Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminálník, žijící na předměstí Stockholmu, si přeje být hercem. Náhodou ztratí svůj deník a najde jej Lena Endreová. Ta se rozhodne vystoupit s ním na veřejnost. (Severský filmový podzim)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

ibeh 

všechny recenze uživatele

Typicky festivalový menšinový film. Černohumorné vtípky ze specifického podsvětí současného Švédska ve spojení s vtipnou zápletkou s deníkem darebáka na rozcestí, mě bavily. Ovšem konec filmu mně nesedl a zkazil mi celkový dojem. Najednou hrozná dětinskost a nelogičnost neodpovídající předchozímu ději. No, nevím. ()

chamonix 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už hodně filmů natočených evropskými Turky, nebo o Turcích v Evropě. A všechny nás zatím přesvědčovaly o tom, jak tahle menšina Evropu obohatila, nebo naopak jak jsou pronásledovaní. Takže tohle je první film, který zobrazuje fakt, že zločinnost mezi imigranty vysoce převyšuje průměr. Naštěstí jej natočil jeden z nic, takže neskončí na indexu. Což je dobře, protože s tímhle hajzlíkem (který mi teda byl bližší, než třeba ubrečená feťačka Diana Kruger z Aus dem Nichts) nahlédneme pod pokličku jak turecké mafie (turecké průsery hodíme na Albánce), tak švédských elit, které kvůli zisku převálcují i největšího chudáka. ()

Reklama

deizolator 

všechny recenze uživatele

Trochu zvláštní je obal Metinovy knihy s jeho obličejem v závěru, když celou dobu měnil jména reálných postav a bál se pomsty. Jinak super komedie ze světa imigrantů ve Švédsku:) ()

Galerie (7)

Související novinky

Začíná Severský filmový podzim

Začíná Severský filmový podzim

07.11.2017

Severský filmový klub již poosmé pořádá tradiční přehlídku kinematografie severských a pobaltských států. Festival divákům nabídne 24 snímků ze 7 severských zemí. Přehlídka začíná 9. 11. v Praze a… (více)

Reklama

Reklama