Reklama

Reklama

Špion, který se vydal na sever

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gongjak (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jihokorejský tajný agent je vyslán do Severní Koreje, aby se infiltroval do nejvyšších politických a vojenských kruhů a získal tak informace o severokorejském jaderném programu. Klasický dobový špionážní thriller vychází ze skutečných událostí a na pozadí dramatického příběhu se postupně začíná rýsovat obraz reálné politické situace v obou zemích v polovině devadesátých let. (Febiofest)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (20)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Korejská jakože lecarréovina. Tedy špionážní thriller o dohodách za zavřenými dveřmi, "vrtětím psem" a infiltraci protistrany skrze papíry a obchodní dohody. Slušela by tomu větší distingovanost, méně odlehčujících štěků (jsou sice vtipné, ale nesednou do toho ani za mák), více pracovat s tichem, tenzí vzešlou ze situace a nevyřčeným. Chtělo by to místy zvolnit a nehnat to pořád kupředu jak v nějakém akčňáku. Každopádně i tak vynikající, gradující a s typicky jihokorejskou emocionální angažovaností, která se ve finále vyplácí skrze nežánrovou nečekaně silnou bromanci "jihu a severu". ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se velice povedlo! Z ohlasů jsem očekával kvalitní minimalistickou podívanou  z prostředí Severní a Jižní Korey, a musím tedy říct, že přesně toto jsem jako divák dostal. Po stránce vizuálu neskutečně vypiplaná věc, excelentní kamera společně s brilantním střihem film vynesly na úplně jinou úroveň. Po stránce herecké nemám sebemenší výtku, všichni zúčastnění zde podali naprosto přesvědčivý výkon. Film pracuje perfektně s napětím, a to zejména v neakčních sekvencích (na druhou stranu, být špionem je samo o sobě taková adrenalinová situace, že si to neumím představit). Ono když si člověk uvědomí, že vše se točí okolo pravdivého příběhu špiona s krycím označením "Black Venus", tak mě z toho mrazilo ještě dlouho po zhlédnutí. Konec aspoň trochu zahřál u srdíčka, to se musí nechat. Suma sumárum, excelentní dialogové drama zabývající se tématikou, která je nám Středoevropanům docela vzdálená. I za zajímavý náhled pod pokličku, díky kterému jsem zjistil tunu nových informací, musím tomuto vydařenému snímku udělit 8/10 Paráda :) ()

Reklama

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Parádní špionážní film o vztazích severní a jižní Koree. Hlavní špion téměř nadčlověk, který dokázal roky uhrát naprosto jinou a fiktivní osobnost. Vztahy mezi zeměmi kapitola sama pro sebe, vyobrazení Severní Koree parádní (chlad a krutost k vlastnímu obyvatelstvu...), návštěvy velkého vůdce až groteskní... Občas jsem tomu plně nerozuměl, ale v jádru jsem to pobral a bylo to fakt parádně zahraný a natočený. A hodně zajímavý. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Yoon Jong-bin po Historickém Kundo servíruje další historický se špionážní tématikou s perfektně zahraným Hwang Jong-minem, ale na můj vkus byl film poměrně zdlouhavý a zajímavých sekvencí k dané stopáži nenabídl dostatek. Napínavé a zajímavé sekvence byly při setkání s vůdcem, ale těch nebylo tolik. Hezky natočený, dobře zahraný a rozhodně zajímavý náhled do politické situace v JK a SK. Nejsem cílovka, takže neutrální tři. 60% ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Chtělo to větší koule a méně sladkobolný a realističtější závěr (dvě Korejky vedle mě brečely, takže asi OK). Špion téměř bezchybný, takže se o něj člověk moc nebojí, ale na chladné korejské thrillery už jsem si tak nějak zvykl. I tak vynikajicí a dlouho očekávané pasáže v KLDR doprovázené hrozivou hudbou fantastické. 8/10 ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama