Reklama

Reklama

Noví mutanti

  • USA The New Mutants (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rahne Sinclairová (Maisie Williams), Illyana Rasputinová (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto De Costa (Henry Zaga) jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová (Alice Braga) za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti. Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle "Dani" Moonstarovou (Blu Hunt), začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti - a vzájemné přátelství - podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí. (Falcon)

(více)

Recenze (301)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem loni navštívil KSmeny v nemocnici, kde už jen tupě blábolili v agónii posledního stádia dárkféniksovské příjice, pořád jsem skrytě doufal, že se z toho ještě nějak vylížou. No ani piču. Tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „žel nikoliv“, a právě jsem se vrátil z pohřbu. K malignímu plytkému kokotismu se totiž přidaly závažné komplikace v podobě akutní virové instáčové debility a scénáristického herpesu, přičemž První židovská zdravotní pojišťovna navíc odmítla nadále financovat jakoukoliv nákladnější terapii. A tak v posledním tažení pět svítících, blikajících, doutnajících či mizejících škaredých pubertálních kreténů ve třech místnostech bojovalo s vnitřními dementy a honilo „strašlivého“ animovaného grizzlyho, což ke všemu tomu zmaru ještě prokládali kvintesencí nejdrásavějších mouder vymáčkjebákové filosofie a nejkýčovitějších výtoků povrchních rodinných hovnot. Tudíž nezbývá, než si posmrkat černé fiží, zamáčknout slzu a pietně zavzpomínat na časy, než hystericky korektní hon na homoděje #Blowtoo neoprávněně skrečoval kariéru jednoho z nejlepších současných režiséru – Brájena Zpěváka, a kdy ještě KSmeni bývali plnotuční a jedním z mála, bez masivního odumírání mozkových buněk, sledovatelných homixů. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem nečekal, že to bude až taková rána na solar. V rámci atmosféry hrozně nedotažené, v motivacích postav (respektive v tom, jak mění své chování mezi scénami) okatě odkazující k tomu, že tady se opravdu dramaticky stříhalo. A psychologicky až komicky naivní a neschopné jít za cílem. Zkrátka to vůbec nedrží pohromadě a ani konec to ve své přepálenosti už nezachrání. Jediným dobrým nápadem je plyšový kamarád na ruce. Tohle překvapení mělo jako jediné nějaké emoce. Zbytek těžká bída, která v sobě opravdu klopotně kombinuje Horizont události, Snídaňový klub a X-Meny. Film, který si neumí udržet tak základní věc jako je akcent postav, se zkrátka těžko bere jakkoli na milost. 30% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Há ani X-men sérii neviděl, tohle na mě vyskočilo na HBO GO a byl jsem líný více hledat. Tak jsem to dal a nějak zvlášť jsem se nenudil. Teda že bych se napjetím a nebo wau efektem třásl ještě teď, to opravdu ne, nicméně zajímavý dýchanek. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Uf. Finálna polhodina je aspoň solídna komiksová zábava s mackom, vĺčkom, dráčikom a svetelným mečom (obstojná v zmysle, že keby to bol pilot nejakého TV seriálu, tak by som si možno pozrel ďalšie časti), ale dovtedy môj vnútorný hlas zúfalo zavýjal. Čo sme komu urobili, že filmy z X-Men sveta dospeli až k tomuto lacnému a nefunkčnému polotovaru? ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Ten film si prošel produkčním peklem a překvapivě to na něm nelze znát. A to extrémně cením. Příběh bohužel nepřináší nic objemného či nápaditého, ale jednotlivé scény, vyrovnávání se se strachem či samotné postavy dle mého fungují více než dobře. Je to úkrok pryč od typických superhrdinských témat a to mi vždy bude sympatičtější, než cokoliv jiného. Komornější pojetí prostě kvituji a i když nebyl naplněn potenciál něčeho progresivnějšího... užil jsem si to. Fakt jo. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Z potenciálně zajímavé hororové komiksovky vylezlo takové vykuchané nic. Noví mutanti by se chtěli opřít o postavy, ale tvůrci se jim prakticky nevěnují. Chtěli by se od ostatních x-menovských filmů lišit zasazením do hororového žánru, ale děsivé scény tu jsou víceméně odbyté. A i když to docela hezky vypadá a parta hrdinů je i přes svou povrchnost vcelku sympatická, na dobrý film to nestačí. Po letech čekání dorazil do kin film, který prakticky ničím nezaujme. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $67miliónov║ Tržby USA $23,852,659║ Tržby Celosvetovo $49,169,594▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,633,310║ Tržby za predaj DVD v USA $2,125,361║  /55%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

New Mutants dlouho odkládaná záležitost, která se konečně dostala do kin, ale víc by filmu slušelo místo na platformě Netflixu než v kině. Není to však špatné, trošku mě štvalo, že celý film se odehrává ve tmě a má hodně tmavý vizuál ( v kině to působilo jako 480P kvalita), ale odehrává se naštěstí v dobrém prostředí ústavu a má poměrně sympatické postavy, kde nejvíce září naše Scream Queen Anya- Taylor Joy, která si připisuje už 6. zářez v hororu a objeví se i v očekávaném Northmanovi a Last Night in Soho, ta holka prostě jede, je výborná a fandím ji a zde si zahrála drzou mrchu a je i nejlepší postavou celého filmu. Film je poměrně napínavý i záhadný a nejzajímavější scénou je příchod Smiley Mana, který má skvělou masku a působil nepříjemně, ovšem film sráží dolů hodně digitální finále s obrovským medvědem, což se přehouplo spíš na teen fantasy než- li horor, ale vzhledem k problémům jaké film potkaly to nakonec dopadlo asi lépe než jsme čekali. Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***. 6.5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Aby som pravdu povedal, vlastne ma mrzí, že Noví mutanti boli v kinách taký neúspech (ani nie 50-miliónová tržba pri cca 70-miliónovom rozpočte). Ak by sa v takto nastavenej sérii pokračovalo, vôbec by to nemuselo byť od veci. Film väčšinu času vyzerá ako psychologická dráma s prvkami, ktoré by sme azda, s prižmúrenými očami, vedeli charakterizovať ako mierne hororové a znepokojivé. Proste Nočná mora z Elm Street 3 + X-Meni. Čo je svojím spôsobom skvelý nápad. Ktorému pomáha sympatické herecké obsadenie. Aj keď som vážne nepochopil, prečo ústav (nech už akýkoľvek) disponoval JEDNÝM zamestnancom. Napokon sa mi ale komornosť projektu istým spôsobom páčila. Triky sú fajn, trochu televízne, ale nevadili mi a bolo ich prekvapivo málo. Čo sa mi tiež páčilo. Skrátka, vychádza mi z toho, že veci, ktoré zvyšok sveta bral ako mínusy, som ja bral ako plusy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pokud na to clovek nebude koukat jako na dalsi prispevek do X-Men univerza, tak to koukatelny je, nerikam, ze to je nejakej zazrak, ale proste takovy prumerny becko. Jasne, vypada to jak mix mezi Strazcema vesmiru a Dracim doupetem s par pokusama o hororovou atmosferu a dost tragickejma trikama, navic tu prakticky neni pribeh, herci jsou vesrkze otravny, i kdyz Blu Hunt je aspon sexy, ale neni to moc dlouhy a par scen je docela zabavnejch, takze nejaka velka nuda nehrozi. Znova bych si to uz nepustil, ale i tak to ty slabsi 3* da. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Chápu ten záměr natočit X-Meny maličko jinak. A do jisté míry to tady i funguje. Jenže...jenže polovinu scénáře se prostě neděje nic významného, navíc se nedaří budovat postavy, takže pořádně ani vztahy, chemie mezi děckama moc není a po Dámském gambitu vím, že Anya Taylor-Joy umí podat daleko lepší výkon. Vizuálně je to OK, akce ujde, hororový scény mi přijdou dost potlačený a asi by to sneslo tvrdší rating. Některé motivy jako třeba sexuální zneužívání tam jsou načaté, ale nedotažené. A je to strašná škoda, protože v jádru je prostě vidět snaha pojmout to celé trochu originálně. Žádná pecka to není, ale peklo jako X-Men Origins: Wolverine to taky není. 6/10 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Smer, ktorým sa The New Mutants uberajú, sa mi vlastne pozdáva a okrem neotrelého zasadenia film čiastočne tiahne aj sympatické obsadenie. No psychologická rovina nie je ani zďaleka tak silná, ako by si X-Meni zaslúžili a hororové scény, ktoré boli jedným z najväčších lákadiel v rámci marketingu, poväčšine rovno nefugujú. A hoci výsledok neurazí, banálne rozuzlenie celej zápletky zanecháva skôr pachuť v ústach. Nie je to síce tragédia, ako mnohí tvrdia, ale dobrý film, bohužiaľ, taktiež nie. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Koukatelné, ale závěrečné rozuzlení je tak banální, že tomu ty tři nemůžu dát. A Anna Taylor-Joy je mnohem zábavnější bad-ass v Dámském gambitu. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Jako hommage Breakfast Clubu s držkatými teenagery by to možná i fungovalo (a podle všeho to tak bylo i zamýšleno), nakonec se to ale změní v ještě mnohem vykostěnější duchařinu než byla dvojka To s marným finále. Asi to klidně mohli natočit znovu (jak prý po odevzdání rough cutu chtěli), vypadá to fakt levně. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Poslední smutný pozůstatek liščí X-men éry. I přes podprůměrné recenze a přijetí od fanoušků jsem se filmu snažil jít naproti, ale ve finále jsem musel konstatovat, že tady těch pozitiv prostě moc najít nešlo. S postavami se scénář snažil dělat zřejmě něco vrstevnatějšího než z toho nakonec vylezlo, ale alespoň v případě holčičího osazenstva se podařilo vytvořit relativně příjemné drama. Sympatický mi přišel i pokus o načrtnutí romance, chemie mezi postavami docela fungovala (když nepočítám úvod filmu). Jinak ale po příběhové stránce strašně mdlé a bez jediného překvapení, znatelně nedomyšlené, hororově naprosto neuspokojivé a akce v závěru pak byla naprosto příšerná, necítil jsem ani trochu katarze či nadšení. A tvůrci nedokázali vytvořit ani jeden opravdu cool moment (no možná až na těch pár úvodních vteřin s Magik). Nejlepší byl podle mě tento film někde ve své druhé třetině, kdy se právě scénář zaměřil více na postavy a snažil se je, ačkoliv spíše neúspěšně, někam posunout v rámci nastíněné premisy. Ale i tam posloupnost scén a dialogy skřípaly, při několika momentech jsem měl pocit, že herci jen recitují bez dohledu dramaturga. Jinak ten levný vizuál byl kvůli tomu, že nebyly peníze nebo to mělo navodit pocit, že se díváme na komorní horor? Tak či onak, místy to fungovalo lépe (mimo ten závěrečný komiksový nástup Anye byla nejlepší akční scéna celého filmu byl moment s Rahne a doktorkou Reyes, huh :-)) a místy mnohem hůře. Ale jak jsem již psal, stejně to jako horor nefungovalo téměř vůbec. 4/10 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Americká produkce je z tohohle filmu cítit na míle daleko a také proto jsem nebyl vůbec překvapen, když se ve filmu objevila další klasická lesbická scéna. Nicméně jsem byl s dílem spíše potěšen. Zvolená partička mutantů byla perfektní a k tomu celkový nápad zasadit je do horového prostředí onoho léčebného ústavu se mi také moc líbil. Především bych zde vypíchnul blondýnu (Anya Taylor-Joy), která zcela určitě vydřela celou jednu hvězdičku navrch. Její postava byla sympaticky narušená (podobně jako Harley Quin) a její schopnosti byly pro diváka skvělé na pozorování. A u finální bojové scény jsem také kulil bulvy a i když je to vlastně jen další nenáročná Netflixárna já si to byl schopen velice užít. 75% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Cením snahu o komorní psychologické drama, ale tady jsou ty šachy rozehrané poměrně dost slabě. Herecká sestava funguje z 50%. Místy to připomíná Netflix pokus o spin off Riverdale a končí to v digitálním pekle, protože si někdo zřejmě uvědomil, že se v Nových mutantech nic neděje a je třeba z toho nechat vypukat popcorn za každou cenu. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Neurážející mutantský spin off, který svým odkládáním nic jiného než průměr nesliboval. Sice to chvíli chce být spíše psychologickým hororem, ale Booneovi to buď rozkecalo studio nebo jsem už moc otrlý. Finále už je trikový masakr připomínající fantasy rubačku na tripu. Celou dobu mi navíc odváděly pozornost úvahy o tom jestli je lesbická vztahová linka stále v ranku LGBT nebo už hraničí se zoofilií. Zhruba stejný odvaz jako minulá X-Menovská rozlučka Dark Fénix. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mnozí nevěřili, že tenhle film vůbec existuje, další po zhlédnutí doufají, že skutečně neexistuje. Proklínaný projekt jednou pro vždy neslavně ukončuje dlouhou éru X-men Universe a na rozdíl od Dark Phoenix (který stále považuji za fajn film) skutečně nestojí za moc. V blízké době se pravděpodobně nedozvíme, jak by film vypadal za dokonalé konstelace hvězd, co by obsahovaly přetáčky a co Josh Boone musel nakonec z filmu odstranit, jelikož si Disney nepřeje žádné narážky na uzavřenou kapitolu X-menů. Zmíňka o nich sice ve filmu je, chybí však potitulková scéna. Otázka je, jaké byly v prvopočátku ambice, ale už casting vycházejících hvězd (často ze seriálů) dává tušit, že trilogie byla v plánu a měla hlavně vydělávat. Bohužel hororové prvky fungují jen v okrajové míře a film hodinu opatrně studuje postavy, nic se moc nestane, pak se to zvrhne a rozkopávají se dveře (doslova) na další příběhy postav mých oblíbených Maisie Williams nebo Anyy Taylor-Joy. Ale poslední rok film nikoho z managmentu nezajímal, zúčastnění tvůrci zaplakali nad tímhle postojem a těch pár diváků, co na to zavítají do kina, to odzívá. Neskutečně promarněný potenciál, všichni věděli, že je to průser, dlouho to řešilo, ale už je to konečně za námi...5/10 ()

Související novinky

Tenet v kinech uspěl

Tenet v kinech uspěl

31.08.2020

Tenet se stal prvním velkým filmem od počátku pandemie, který si studio trouflo nasadit do kin. Mnozí tak logicky netrpělivě čekali, jak si snímek v omezeném počtu sálů – a ještě navíc doprovázený… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama