Reklama

Reklama

Santa Clarita Diet

(seriál)
  • USA Santa Clarita Diet
Trailer
USA, (2017–2019), 14 h 37 min (Minutáž: 26–36 min)

Tvůrci:

Victor Fresco

Hrají:

Drew Barrymore, Timothy Olyphant, Liv Hewson, Skyler Gisondo, Natalie Morales, Kaylee Bryant, Ricardo Chavira, Mary Elizabeth Ellis, Richard T. Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Bývali to obyčejní manželé, realiťáci, dokud se ona nezměnila a nezavedla je na cestu zkázy a smrti. V dobrém slova smyslu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (93)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl někomu SCD krátce připodobnit a popsat, asi bych mu řekl, ať si představí Zoufalé manželky ale s tím, že jedna z těch manželek je zombie a žere lidi. A teda mnohem třeskutěji zábavnější a humornější Zoufalé manželky. Technicky vzato ten seriál poměrně rychle na první pohled od horroru uteče k čisté situační komedii, ale pocitově se k němu nakonec vrátí. Protože tísnivé a mrazivé stavy ze nevyvolávají nemrtví sem tam někoho žeroucí a tu a tam stříkanec krve, ale lidi samotní, jejich povahy, pohledy a postoje. SCD vlastně staví a definuje tzv. "předměstský horror". Jednotlivé charaktery jsou sice hnány ad absurdum (jak to v podobných příbězích bývá) a tomu odpovídají i situace ale tématické bloky, zpracovávající lidské odhodlání potlačující jakousi obecnou morálku (můžeš mít jakékoliv hodnoty, ale když jde o osobu blízkou, jdou stranou), tzv. "přípustné zabití" (stačí, aby oběť měla jakékoliv mnou definované stigma - třeba dělat jen něco, s čím já nesouhlasím - a je přípustné ji zabít) a v neposlední řadě, jakmile něčemu věřím, byť je to jakkoliv imaginární, jsem pro to schopen udělat cokoliv, dokonce nevidět realitu (asi nejděsivější pasáž seriálu v křesťansky založenou policistkou). V tomhle je to horrorové až dost. Ústřední čtveřice je hodně dobře obsazená. Barrmore jsem zase rád viděl v trhlé a horrorové roli, Olyphant předvádí něco, co bych od něj nikdy neočekával, Hewson & Gisondo jsou sympatická a navzájem si sednoucí dvojka. No a Ellis už je jen příjemná třešnička na dortu. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Zkusil jsem 1, 2., 3. a poslední díl 1. série. Hrají tam hlavně 2 lidi a ti neustále mluví. A když je tam někdo jiný, tak taky furt mluví. Mluví samé zbytečné a nezábavné hovadiny, pořád, pořád, pořád. Hrozně protivný seriál, při kterém jsem se ani 1x nezasmál a ani 1x neusmál. Za mě nedívatelné, blbé, trapné a zejména otravné. (7%) ()

Reklama

uodevr 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější zombie flákota od Shaun of the Dead, nejvíc šokující od Walking Dead. Amíci se fakt pochlapili, natolik odvážné gore, decentní míru bizára a neskutečně návykový nadhled jsem si opravdu ani netroufal slibovat, and yet! Suspension of desbelief dostává pekelně do těla, ale při nepřerušovaném bingu si člověk fakt ani nevšimne. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Ne, není to seriál pro každého - není to pro útlocitné povahy a diváky, kteří nemají rádi sarkastický černý humor plný absurdit. A už vůbec to není pro diváky, kteří nemají rádi nadsázku, nebo humor za hranou konvencí. Ale pokud s výše napsaným nemáte problém, pak je možná Santa Clarita Diet seriál pro vás. Skvělé dialogy (druhá série naprosto převálcovala tu první). Timothy Olyphant s Drew Barrymore si role neskutečně užívají a jejich verze klasických předměstských manželů ve středních letech je v každém dalším díle lepší a lepší. Zápletka se velmi šikovně rozšiřuje o absurdnost i uvěřitelné důvody, což je velké plus. Svět je postupně rozšiřován a další a další běžné životní prvky skvěle začleňovány. Vedlejší role Nathana Filliona nemá chybu. Jsem velmi zvědavá na třetí sérii. Snad si udrží tempo a vtip série druhé. 80% PS: Pokud se vám první tři díly zdají pomalejší, dejte tomu ještě šanci, pak se to rozjede. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Nekorektní sitcom, který stojí především na chemii Timothyho Olyphanta a Drew Barrymore. A vychází mu to. Především ten Olyphant hraje pro něj dost netypickou roli vystresovaného chlapíka, kterému se sesype svět a nemá moc daleko do blázince, a je v ní ohromně zábavný. Je to absurdní a občas krvavé a má to skvělé tempo a gagy. Jenom ten závěrečný cliffhanger mě dost nasral. Ale zase dobře připravená půda pro druhou sérii. ()

Galerie (337)

Zajímavosti (5)

  • Prvá dve časti natočil režisér Ruben Fleischer. Jeho priezvisko v nemčine znamená "mäsiar". (Astonko)
  • V epizodě Sheila (Drew Barrymore) rozbije talíř, na kterém je vidět nápis „Prague Cas...“, tedy Pražský hrad. Všimne si toho i Sheila a zareaguje na to. (Wade)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama