Reklama

Reklama

Rocco Schiavone

(seriál)
  • Itálie Rocco Schiavone
Itálie, (2016–2023), 33 h 15 min (Minutáž: 96–102 min)

Tvůrci:

Antonio Manzini

Hrají:

Marco Giallini, Claudia Vismara, Ernesto D’Argenio, Francesco Acquaroli, Isabella Ragonese, Christian Ginepro, Massimiliano Caprara, Filippo Dini (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Kriminalista Rocco Schiavone je z Říma převelen do odlehlé alpské oblasti u hranic s Francií, protože se při dopadení brutálního násilníka neřídil běžnými vyšetřovacími metodami. Svérázný detektiv se totiž mimo svou intuici často spoléhá i na kontakty s podsvětím, sadu paklíčů a jiné kličky na hraně zákona. Ani na nově přiděleném policejním ředitelství v Aostě svou rutinu nemění, jen teď o něco víc nenávidí zimu, sníh a vraždy v horách. (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

Phex 

všechny recenze uživatele

Roccovi to snad nemůže nikdo věřit. Tolik klišé je tam narváno až je to trapný. Drsňák co zatočí s každým zločincem metodami stojícími nad zákonem. S dobrým srdcem (má pejska) přitom rošťák (kouří, pije, má spousty milenek) ale s velkým bebí na duši (halušky jeho zesnulé zenušky). Kolegové ve sboru jsou vedle něj totální blbci (ti statří, oškliví a malí) a nebo ho nekriticky žerou (ti mladí, krásní, vysocí). Nevím no... ty díly, které byly uzavřené (díl=jeden případ) ještě šly, nyní je tam nějaká linka pomsty z minulosti a to je opravdu slabounké. ()

caniferus 

všechny recenze uživatele

Aj keď som ešte nevidel 2 sériu, pre mńa TOP príbeh, atmosféra a skvelo spísaný a natočený príbeh, postavy a atmosféra detektívinych seriálov za posledných 19 rokov bez konkurencie. Hollywood sa so svojou umelosťou nechytá. Nech si hovorí, kto chce, čo chce, ale hlavne, nech si pozrie celú prvú sériu a potom tu hodnotí. Idem na dvojku, je to prda! Kto by si nezamiloval Rocca a Lupu. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Rocco Schiavone mi konečně kápnul do noty, obratně napsaná chlapská postava. Tady se sice široko daleko nikomu nelíbí - což vážně nechápu - například jeho konverzační přestřelky s patologem jsou úžasně ftipné lahůdky, ale řekla jsem si, že si to nebudu brát osobně. Edit: vše platí jen pro první sérii. Druhá série už byla úplně zbytečná a scénář šel s kvalitou i vtipem o 50% dolů. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Opravdu spíš vtip než kriminálka. Zápletka hloupá, postavy z většiny absolutně příšerné (policejní sbor je jeden velký vtip), na úrovní těch nejlacinějších TV kriminálek a hlavní detektiv, který ne že balancuje na hraně zákona, aby vyřešil případy, ale bezostyšně páchá zločiny pro vlastní obohacení a spolčuje se ještě s většími kriminálníky. Podobné kvalitním severským detektivkám je to asi tak, jako já jsem podobný Arnoldu Schwarzeneggerovi. Druhý díl už ode mě šanci nedostane. ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama