Reklama

Reklama

Láska kvete v každém věku a umí pěkně zatočit s našimi plány a životy. Americká romantická komedie oceněná třemi Oscary. Obchodník v nejlepších letech, Johnny Cammareri zcela nečekaně nabídne v restauraci sňatek ovdovělé účetní Loretě Castoriniové. Ta zcela zaskočena jeho nabídku přijímá. Tato výchozí situace rozehrává příběh, v němž se vše točí kolem lásky, milostných tužeb, záletů a partnerské věrnosti v jedné italskoamerické rodině. Vše jakoby ovlivňoval všemocný měsíc blížící se k svému úplňku, nečekanou důležitost v životě Lorety přitom pozvolna získává mladší bratr Johnnyho, pekař Ronny Cammareri... Půvabná romantická komedie, kterou natočil významný hollywoodský režisér Norman Jewison (Šumař na střeše, Jesus Christ Superstar, ...A spravedlnost pro všechny), je vystavěna na dokonalém scénáři a výborných hereckých výkonech Olympie Dukakisové, Nicolase Cage a půvabné Cher. Film byl nominován v šesti kategoriích na Oscara a tři ceny získal (Cher za nejlepší hlavní ženskou roli, Olympie Dukakisová za nejlepší vedlejší ženskou roli a John Patrick Shanley za původní scénář). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (146)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Na nic si nehrající romantický snímek, který určitě má co nabídnout. Předně asi skvělé herecké výkony, jak uhrančivé a ještě lidsky vypadající Cher, tak sympatického Nicolase Cage v nejlepší formě. Taky Olympii Dukakis sedla její role jak hrnec na pr... a i zbytek italské rodiny je sežrání. Oscarové odměny a obzvlášť ta pro O. Dukakis jsou zasloužené. Zlehka napsaný scénář a navíc s krásnými myšlenkami. V rámci možností se mi dostalo ode všeho tak akorát, ale klidně to mohlo být delší, hlavně ten konec by šlo trochu víc natáhnout. 4* blížící se k 5. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Moonstruck je v podstatě dokonalá romantická komedie i se všemi těmi stereotypy 80. let. Neskutečné dialogy, skvělé herecké výkony, nádherná atmosféra. Vše je propojené Pucciniho Bohémou a je úplně jedno, že matku rodiny italských emigrantů hraje Řekyně Olympia Dukakis a že se Nicolas Cage zrovna nacházel v éře obdivu k herectví podle Actors Studia. Dohromady to vytváří natolik skvělý a kompaktní celek, kterému se lze jen obdivovat. A v případě Cher se hlavně kochat. ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Hodnotím tromi, ale je to na rozhraní troch a štyroch hviezdičiek. Mám tento taliansky štýl humoru rada a skvelé herecké obsadenie je tiež veľké plus. Jediné, čo mi tam vadilo, že sa skutočne dalo viac vyťažiť z tak skvelého potenciálu a možno pridať trochu frašky, potom by som bola maximálne spokojná. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Jedna z oněch klasických romantických komedií 80-ých let, která vydláždila cestu záplavě zaláskovaných taškařic let 90-ých. Cher ukazuje, že je (byla) dobrou herečkou, film má pěknou atmosféru - odehrává se v newyorské italoamerické komunitě - pravdou ale je, že bez Nica Cage v roli zhnuseného pekaře s kovovou protézou by byl poloviční. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Já tento slavný romantický film viděla prvně až včera a výtečně jsem se bavila. Jednak Cher byla podmanivě okouzlující, v pasážích bez "jejího" make-upu, který ji zbytečně přidává na tvrdosti, je to milá, křehká, šarmantní a nevšedně sympatická osůbka, vlastně až díky tohoto snímku jsem si vygůglila, co za exotickou krev jí koluje v žilách, je po rodičích Arménka. Je možné, že mě tato info celý život míjela? Ano. Vynikající scénář, tam nebylo slabého místa, abeceda romantické komedie se skvělými herci, Olympia Dukakis úžasná, Nicolas Cage s dřevěnou rukou parádní nápadník, veselé, pravdivé, milé. Moc pěkné! Klobouček. Věkový rozdíl, tedy o rovných 18 let mladší Cage by mě při projekci nenapadl, ale přiznávám, vrtalo mi hlavou, kolik to nakonec vypálí. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Tato romantická komedie Normana Jewisona patří mezi vrcholné snímky žánru 80. let, získala mnoho oceněni, včetně 3 Oscarů. (xjane)
  • Pracovní název filmu byl The Bride and the Wolf. (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama