých miestách až príliš tlačí na pílu. Až na pár naozaj výborných scén, je to ale skôr prológ k veľkému finále. Neviem. V tomto smere so čakal väčšiu prepracovanosť. Neviem či je to menším počtom dielou, alebo faktom, že George R.R. Martin ešte svoje knižky nedopísal. Každopádne finálny diel potešil. 7. séria - 70% ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromné zvýšení vyprávějícího tempa mi rozhodně nevadí. Poslední dvě sezóny byly utrpení a zbytečné natahování. Pokud by se nová sezóna nerozjela přestal bych seriál sledovat úplně. Z GoT se stala ovšem absolutní špička co se týká nejen rozpočtu ale i opravdu propracovaného fantasy. Samozřejmě předposlední sezóna je v první řade fan service jak prase. Potkávají se postavy co se několik sezón neviděli a hláškují jak o život. Dostat se z jedné strany země na druhou najednou zabere pět vteřin a z toho se čtyři diskutuje jestli se nepoletí na dracích.... Moment.... Jo vážně ! Draci jsou tady vlastně pořád a je to to nejlepší. Poslední scéna posledního dílu je úplnej masakr. Nic lepšího v televizi vidět jen tak nejde. Dlouhá politikaření a intriky po šesti sezónách už tolik nemohli bavit a tak tvůrci zvolili dražší ale lepší variantu a vsadili na nekompromisní epičnost. Tato sezóna celkově baví víc jak jakákoliv předtím a pocit, že si opravdu zasloužíme aby se příběh začal uzavírat a děli se všechny ty skvělé věci. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • Slavný zpěvák Ed Sheeran, který měl v této epizodě malou roličku, si dočasně smazal svůj účet na Twitteru poté, co se stal terčem posměchu ze strany fanoušků seriálu. (hypo97)
  • Když se skupinka vedená Jonem Sněhem (Kit Harington) brání před nemrtvými uprostřed zamrzlého jezera, tak v určitý moment je v pozadí vidět jeden z divokých, jak zběsile máchá oštěpem i přes to, že v tu chvíli u něj není žádný nepřítel. (jakub1998)
  • Poprvé se v sérii objevuje Dračí jáma, aréna postavená několik století zpátky s cílem „ustájit“ draky rodu Targaryenů. (mikki089)

Reklama

Reklama