Reklama

Reklama

Láska kvete v každém věku a umí pěkně zatočit s našimi plány a životy. Americká romantická komedie oceněná třemi Oscary. Obchodník v nejlepších letech, Johnny Cammareri zcela nečekaně nabídne v restauraci sňatek ovdovělé účetní Loretě Castoriniové. Ta zcela zaskočena jeho nabídku přijímá. Tato výchozí situace rozehrává příběh, v němž se vše točí kolem lásky, milostných tužeb, záletů a partnerské věrnosti v jedné italskoamerické rodině. Vše jakoby ovlivňoval všemocný měsíc blížící se k svému úplňku, nečekanou důležitost v životě Lorety přitom pozvolna získává mladší bratr Johnnyho, pekař Ronny Cammareri... Půvabná romantická komedie, kterou natočil významný hollywoodský režisér Norman Jewison (Šumař na střeše, Jesus Christ Superstar, ...A spravedlnost pro všechny), je vystavěna na dokonalém scénáři a výborných hereckých výkonech Olympie Dukakisové, Nicolase Cage a půvabné Cher. Film byl nominován v šesti kategoriích na Oscara a tři ceny získal (Cher za nejlepší hlavní ženskou roli, Olympie Dukakisová za nejlepší vedlejší ženskou roli a John Patrick Shanley za původní scénář). (Česká televize)

(více)

Recenze (146)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Nejsme dokonalí, sněhová vločka je dokonalá, hvězdy jsou dokonalé, my ne, my děláme chyby, vybíráme si ty nepravé, máme zlomená srdce......". Hlavní roli tu nehraje ani tak okouzlující Cher a Nicolas Cage jako úplněk, pod jehož magickým vlivem lidi alespoň na chvíli ztratí kontrolu nad svým rozumem a nechají se vést srdcem. Je tu láska, vášeň, rodinné tradice a hodnoty, je tu krásná hudba, je tu kouzlo, je tu vtip. A především jsou tu jedineční herci, za všechny chválím Nikáčka, který sice žádnou cenu nedostal, ale vášnivý pekař patří mezi jeho nejopravdovější chlapy. ()

Houdini 

všechny recenze uživatele

Oscar 3 : Herečka HR - Cher, Herečka VR - Olympia Dukakis, Scénář + 3 nominace: Nejlepší film, Režie, Herec VR - Vincent Gardenia . . . . . . . . Zlatý Medvěd - výběr ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Zpočátku trochu nudná romantická komedie o italoamerické rodině ve finále pěkně vygradovala vyřešením nevěr protagonistů příběhu. Jistě, Cher to slušelo a hrála dobře, ale pro mne to byl především Nicolas Cage, který vložil do své postavy plno emocí v jedné z jeho životních rolí cholerického zamilovaného bezprstého pekaře. O žádný legrační příběh však nejde, spíše o zamyšlení ze života na téma láska a manželství. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=zIcIyLr92YM ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Budu se vdávat. - Miluješ ho? - Ne. - Dobře!" Italové to v New Yorku výtečně rozjeli. Skvěle mne pobavili pestrou škálou teatrálních gest, plnou pusou rodinných hodnot a pohlavními orgány kdykoli připravenými k nevěře. Nejsem ochoten aktivně se účastnit podobně třaskavých vztahů, ale z bezpečí krytu nezúčastněného pozorovatele se mi šmírovalo velmi příjemně. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No nevim, je to milá a pohodová romantika s příměsí trochy komedie a konec je naprosto kouzelně pojatej, ale že by si to zasloužilo 3 Oscary? Myslim, že je to trošku přehnaný, ale to nic nemění na tom, že Cher a Nicolas Cage jsou perfektní a ta atmosféra italský rodiny nemá sebemenší chybu ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Prosím tě, ať určitě přijde. Pět let je dlouhá doba na hádku bratrů. Nic nemůže nahradit rodinu, Loretto!“ A tak hlavně, že to zůstane v rodině, že…Už od „profesionální“ žádosti o ruku to byla celkem pohodová záležitost, ačkoliv nijak extra vtipná, spíš úsměvná (někdy i nechtěně). Hlavní pár byl velmi nesourodý (spojení Cher a Nicolase jsem si neuměl úplně představit). Jejich romantika (už od podivného zamilování) byla hodně temperamentní (ostatně, říct ženě, se kterou jsem se vyspal, že ji miluju, a hned na to od ní dostat 2 facky, to o lecčem vypovídá). Ale na rovinu, mnohem víc mě bavila vedlejší dějová linka matky a profesora (jeho upřímné a přirozené přiznání při večeři bylo to nejlepší na celém filmu). Asi i proto, že mi byla Loretta spíš nesympatická (Oscar? A za co?!) a její amant nebyl o moc snesitelnější, dám „jen“ lepší 3*. „Co tady děláš?!“ - „A co tu děláš ty?!“ - „Seš zasnoubená!“ - „A ty ženatej!“ - „Seš má dcera. Nebudeš se chovat jako děvka!“ - „A ty seš můj táta, takže...?“ - „Dobře. Já tě teda neviděl.“ - „Já tě taky neviděla.“ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Když je miluješ, jsou ti nevěrní, protože vědí, že můžou.“ Jewisonův lunapark z americko-italské komunity plný opery, teatrálních gest, impulzivního jednání, rodinné pospolitosti, ležení ve smrtelných postelích a samozřejmě bláznivé lásky. Prostřednictvím chytrého a vtipnými dialogy prošpikovaného scénáře J.P.Shanleyho ukazuje Moonstruck dlouhý nos na drtivou většinu současných romantických komedií, jenž zarputile odmítají opustit zavedené šablony či sklouzávají k lacinosti. Cher okouzlující, po návštěvě beauty salónu bych řekl přímo neodolatelná. Handicapovaný pekař Cage je podobně jako ve Wild at Heart nečekaně snesitelný. A komu se vášnivý příběh nevěsty a vlka nezamlouvá, toho klepne pepka a já mu přijdu na pohřeb v červených hadrech.. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tak na tento film jsem se vůbec netěšil, ale dostal jsem velkou porci zábavné podívané s roztomilými dialogy a s výborným obsazením. Film má spád, ničím se nebrzdí a byl jsem velice překvapen, jak rychle uběhl. Já hodnotím silnými 4 hvězdičky… ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Jedna z oněch klasických romantických komedií 80-ých let, která vydláždila cestu záplavě zaláskovaných taškařic let 90-ých. Cher ukazuje, že je (byla) dobrou herečkou, film má pěknou atmosféru - odehrává se v newyorské italoamerické komunitě - pravdou ale je, že bez Nica Cage v roli zhnuseného pekaře s kovovou protézou by byl poloviční. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Moonstruck je v podstatě dokonalá romantická komedie i se všemi těmi stereotypy 80. let. Neskutečné dialogy, skvělé herecké výkony, nádherná atmosféra. Vše je propojené Pucciniho Bohémou a je úplně jedno, že matku rodiny italských emigrantů hraje Řekyně Olympia Dukakis a že se Nicolas Cage zrovna nacházel v éře obdivu k herectví podle Actors Studia. Dohromady to vytváří natolik skvělý a kompaktní celek, kterému se lze jen obdivovat. A v případě Cher se hlavně kochat. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Prijemna romanticka komedia a to som od nej necakal az tak vela, takze som nadmieru spokojny. Dialogy nemali chybu, podvadzanie skoro kazdeho z kazdym naskytovali rozne humorne situacie a zaver celej rodiny s bratmi pri jednom stole bol ako ceresnicka na tortu, takze len malicko chybalo k tomu, aby som nedal piatu hviezdicku. Film ma 3 Oscary za scenar a 2 herecky Cher a Olympia Dukakis. Nominovany na Oscara bol aj herec za vedlajsiu ulohu Vincent Gardenia, avsak väcsie stastie mal v roku 1988 Sean Connery, ktory Oscara vyhral za ulohu v mafianskej drame NEUPLATNI (1987). Film mal este dve hlavne nominacie za reziu Normana Jewisona a najlepsi film, avsak v oboch kategoriach vyhrala drama od rezisera Bernarda Bertolucciho POSLEDNI CISAR (1987)... 12.07.2010 _______ Cher - (Loretta Castorini) +++ Danny Aiello - (Johnny Cammareri) +++ Nicolas Cage - (Ronny Cammareri) +++ Olympia Dukakis - (Rose Castorini) +++ Vincent Gardenia - (Cosmo Castorini) +++ John Mahoney - (Perry) +++ Julie Bovasso - (Rita Cappomaggi) +++ Produkcia: Norman Jewison +++ Hudba: Dick Hyman +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Místy humorná sonda do života newyorských Italoameričanů, kteří rádi jí a stejně rádi melou. Ovdovělá účetní dostává nabídku k sňatku, ovšem všechno je nakonec jinak a hříchem zavrženého snoubence vlastně bylo to, že byl trouba. A že se na scéně objevil jeho mladší bratr, toho času cholerický pekař. Osvědčený režisér Norman Jewison nabízí sérii milostných tužeb a záletů, místy půvabných situací, nejvíc se mu ovšem daří v práci s herci (Cher, Olympia Dukakis, Nicolas Cage). Že bych se ale rozplýval nad dialogy nebo se popadal za břicho, tak to zase určitě ne. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

"When the moon hits your eye like a big pizza pie, That's amore " :-) Túto obľúbenú romantickú komédiu mojej rannej mladosti som nevidela vééľmi dlho - a i keď niektoré spomienky nezmiznú, už by som si ju vážne rada zopakovala! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Film to byl zajímavý, o tom nemůže být sebemenšího sporu, ale přece jen od filmu, který získal tři hlavní Oscary v kategoriích, které jsou důležité pro celkové vnímání filmu, jsem čekal trochu více, než se mi dostalo. Nevím, co mi nedovoluje označit ten film za bezchybný a perfektní, možná to je docela roztahaný děj, možná to je určitá monotónnost, do které se film zhruba ve své polovině dostal, možná to je něco úplně jiného. Ale fakt je ten, že tohle nemohu označit za jednu z nejlepších romantických komedií, které jsem kdy viděl. Je to jen solidně natočená a dobře zahraná romantická komedie, která sice dokáže zaujmout, ale právě ve své polovině je jednoznačně nejslabší a chvílemi dokonce nudí. Je možné, že to leckdo vidí jinak, já to však vidím takto, a třeba oproti komedii "Baby Boom" ze stejného roku a od stejného studia v mých očích dost zaostává. Musím však uznat, že Cher byla ve své roli docela příjemná, ale nepřevedla podle mne nic natolik mimořádného, abych byl přesvědčen, že zlatou sošku dostala zaslouženě. Spíše si myslím, že místo ní si měl sošku odnést Nicolas Cage, který je zde velice elegantní a sympatický a který mne v tomto filmu velice příjemně překvapil. Bohužel však nebyl ani nominován. O Oscarovi za scénář mám také trochu pochyby, ale asi byl udělen správně. A Oscar pro Olympii Dudakis je zcela zasloužený, ta tam opravdu přečnívala svým výkonem skoro všechny herecké kolegy. Takže celkově film vnímám kladně, ale zároveň mi přijde tak trochu přeceňovaný. Já mu uděluji čtyři hvězdičky. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vďaka ČT som si mohol konečne posvietiť na výkon Cher v tomto filme. Bol som zvedavý, nakoľko bol jej výkon hodný oscara. Nakoniec musím uznať, že ten taliansky temperament z nej skutočne vyžaroval a jej herecký výkon mi prišiel absolútne presvedčivý a prirodzený. Až doteraz som ju poznal iba z dvoch vedľajších úloh vo filmoch, videoklipov a rádia, ale uznávam , že hrať vie minimálne rovnako dobre ako spievať. Tento príbeh lásky je príjemne pozerateľný, dopĺňa ho vkusný a nevtieravý humor a všetko je tu čisté "Italiano". 80%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Velká pohodovka, ale ......... nominace za nejlepší film a výhra pro Cher??? To už mohl v mužské kategorii rovnou triumfovat Arnold za Predátora. Moc se mi líbilo absurdní vyústění a užití operní muziky, ale ten divadelní feeling a totálně neschůdné postavy v čele s tentokrát protivně přehrávajícím Cagem mi pod nos zkrátka nešly. A jsem jediný, komu ta Cher vždycky přišla tak nějak ..... škaredá? :) ()

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama